ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σύμφωνο συμβίωσης στον αθλητισμό: Από τον Γκρεγκ Λουγκάνις στον Τζάστιν Φάσανου και τον Τζον Αμίτσι

Σύμφωνο συμβίωσης στον αθλητισμό: Από τον Γκρεγκ Λουγκάνις στον Τζάστιν Φάσανου και τον Τζον Αμίτσι

Σύμφωνο συμβίωσης. Το θέμα των τελευταίων ημερών που αποτέλεσε λαβή για πολιτικές και όχι μόνο συγκρούσεις. Οι κορώνες για την…. προοδευτική ή όχι Ελλάδα, έδωσαν και πήραν, οι αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο, η θέση της εκκλησίας, το ομοφοβικό σύνδρομο, οι προκλήσεις έξω από την Μητρόπολη.

Στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, οι κοινωνίες δεν είναι τόσο δεκτικές όσο φαντάζονται κάποιοι στο να (απο)δεχθούν τους gay, ακόμη και αν είναι πρωταγωνιστές στον αθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τις καταδύσεις. Το «pronews.gr», παρουσιάζει τα προσωπικά βιώματα αθλητών, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η αρχή γίνεται από έναν  ολυμπιονίκη, Έλληνα τρίτης γενιάς. Τον θρύλο των καταδύσεων Γκρεγκ Λουγκάνις. Ο πέντε φορές ολυμπιονίκης  Γκρεγκ Λουγκάνις παραδέχτηκε πως είναι  γκέι.  Μάλιστα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του και ζει μαζί του στο Μαλιμπού.

Ο Λουγκάνις το 1988 έμαθε πως ήταν θετικός στο AIDS και έγραψε την ιστορία του σε βιβλίο. Το 1995 σε συνέντευξη του μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά και το AIDS και τόνισε αργότερα: «Τότε ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πραγματικά ελεύθερος»! 

Η ιστορία του συγκλονίζει: «Υπέφερα από κατάθλιψη όταν ήμουν νέος. Έχω κάνει αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας, ακόμη και στα δώδεκά μου. Τότε έλεγα: “Δεν καταφέρνω ούτε να σκοτωθώ”. Ο πατέρας μου ήταν σκληρός. Δεν δεχόταν ότι είμαι γκέι».

«Στα είκοσί μου χρόνια ήμουν ένας κακοποιημένος νέος. Είχα βιαστεί από τον σύντροφό μου και παρ΄ όλα αυτά έμενα μαζί του επί έξι χρόνια. Για κάποιον λόγο πίστευα ότι αυτό μού άξιζε. Βγαίνοντας από αυτή τη σχέση έχασα τον πατέρα μου. Εκείνη ήταν μια περίοδος που έκανα εντατικά ψυχοθεραπεία. Τότε βγήκε και το “Βreaking the surface” (σ.σ.: Σπάζοντας την επιφάνεια) που μιλούσε για όλα και έγινε αφορμή για συνεντεύξεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ και την Μπάρμπαρα Γουόλτερς. Λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη με την Μπάρμπαρα πέθανε ο ψυχίατρός μου. Στη συνέντευξη πήγα και ήμουν πέρα για πέρα αληθινός, αλλά παρ΄ όλη την υποστηρικτική στάση της Μπάρμπαρα ήταν δύσκολο. Ένιωθα για ακόμη μία φορά εγκατάλειψη, αυτό το συναίσθημα που έχουν τα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί». 

«Οι καταδύσεις με έκαναν γνωστό και μου έδωσαν το εφαλτήριο να μιλήσω για πολλά. Όμως νιώθω μεγαλύτερη περηφάνια για το βιβλίο μου. Χιλιάδες άνθρωποι έρχονταν στις παρουσιάσεις για να τους υπογράψω ένα αντίτυπο. Άνθρωποι έλεγαν ότι τους έσωσα τη ζωή. Και δεν ήταν μόνο γκέι ή οροθετικοί. Ήταν και άνθρωποι που βασανίζονταν από μυστικά και βρήκαν τον εαυτό τους στο κείμενο. Όταν μοιράζεσαι με άλλους τις αδυναμίες σου, γίνεσαι δυνατότερος».

