ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Φάνης Γκέκας έγινε ο πρώτος Έλληνας που έχει σκοράρει με δέκα διαφορετικές ομάδες του εξωτερικού

Ο Φάνης Γκέκας έγινε ο πρώτος Έλληνας που έχει σκοράρει με δέκα διαφορετικές ομάδες του εξωτερικού

Στο παιχνίδι απέναντι στην Μπράγκα, ο Φάνης Γκέκας πέτυχε τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Σιόν, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να βρει δίχτυα με δέκα διαφορετικούς συλλόγους του εξωτερικού.

 Μπορεί τον προσεχή Μάιο να κλείνει το 36ο έτος της ηλικίας του, αλλά ο έμπειρος επιθετικός αποδεικνύει πως η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται εύκολα. Ο Λαρισαίος στράικερ με τα δύο γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Σιόν, στην αναμέτρηση με την Μπράγκα, έγινε ο πρώτος Έλληνας που έχει σκοράρει με δέκα διαφορετικές ομάδες του εξωτερικού.

 Η αρχή είχε γίνει με την Μπόχουμ το 2006, για να ακολουθήσουν οι Λεβερκούζεν, Χέρτα Βερολίνου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σαμσούνσπορ, Λεβάντε, Ακισάρσπορ, Κόνιασπορ και Εσκισεχίρσπορ. Μάλιστα, την περίοδο 2006/2007 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Bundesliga με 20 τέρματα.

Η μόνη ομάδα με την οποία δεν κατάφερε να σκοράρει ο Γκέκας ήταν η Πόρτσμουθ, καθώς είχε φορέσει μόνο μία φορά τη φανέλα των «πόμπεϊς».

 Επιπλέον, ο χαρισματικός επιθετικός της Σιόν είναι τρίτος σκόρερ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ εντός συνόρων έχει «κουνήσει» τα αντίπαλα δίχτυα όντας παίκτης της ΑΕΛ, της Καλλιθέας και του Παναθηναϊκού.

 Συνολικά έχει 213 γκολ σε 498 παιχνίδια και, όπως φαίνεται, αυτό το νούμερο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια στα οποία ο Φάνης Γκέκας είχα ανοίξει λογαριασμό με τις ομάδες του:

 Νυρεμβέργη – Μπόχουμ 1-1 (16/9/2006)

 Μπάγερ Λεβερκούζεν – Καρλσρούη 3-0 (25/8/2007)

 Ανόβερο – Χέρτα Βερολίνου 0-3 (16/1/2010)

 Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-4 (11/9/2010)

 Σαμσουνσπόρ – Ορντούσπορ 2-0 (21/1/2012)

 Λεβάντε – Μάδεργουελ 1-0 (30/8/2012)

 Ακισάρσπορ – Καϊσέρισπορ 1-2 (1/2/2013)

 Κόνιασπορ – Ερσίγιεσπορ 1-0 (5/10/2013)

 Εσκισεχίρσπορ – Σίβασπορ 4-2 (23/8/2015)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπράγκα-Σιόν 2-2 (24/2/2016)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.