ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιμέτωπος με 18μηνη φυλάκιση ο Αμερικανός κολυμβητής που είπε ψέμματα ότι τον έκλεψαν στην Βραζιλία

Αντιμέτωπος με 18μηνη φυλάκιση ο Αμερικανός κολυμβητής που είπε ψέμματα ότι τον έκλεψαν στην Βραζιλία

Ποινή φυλάκισης ως και 18 μήνες αντιμετωπίζει ο Αμερικανός κολυμβητής Ράιαν Λόχτε, για την ψευδή δήλωση που έκανε πως τον λήστεψαν με την απειλή όπλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Ήδη το δικαστήριο έχει εκδώσει κλήτευση για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη. Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει. 

Ο Λόχτε έφυγε από τη Βραζιλία μετά τους Αγώνες,  πριν να μπορούσε να υπάρξει αμφισβήτησηγια τον ψευδό ισχυρισμό του. Όπως είχε πει, ο ίδιος και τρεις ακόμα κολυμβητές έπεσαν θύματα ληστείας με την απειλή όπλου σε ένα ταξί, καθώς επέστρεφαν στο Ολυμπιακό χωριό από μία γιορτή.

 Αλλά η αστυνομία με απόδειξη, βίντεο, παρουσίασε ότι οι κολυμβητές είχαν  προξενήσει βανδαλισμούς στην τουαλέτα  βενζινάδικου. Στην συνέχεια ενεπλάκη με τους εργαζόμενους του βενζινάδικου, που ζητούσαν αποζημίωση για της ζημιές. Ένας από το προσωπικό τράβηξε όπλο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 32χρονος κολυμβητής έχει παραδεχθεί ότι ήταν μεθυσμένος και ζήτησε συγγνώμη, αλλά πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν πρέπει ή όχι να επιστρέψει στη Βραζιλία για να υπερασπιστεί τις κατηγορίες. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή των 18 μηνών φυλάκιση  και μπορεί να δικαστεί ερήμην του. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι αν ο Λόχτε παραστεί στην ακρόαση θα μπορούσε να συμφωνήσει να καταβάλει ένα πρόστιμο όπως έκανε και ο συνάδελφός του κολυμβητής Τζίμι Φέιγκεν, που ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ο Φέιγκεν συμφώνησε να δωρίσει σχεδόν 11.000  δολάρια  σε μια βραζιλιάνικη φιλανθρωπική οργάνωση για την επίλυση της υπόθεσης. Οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν μια συνθήκη έκδοσης που όπως αναφέρει το BBC, η Βραζιλία έχει καταπατήσει στο παρελθόν. Οι αρχές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν ανάλογη στάση, εάν ο Λόχτε κριθεί ένοχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.