Ο Γκρεγκ γεννήθηκε το 1960 από γονείς Πολυνήσιους και δόθηκε για υιοθεσία στον Πήτερ και Φράνσις Λουγκάνις.

«Κατέστρεψα την καριέρα μου»

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη Γερμανία που αποκάλυψε δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αφού όμως πρώτα είχε κρεμάσει τα παπούτσια του, ήταν ο Μάρκους Ούρμπαν. Μέλος της Ροτ Βάις Έρφουρτ (δεύτερης κατηγορίας) τη δεκαετία του ‘90, υποστήριξε ότι διάβαζε βιβλία ψυχολογίας για να αντιμετωπίσει το καθημερινό δράμα του, ενώ μέσα στο γήπεδο φρόντιζε πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα δυναμικός, ώστε να κρύβει τεχνηέντως την ομοφυλοφιλία του.

Ο διεθνής Τόμας Χιτζλσπέργκερ  

Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε στις 8 Ιανουαρίου του 2014 πως είναι γκέι και αφού πρώτα αποσύρθηκε από τον χώρο του ποδοσφαίρου σε ηλικία 31 ετών. Ο Τόμας Χιτζλσπέργκερ  ήταν πάντοτε χαμηλού προφίλ, όμως, αποφάσισε να κάνει γνωστό κάτι για την σεξουαλική του ζωή: «Θεωρώ ότι είναι καλύτερο που γνωστοποίησα τη σεξουαλική μου προτίμηση τώρα που έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι που σκεφτόμουν εδώ και καιρό και με προβλημάτιζε. Νιώθω καλύτερα που το έκανα. Επέλεξα να το κάνω τώρα για να γίνει ανοιχτή η κουβέντα για τους ομοφυλόφιλους μεταξύ των επαγγελματιών αθλητών. Στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία αν είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι μεγάλο πράγμα, τουλάχιστον όχι στα αποδυτήρια. Δεν έχω ντραπεί ποτέ για το γεγονός ότι είμαι όπως είμαι. Ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Μόνο τα τελευταία χρόνια κατάλαβα ότι θα ήθελα να ζω με έναν άντρα», ανέφερε ο 31χρονος μέσος που μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Έβερτον.

«Ποτέ δεν ντράπηκα γι’ αυτό που είμαι αλλά δεν ήταν πάντα εύκολο να κάθεσαι σε ένα τραπέζι με άλλους είκοσι άντρες οι οποίοι λένε αστεία για τους γκέι. Να είσαι γκέι είναι ένα θέμα που αγνοείται μέσα στα αποδυτήρια και δεν θεωρείται σοβαρό. Το μαχητικό πνεύμα, το πάθος και διάθεση για νίκη είναι αυτά που μετράνε και δεν ταιριάζουν με το κλισέ ότι οι γκέι είναι μαλακοί», είπε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ο Χιτζλσπέργκερ που έπαιξε σε 52 παιχνίδια για την εθνική ομάδα της Γερμανίας μεταξύ 2004 και 2010.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ελάχιστα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που τόλμησαν να… βγουν από την ντουλάπα. Κανένας τους δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, απλούστατα επειδή τους έκαναν στην άκρη, με τη στάση τους, παράγοντες, ομάδες και συμπαίκτες.

«Όταν αποκαλύφθηκα δεν ήξερα αν θα συνέχισα να παίζω, αλλά γνώριζα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω κάτω από τις ίδιες συνθήκες» λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αμερικανός Ντέιβιντ Τέστο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είδε την καριέρα του να τελειώνει πρόωρα, όταν αποκάλυψε ότι είναι γκέι. Η Μόντρεαλ Ίμπακτ, ομάδα που μετέχει στο επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS), τον άφησε ελεύθερο και ο Τέστο, μεγαλωμένος σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, ήξερε ότι αυτό ήταν το τέλος. 

«Σχεδόν μισούσα τον εαυτό μου! Όταν σου λένε ότι οι γκέι είναι αμαρτωλοί που θα καούν σε μια αιώνια κόλαση και είσαι παιδί πώς υποτίθεται ότι πρέπει να νιώσεις;» συνεχίζει ο Ντέιβιντ, ο οποίος στο γυμνάσιο ήταν το αστέρι της ποδοσφαιρικής ομάδας και έβγαινε με τσιρλίντερς, πριν ανακαλύψει την πραγματική (σεξουαλική) ταυτότητά του. Πλέον εργάζεται ως καθηγητής γιόγκα.

