Έχασε το χρυσό μετάλλιο λόγω….twitter και οι Αυστραλοί παίρνουν μέτρα

Έχασε το χρυσό μετάλλιο λόγω….twitter και οι Αυστραλοί παίρνουν μέτρα

Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος της ζωής όλων και διαδραματίζουν παράλληλα σημαίνοντα ρόλο στον αθλητισμό. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, θέλει να προειδοποιήσει τα μέλη της αποστολής στους Αγώνες του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι ότι θα υπάρξει “φρένο” στα “τιτιβίσματα”, διότι προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο στο Λονδίνο και στο Σότσι.

Η υπεύθυνη της αποστολής των “καγκουρό”, Κίλι Τσίλερ, μίλησε για το θέμα αυτό στην “Sydney Herald Tribune” και μεταξύ άλλων ανέφερε πως “οι αθλητές μας στο Λονδίνο το 2012 δεν κατάλαβαν, όπως βέβαια και εμείς, τoν αποσυντονισμό που δημιουργούν τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενδιαφερόμασταν και αγχωνόμασταν για το τι θα έλεγε ο κόσμος και όχι για τον αποσυντονισμό που είχε δημιουργηθεί”.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της Έμιλι Σίμπομ, η οποία στον τελικό των 100 μ. ύπτιο έχασε από τη Μίσι Φράνκλιν (ΗΠΑ) λόγω της υπερβολικής χρήσης του twitter Αν είχε κάνει χρόνο ίδιο με του προκριματικού, τότε θα κατάφερνε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, πριν τους Χειμερινούς Αγώνες στο Σότσι είχε απαγορευτεί να χρησιμοποιούν το twitter οι αθλητές και οι αθλήτριες της Αυστραλίας τόσο στις προπονήσεις και στους αγώνες, όσο και στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και στη διαδρομή από και προς τους χώρους που διαγωνίζονταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.