ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αφιέρωσε τη νίκη στους Κούρδους και οι Τούρκοι τον τιμώρησαν με 12 αγωνιστικές και πρόστιμο 6.000 ευρώ

Αφιέρωσε τη νίκη στους Κούρδους και οι Τούρκοι τον τιμώρησαν με 12 αγωνιστικές και πρόστιμο 6.000 ευρώ

Ο Ντενίζ Νακί, παίκτης της Αμέντσπορ πλήρωσε με τιμωρία 12 αγωνιστικών από την τουρκική Ομοσπονδία την επιλογή του να αφιερώσει την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Μπούρσασπορ για το Κύπελλο Τουρκίας, στους Κούρδους.

Ο αγώνας έγινε στις 31 Ιανουαρίου, με τον Νακί να σημειώνει το 2ο γκολ στο νικηφόρο 2-1 επί της Μπούρσασπορ και αμέσως μετά o 26χρονος μέσος αφιέρωσε αυτή την επιτυχία μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, στους Κούρδους, γράφοντας: «Αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καταστολής στη χώρα μας, που έχει διαρκέσει περισσότερες από 50 ημέρες, Είμαστε υπερήφανοι, γιατί αποτελούμε μια μικρή αχτίδα ελπίδας για τους συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες»

Κι αναφέρεται στα θύματα των συγκρούσεων που έχουν αρχίσει σχεδόν εδώ και δύο μήνες στο νοτια-ανατολικό μέρος της Τουρκίας, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών

Η ανάρτηση χαρακτηρίστηκε από την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως “ιδεολογική προπαγάνδα” κι ο Ντενίζ Νακί τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 12 αγωνιστικών αλλά και πρόστιμο 19.500 τουρκικών λιρών, 6.000 περίπου ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Αμέντσπορ είναι ένα μικρό κλαμπ, που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Ντιγιαρμπακίρ Ο παίκτης έχει γεννηθεί στη Γερμανία, είναι κουρδικής καταγωγής και έχει έρθει κι άλλες φορές στο προσκήνιο, στη γειτονική χώρα, εκφράζοντας τη συμπάθειά του για το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.