«Απειλές για τη ζωή μου»

Παρόμοια αρνητική αντιμετώπιση είχε ο Γιοάν Λεμέρ, Γάλλος ποδοσφαιριστής σε ομάδες τοπικών κατηγοριών, που αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του το 2005. «Υπήρξα θύμα της ομοφοβίας. Συμπαίκτες μου με έβριζαν, ακόμα και μπροστά στις κάμερες, αλλά κανείς τους δεν τιμωρήθηκε ποτέ, γιατί στον πρόεδρο της ομάδας (σ.σ. Σουζ) φαινόταν κάτι φυσιολογικό και όχι μια διάκριση» εξηγεί ο Λεμέρ, ο οποίος δέχθηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή του απλώς και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Ο 30χρονος Λεμέρ, ο οποίος βρήκε εντέλει καταφύγιο σε άλλη ομάδα, έγραψε το 2009 ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής γκέι». 

Ο Σουηδός Άντον Χισέν

Δεν είναι ο μοναδικός, όμως, που έχει εκδηλωθεί, αφού το Μάρτιο του 2011 ο Σουηδός Άντον Χισέν έκανε το μεγάλο βήμα. Γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Γκλεν, ο Άντον είναι μόλις 22 ετών και παρότι ήταν ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, ελέω των τραυματισμών του, κατέληξε να παίζει στην τρίτη κατηγορία με την άσημη Ούτσικτενς, στην οποία είναι προπονητής ο πατέρας του. Όμως ήταν μόνο οι τραυματισμοί που έβαλαν (ουσιαστικά) πρόωρο τέλος στην καριέρα του; Ο ίδιος υποστηρίζει πως ναι. «Με εξέπληξε ο ντόρος που προκλήθηκε, αλλά έκτοτε προέκυψαν πολλές ευκαιρίες για δουλειά αλλά και η δυνατότητα να μιλήσω σε πολύ κόσμο και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να αποκαλυφθούν», λέει ο Χισέν ο οποίος εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και εξαίρετος χορευτής. Mάλιστα ήταν ο νικητής στο «Let’s dance», τη σουηδική εκδοχή του «Dancing with the stars», όπου συμμετείχε και η Έλενα Παπαρίζου!

Απαγχονισμένος σε γκαράζ

Και αν ο Χισέν ζει μια φυσιολογική ζωή στην (πιο προχωρημένη σε τέτοια ζητήματα) Σουηδία, δεν θα μπορούσε κάποιος να πει το ίδιο για τον Τζάστιν Φάσανου. Τον πρώτο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή που το 1990 αποκάλυψε ότι είναι γκέι και έφτασε στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεξε τη δημόσια κατακραυγή! Ο Φάσανου, μεγάλο ταλέντο στα νιάτα του, ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν σε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου λιρών. Ήταν το 1981 και για χάρη του τα ξόδεψε η πανίσχυρη τότε Νότιγχαμ Φόρεστ. «Όταν θέλεις μια φραντζόλα ψωμί πού πας; Στον φούρναρη, υποθέτω. Αν θέλεις ένα μπούτι αρνιού, στον χασάπη. Τότε γιατί συνεχίζεις να πηγαίνεις σε αυτά τα καταραμένα κλαμπ πούστηδων;» είπε κάποτε στον Φάσανου ο «θρυλικός» προπονητής Μπράιαν Κλαφ, όπως αποκάλυπτε ο τελευταίος στη βιογραφία του. Ο Κλαφ έφτασε στο σημείο να αφήσει εκτός ομάδας τον Φάσανου, ο οποίος περιπλανήθηκε σε ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά πριν επιστρέψει στην Αγγλία για λογαριασμό των Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ και Λέιτον Όριεντ κατά σειρά. Όταν ήταν παίκτης της τελευταίας προχώρησε στη μεγάλη αποκάλυψη, μέσω συνέντευξής του στην «Sun», όπου μάλιστα υποστήριξε πως είχε δεσμό για ένα διάστημα με παντρεμένο βουλευτή των Συντηρητικών! Από τότε η ζωή του έγινε μαρτύριο! 

