ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σοκαριστικές καταγγελίες από τον Μπλάτερ: «Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της FIFA γιατί πήρε η Ρωσία Μουντιάλ και αυτοί όχι»

Σοκαριστικές καταγγελίες από τον Μπλάτερ: «Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της FIFA γιατί πήρε η Ρωσία Μουντιάλ και αυτοί όχι»

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο έκανε ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ σε συνέντευξη που έδωσε στο «RMC».  

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της FIFA… κάρφωσε τους Αμερικανούς για όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της FIFA. Υπήρχε εκείνη η περίφημη συνέντευξη Τύπου, όπου είπαν πως η FIFA είναι μια οργάνωση… μαφίας που έπρεπε να καταστραφεί. Είμαι ο πρώτος ο οποίος θα ήμουν απογοητευμένος με αυτή την υπόθεση διαφθοράς. Έχει ειπωθεί πως ο Μπλάτερ είναι πίσω από αυτά, για πολλούς είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει. Η Δικαιοσύνη της Αμερικής θέλησε να πάρει τα ηνία της FIFA και να βάλει στη φυλακή τα μέλη της. Ήταν άτομα τα οποία προέρχονται από την Αμερική, τη Βόρεια και τη Νότια, και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η FIFA δεν έχει αρμοδιότητα και κανέναν έλεγχο για το τι συμβαίνει σε αυτές τις Ομοσπονδίες. Είμαι λυπημένος που αναγκάστηκα να αφήσω την προεδρία της FIFA θα πρέπει να δείτε τι έχω κάνει συνολικά για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα καλό, θα υπάρξουν και κακές στιγμές». 

Στη συνέχεια, είπε: «Είμαι 100% σίγουρος πως αν το Μουντιάλ του 2022 πήγαινε στις ΗΠΑ, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί…» και πρόσθεσε για το Μουντιάλ του 2018: «Υπήρχε μια σιωπηρή συμφωνία. Το 2018 το Μουντιάλ να πάει στην Ευρώπη. Έχουμε παίξει στη Γαλλία, αλλά ποτέ στην Ανατολή! Η Ρωσία ήταν ένας έγκυρος υποψήφιος. Και για το 2022 ήμασταν προς τη Βόρεια Αμερική, η μοναδική που είχε τη δυνατότητα, αλλά πέσαμε έξω. Στα Μουντιάλ υπάρχει εμπλοκή πολιτικών και αυτή η γαλλική πολιτική παρέμβαση έκανε αυτή την αλλαγή της σιωπηρής συμφωνίας. Αν είχαμε επιλέξει τις ΗΠΑ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Όλα κατέρρευσαν λόγω της πολιτικής παρέμβασης του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, στον Μισέλ Πλατινί. Δεν θέλω να μιλήσω για προδοσία. Όταν ο αρχηγός του κράτους σας το λέει αυτό… του Πλατινί άλλαξε το μυαλό». 

Σε ό,τι αφορά τον Μισέλ Πλατινί, ο Μπλάτερ σημείωσε: «Φυσικά και είναι αθώος ο Πλατινί όπως και εγώ. Δεν είναι μια ηθική υπόθεση, αλλά ένα λογιστικό θέμα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το Μουντιάλ του 2022, δήλωσε: «Το Μουντιάλ πρέπει να γίνει στο Κατάρ. Έχει επιβεβαιωθεί δυο φορές από την Εκτελεστική Επιτροπή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.