Χαμός με τις συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου με τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο που ορίστηκε τέταρτος στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Χαμός με τις συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου με τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο που ορίστηκε τέταρτος στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος είχε εξαπολύσει μία καταγγελία-βόμβα για τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο, δηλώνοντας ότι είχε αποβάλει «επίτηδες» τον Ζέκα πριν το κρίσιμο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και ότι «αυτός ο διαιτητής είχε πάρει οδηγίες στο παρελθόν για το πώς θα σφυρίξει συγκεκριμένους αγώνες». 

Σήμερα έρχονται στο φως νέες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του συγκεκριμένου ρέφερι με τον Αχιλλέα Μπέο, οι οποίες αποτελούν μέρος των νόμιμων υποκλοπών της ΕΥΠ για το γνωστό σκάνδαλο «Koriopolis» του οποίου εκκρεμεί η εκδίκαση. 

Σε αυτές ο Μάνταλος παρουσιάζεται να μιλάει με τον πρώην ισχυρό παράγοντα του ποδοσφαίρου στις 6 Φεβρουαρίου 2011 και να τον ακούει να του λέει «να κρατήσεις για εμένα τα λάθη που είναι να κάνεις», τέσσερις ημέρες μετά το παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που είχε σφυρίξει ο εν λόγω ρέφερι! 

Παράλληλα, σε άλλη συνομιλία, στις αρχές Μαρτίου του 2011, εμφανίζεται να ακούει τον Αχιλλέα Μπέο να τον καλεί να είναι «έτοιμος» γιατί «μπορεί μέσα στις επόμενες ημέρες να χρειαστούμε να βοηθήσεις τον παλιό σου φίλο, εμένα» και εκείνος του απαντά λέγοντας «έγινε»! 

Από τις νέες απομαγνητοφωνήσεις που προέρχονται από τις συνομιλίες που κατέγραψε νόμιμα ο υπερκοριός της ΕΥΠ έχει επίσης ενδιαφέρον και μία επαφή Μπέου-Μάνταλου στην οποία ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου εμφανίζεται στις 8 Φεβρουαρίου 2011 να κανονίζει ραντεβού γνωριμίας του διαιτητή στο γραφείο ενός άλλου ισχυρού άνδρα «που παίζει μπάλα μόνος του» ώστε «να μιλάτε απευθείας»! Και ο Μάνταλος παρουσιάζεται να απαντά «κανένα πρόβλημα»! 

Εντύπωση προκαλεί και το εξής γεγονός: το εν λόγω ραντεβού κανονίζεται για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011. Και την ίδια μέρα, ο Μπέος εμφανίζεται να τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη και να τον ενημερώνει ότι θα πάει στο γραφείο του μαζί με κάποιο πρόσωπο που «ψιλοφοβόταν» και γι’ αυτό «δεν πρέπει να έχεις κανέναν επάνω στο γραφείο σου». Αυτό το πρόσωπο παρουσιάζεται να έχει μία άλλη συνάντηση στις «οκτώ η ώρα στον σύνδεσμο» και ακολούθως θα πήγαινε –όπως εμφανίζεται να λέει ο Μπέος- μαζί με το πρώην αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου στο γραφείο του Μαρινάκη… 

Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έχει απαλλαγεί δια βουλεύματος από οποιαδήποτε κατηγορία αφορούσε την υπόθεση «Κoriopolis». Ωστόσο, ο Αχιλλέας Μπέος είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. 

Πάντως, υπάρχουν κι άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια και στις οποίες παρουσιαζόταν ο διαιτητής Μάνταλος να έχει στενή σχέση με τον Μπέο. 

Γνωστή, για παράδειγμα, είναι η στιχομυθία που είχε αποκαλύψει το «Βήμα» και η οποία είχε περιληφθεί στη δικογραφία του «Koriopolis». Σε αυτήν παρουσιάζεται ο Μπέος να ισχυρίζεται στον Μαρινάκη ότι του είχε τηλεφωνήσει ο Μάνταλος στις 2 Φεβρουαρίου του 2011 και του είχε πει πως «έπρεπε να κάνω έγκλημα και θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα». Την ίδια μέρα ο Μάνταλος είχε διευθύνει τη ρεβάνς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0. 

Βέβαια, από τη δικαιοσύνη είχε κριθεί ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του Μάνταλου για καμία συζήτηση όπου ακουγόταν το όνομά του, εφόσον μιλούσαν άλλοι για λογαριασμό του. 

Το τεκμήριο αθωότητας κάθε εμπλεκόμενου σε οποιεσδήποτε συνομιλίες είναι φυσικά απολύτως σεβαστό και αδιαπραγμάτευτο. 

Αλλά είναι σαφές ότι εγείρονται ζητήματα ηθικής τάξεως ειδικά τη στιγμή που ένας εν ενεργεία διαιτητής εμφανίζεται να συνομιλεί με παράγοντες του ποδοσφαίρου. Κάτι εντελώς ασυμβίβαστο με την ιδιότητά του. Διότι ένας διαιτητής μπορεί να έρχεται σε επαφή μόνο με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και με κανέναν άλλον. 