Ο ίδιος ο αδελφός του, Τζον, τον απαρνήθηκε, λέγοντας ότι «είναι ένα παράσιτο». Στα γήπεδα οι ύβρεις ήταν συνεχείς και τον οδήγησαν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας ανωνυμία. Το 1998, όμως, ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Δεν συνελήφθη αλλά φοβούμενος τυχόν περιπέτειες επέστρεψε στην Αγγλία. Έναν μήνα μετά, και έχοντας πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, ο Τζάστιν Φάσανου έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ με ένα σημείωμα δίπλα του. «Διαπίστωσα ότι έχω ήδη κριθεί ένοχος! Δεν θέλω να στενοχωρώ άλλο την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ελπίζω ότι ο Ιησούς που αγαπώ θα με καλωσορίσει. Στο τέλος θα βρω την ειρήνη», έγραφε. Η αγγλική Αστυνομία πληροφορήθηκε λίγες μέρες αργότερα ότι οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ είχαν βάλει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων…

Ο Ρόμπι Ρότζερς της Λιντς

Ο Ρόμπι Ρότζερς όταν αποδεσμεύτηκε από τη Λιντς έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία μετά τον Τζάστιν Φασάνου που παραδέχτηκε ανοικτά πως έλκεται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου. Ο 25χρονος Αμερικανός το 2013 ανακοίνωσε πως είναι γκέι και μετά υπέγραψε στους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Ο διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2013 να αναφέρει τόνισε πως δεν μπορούσε να ζήσει άλλο στον χώρο του ποδοσφαίρου, κρύβοντας τις σεξουαλικές του προτιμήσεις: «Τώρα ήρθε η ώρα μου να αποχωρήσω και να ανακαλύψω τον εαυτό μου μακριά από το ποδόσφαιρο», είπε ο Ρόμπι Ρότζερς.

Σκιές για Γκουαρδιόλα και Λαμ

Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, της οποίας υπήρξε «σημαία» και ως ποδοσφαιριστής, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του στην ομάδα της Βαρκελώνης με την ιδιότητα του «ball boy». Παρόλα αυτά τον Απρίλιο του 2001 έβαλε πρόωρο τέλος στην παρουσία του στην Μπάρτσα. Ο λόγος; Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Σχεδόν όλη η αλήθεια», ο πρώην μάνατζερ αλλά και παράγοντας της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια, «ο Πεπ έφυγε γιατί στο περιβάλλον του συλλόγου και στα ΜΜΕ άρχισαν να συζητούν ζητήματα της προσωπικής του ζωής και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος»! Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο Γκουαρδιόλα δεν ανήκει στον μέσο όρο των ποδοσφαιριστών, αφού λατρεύει την ποίηση, την αρχιτεκτονική και ντύνεται πάντα πολύ εκλεπτυσμένα. 

Μέσω της αγάπης του για τη μόδα γνώρισε και την επί μία 20ετία σύντροφό του Κριστίνα Σέρα (εργαζόταν σε κατάστημα με ρούχα που διατηρούν ακόμα οι γονείς της), με την οποία έχουν και τρία παιδιά. 

Η σκιά της ομοφυλοφιλίας έπεσε βαριά και πάνω στον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ. Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει γάμο-βιτρίνα με τη σύζυγό του Κλάουντια και στην πραγματικότητα συζεί με άντρα στην Κολωνία! 

«Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, αλλά δεν είμαι» έγραψε στο βιβλίο του «Μια λεπτή διαφορά», συμβουλεύοντας ουσιαστικά τους γκέι ποδοσφαιριστές να μην αποκαλυφθούν. Πώς; Με την εξής φράση: «Εγώ θα φοβόμουν να μην συμβεί σε κάποιον ό,τι και στον ποδοσφαιριστή Τζάστιν Φάσανου, ο οποίος αφού αποκαλύφθηκε εντέλει αυτοκτόνησε»…

Ο γνωστός Αμίτσι

Στην αποκάλυψη πως είναι ομoφυλόφιλος προέβη (Φεβρουάριος του 2007) και ένας γνώριμος στα ελληνικά παρκέ, ο Τζον Αμίτσι! Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού στο βιβλίο σχετικά με τη ζωή του «Man in the Middle» δημοσιοποίησε τη διαφορετικότητα στις σεξουαλικές προτιμήσεις του, όντας μάλιστα ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ, εν ενεργεία ή μη, ο οποίος δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια τέτοια δήλωση.

