ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ευρωβουλευτές καταγγέλουν: «Η Ρεάλ παίρνει παίκτες από τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ισπανικές τράπεζες»

Ευρωβουλευτές καταγγέλουν: «Η Ρεάλ παίρνει παίκτες από τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ισπανικές τράπεζες»

Λίγους μήνες μετά την μετακίνηση του Ουαλού Γκάρεθ Μπέϊλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο αρχηγός του Ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας Γκερτ Βίλντερς υποστήριξε ότι η ισπανική ομάδα πήρε δάνειο 101 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα «Bankia» προκειμένου να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή. Ο σάλος προκλήθηκε από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τράπεζα ήταν στο χείλος της χρεωκοπίας και διασώθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που της έδωσε 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Τότε ο Ολλανδός πολιτικός είχε υποστηρίξει πως κατέθεσε επίσημο έγγραφο στην Κομισιόν ζητώντας να εξακριβωθεί αν η μεταγραφή επιβάρυνε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολούθησε ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής, και άλλοτε κυβερνητικός εταίρος, Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον τότε υπουργό Οικονομικών της χώρας και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πληρώνουν τη μετακίνηση-ρεκόρ σε μια περίοδο που πολλές χώρες της «γηραιάς ηπείρου» μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Η απάντηση της τράπεζας ήταν ότι ουδέποτε έδωσε δάνειο στη Ρεάλ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο είναι ότι υπάρχει νέα καταγγελία ευρωβουλευτών, οι οποίοι επαναφέρουν το θέμα και ζητούν να γίνει έρευνα. Πρόκειται για τον Ντάνιελ Ντάλτον του Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, τον Σάντερ Λόονες, αντιπρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών και τον Ισπανό Ραμόν Τρεμόσα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα ήταν δυνατόν να προχωρήσει στην εκχώρηση δανείου αν δεν έπαιρνε το ευρωπαϊκό… πακέτο, ενώ η «Bankia» ήταν η τράπεζα με την οποία είχε άμεση συνεργασία ο μαδριλένικος σύλλογος, που χρειαζόταν τα χρήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.