Σημειωτέον ότι ο Μάνταλος έχει οριστεί τέταρτος διαιτητής στο κυριακάτικο ντέρμπι του Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού… 

Ακολουθούν οι νέες απομαγνητοφωνήσεις από τις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ για την υπόθεση «Koriopolis»… 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΝΤΑΛΟ 06-02-2011 

Σ: Ναι; 

A: Παρακολούθησα το παιχνίδι, συγχαρητήρια. 

Σ: Να ‘σαι καλά. 

Α: Ρεσιτάλ έκανες. 

Σ: Για ακόμα μια φορά. 

Α: Ναι. 

Σ: Αλλά έπρεπε να ‘σουνα σίγουρος. 

Α: Όχι, ακόμη μια φορά. Την Τετάρτη σε ήθελα πιο… γλυκό. 

Σ: Άσε.. άσε.. μες στη γλύκα ήμουνα. Μες στη γλύκα. 

Α: Ναι… άστο τώρα. …άμησε το.. 

Σ: ….. 

Α: Ούτε σπόρι δεν έδωσες την Τετάρτη. 

Σ: Ε… έλα μες στη γλύκα… αφού ξέρεις. 

Α: Ναι… …άμησέ το. Θα κανονίσεις τώρα, τα λάθη που είναι να κάνεις, να τα κρατήσεις για μένα. 

Σ: (Γέλιο). 

Α: Ναι. 

Σ: (αλ)… Υπέρ σου ή κατά σου. 

Α: Μη λες …αλακίες. (Γέλιο). 

Σ: (Γέλιο). 

Α: Λοιπόν άντε καλό ταξίδι, θα τα πούμε 

Σ: . Γεια, γεια. Ευχαριστώ, γεια, γεια. 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΝΤΑΛΟ 08-02-2011 

Α: Έλα. 

Σ: Καλησπέρα. 

Α: Τι γίνεται; 

Σ: Καλά, καλά. Εσύ. 

Α: Απλά σε πήρα να σου πω. Θέλεις να βρεθούμε με τον άνθρωπο αυτόν και πότε θέλεις να βρεθούμε; Αν θέλεις. 

Σ: Ε… δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κανένα απολύτως. Απλά… 

Α: Εγώ θεωρώ ρε παιδί μου, επειδή… αυτή τη στιγμή παίζει μόνος του μπάλα, καλά είναι να βρεθείς.

Σ: Ναι, ναι. 

Α: Να πείτε δυο κουβέντες, να ξέρει κι αυτός και να μιλάτε απευθείας. 

Σ: Ε… αύριο απόγευμα; Πέμπτη; Σήμερα… τρέχω λίγο, έχω ένα γάμο. Παντρεύομαι σε λιγότερο από ένα μήνα. 

Α: Ναι. 

Σ: Και τρέχω σαν τον πούστη. Μόνο αυτό. 

Α: Τη Δευτέρα, θα το κανονίσουμε τότε. 

Σ: Δευτέρα, ντάξει. Μου λες. Μιλάμε. 

Α: Ντάξει; Φιλιά γεια γεια. 

Σ: Γεια, γεια. 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΜΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 14-02-2011 

Β: Έλα, έλα. 

Α: Να σου πω κάτι. Μ’ ακούς ; 

B: Ναι, ναι. 

Α: Επει.. επειδή ψιλοφοβόταν και λογικό είναι, μην έχεις κανέναν επάνω στο γραφείο σου όταν θα ‘ρθουμε. 

Β: Τρελός είσαι ρε; Τι ώρα; 

A: Πολ… Αυτό είναι για πάρτι σου, έχε υπόψη σου. 

Β: Τι ώρα; 

A: Αυτός έχει οχτώ η ώρα ραντ… εεε, στον σύνδεσμο κάθε Δευτέρα… 

Β: Μμ… 

Α.:…και γύρω στις οχτώ και τέταρτο και είκοσι, θα συναντηθούμε στη Συγγρού, κάπου, θα τον βάλω στο αυτοκίνητο και θα ‘ρθουμε. 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΝΤΑΛΟ 03-03-2011 

Σ: Ναι; 

A: Τι γίνεται, κρυώνεις μ’ αυτό τον καιρό; 

Σ: Καλά. Κρυώνω… ποτέ, ποτέ. Είμαι ζεστός, πάντα. 

Α: Πάντα, πάντα. Τι γίνεται; 

Σ: Μ… καλά, καλά, εσύ. Τι κάνεις; 

Α: Έτσι πήρα να δω τι κάνεις. 

Σ: Είμαι δυνατός, ακμαίος, πάω να… κρεμαστώ. Το Σάββατο. 

Α: Ναι. 

Σ: M… 

A: (Γέλιο). 

Σ: Τι να κάνω, τι να κάνω. Εσύ, πώς είσαι; 

A: Τίποτα, τι… ‘ντάξει. 

Σ: Δυνατό σε βλέπω, ακμαίο. Το βάζεις, με όλους και με όλα. Χαμός. 

Α: ‘Ντάξει. Κανόνισε λοιπόν… τις επόμενες… μπορεί να … να χρειαστούμε να βοηθήσεις τον παλιό σου φίλο, εμένα. 

Σ: Ναι, (γέλιο). 

Α: Να ‘σαι έτοιμος. 

Σ: Έγινε. 

Α: Γεια, γεια. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σ: Γεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.