Ο Τζον Αμίτσι έχει ρίζεις από τη Νιγηρία (ο πατέρας του), την Αγγλία (η μητέρα του), όμως, γεννήθηκε στη Βοστόνη και μεγάλωσε στο Στόκπορτ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μετέβη για σπουδές, ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στους Καβαλίερς το 1995 και αγωνίστηκε σε Σολέ, Λιμόζ, Κίντερ, Παναθηναϊκό, Σέφιλντ Σαρκς, Ορλάντο Μάτζικ, ΓΙούτα Τζαζ και Χιούστον Ρόκετς.

Παίκτης του ΝΒΑ ανακοίνωσε πως είναι  gay

Στις 29 Απριλίου 2013 ο Τζέισον Κόλινς αποκάλυψε πως είναι gay. Ο 36χρονος παίκτης που άφησε το Νοέμβριο του 2014 τα παρκέ του NBA μίλησε στο περιοδικό «Sports Illustrated» για την απόφασή του… 

Ο πρώην σέντερ των Νετς, Γκρίζλις, Τίμπεργουλβς, Χοκς, Σέλτικς και Γουίζαρντς δημοσιοποίησε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του κι εξήγησε πως βρήκε την αφορμή στο lockout του 2011, η οποία ενισχύθηκε με τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη. Είχε πει όταν το 2013 παραδέχθηκε την ομοφυλοφιλία του

«Είμαι 34 ετών. Παίζω στο ΝΒΑ. Είμαι μαύρος και είμαι gay. Κανείς δε θέλει να ζει με φόβο. Ανέκαθεν φοβόμουν μη τυχόν πω κάτι λάθος. Δεν κοιμάμαι καλά. Ποτέ μου δεν κοιμόμουν καλά. Αλλά κάθε φορά που το λέω σε ακόμη ένα άτομο, αισθάνομαι πιο δυνατός και κοιμάμαι κάπως πιο ήσυχα. Χρειάζεται τεράστια αποθέματα ενέργειας να φυλάσσεις ένα τόσο μεγάλο μυστικό. Έχω υπομείνει χρόνια μιζέριας κι έχω περάσει πολλά, προκειμένου να ζω ένα ψέμα. Ήμουν σίγουρος πως ο κόσμος μου θα κατέρρεε, αν όλοι το μάθαιναν. Παρόλα αυτά, όταν αναγνώρισα τη σεξουαλικότητά μου, αισθάνθηκα ολοκληρωμένος για πρώτη φορά. Εξακολούθησα να έχω την ίδια αίσθηση του χιούμορ, εξακολούθησα να έχω τις ίδιες ιδιομορφίες κι οι φίλοι εξακολούθησαν να με καλύπτουν», ήταν τα λεγόμενα του Τζέισον Κόλινς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του στο «Barclays Center», πριν από τον αγώνα των Νεοϋορκέζων με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Ακόμα δεν υπάρχουν παίκτες του NFL, του NHL ή του MLB που να έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι είναι γκέι» πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο si.com και κατέληξε με νόημα: «Πιστέψτε με, υπάρχουν! Κάθε επαγγελματικό άθλημα έχει και γνωρίζω πολλούς από αυτούς προσωπικά. Όταν φθάσουμε στο σημείο που ένας επαγγελματίας γκέι αθλητής δεν είναι υποχρεωμένος να ζει στο φόβο ότι θα απορριφθεί από τους συμπαίκτες ή θα κατακριθεί από τον Τύπο εάν το παραδεχθεί κι όταν θα είναι ο εαυτός του και θα μπορεί να ζει μια αυθεντική ζωή, θα το αποκαλύπτει χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο. Ωστόσο, δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε αυτό το σημείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.