ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κι άλλο σκάνδαλο στη FIFA: “Έφαγαν” χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Κι άλλο σκάνδαλο στη FIFA: “Έφαγαν” χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA, αφού μετά τις συλλήψεις αξιωματούχων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την περασμένη Πέμπτη, είδαν το φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες για τα ποσά που καταχράστηκαν υψηλόβαθμα στελέχη. Μετά λοιπόν τις συλλήψεις των προέδρων της συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής Χουάν Ανχέλ Ναπούτ και Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέντο Χάβιτ για υπεξαίρεση ύψους 200 εκ. δολαρίων, είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία από το κατηγορητήριο των συλληφθέντων τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τις συλλήψεις της Πέμπτης, αξιωματούχοι της FIFA φαίνεται να καταχράστηκαν, χρήματα που προορίζονταν για την βοήθεια και τη στήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και χρήματα που προορίζονταν για αναπτυξιακά προγράμματα υποδομών σε μη ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Το κατηγορητήριο μάλιστα αναφέρει για τη συγκεκριμένη υπόθεση ότι ο πρώην επικεφαλής της συνομοσπονδίας της Καραϊβικής, Τζακ Γουόρνερ και ο διάδοχος του Τζέφρεϊ Γουέμπ, καταχράστηκαν το ποσό των 750.000 δολαρίων, χρήματα που προορίζονταν να δοθούν από τη FIFA στα θύματα της Αϊτής, από το σεισμό του 2010. Μάλιστα οι Αρχές προσπαθούν να εκδοθούν οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.