«Έδειξε ότι με θέλει περισσότερο από όλους» – Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κριστιάνο στη Γιουβέντους

«Έδειξε ότι με θέλει περισσότερο από όλους» – Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κριστιάνο στη Γιουβέντους

Για να γιορτάσει τη συμφωνία του ως χορηγός ενός μεγάλου portal, του DAZN, το οποίο θα μεταδίδει τρία παιχνίδια της Seria A κάθε βδομάδα, αποκλειστικά στην Ιταλία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη, μιλώντας για τις πρώτες του μέρες ως παίκτης της Γιουβέντους, αλλά και για άλλα προσωπικά θέματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο:

Πως είσαι στο Τορίνο;

«Πολύ καλά, πολύ χαρούμενος. Η ομάδα είναι πολύ καλή, με εξέπληξε θετικά. Προπονούμαστε πολύ σκληρά όλες τις μέρες, ποτέ δεν υπάρχει εύκολη μέρα εδώ».

Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί κάνουν σκληρή προπόνηση;

«Ναι, μου αρέσει όπως δουλεύουν, η νοοτροπία τους. Είναι πολύ επαγγελματίες και γι’ αυτό νιώθω πολύ άνετα εδώ».

Γιατί επέλεξες τη Γιουβέντους;

«Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που γίνονται για κάποιο λόγο, και σε αυτή την περίπτωση αυτό συνέβη. Δεν περίμενα να παίξω εδώ, όμως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν με φυσικό τρόπο. Όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, η Γιούβε είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη και ήταν εύκολη η απόφαση. Προφανώς, αυτό που έκανα στην Μαδρίτη ήταν απίστευτο, κέρδισα τα πάντα, έχω πολλούς φίλους εκεί ενώ και η οικογένειά μου ζει εκεί. Παρόλα αυτά το να πάω σε ένα εξαιρετικό κλαμπ ήταν εύκολο, έδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο από όλους.. Μου έδωσαν μια ευκαιρία και τώρα είμαι χαρούμενος, θέλω να γράψω ιστορία και εδώ».

Πέτυχες ένα από τα πιο ωραία γκολ του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους και το γήπεδο σε αποθέωσε. Έπαιξε και αυτό ρόλο;

«Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά…. Ας πούμε ότι αυτό που έζησα σε εκείνο το γήπεδο τα έκανε όλα πιο εύκολα, για να είμαι ειλικρινής. Λυπάμαι που σκόραρα κόντρα στην τωρινή μου ομάδα, αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Ήταν το πιο όμορφο γκολ της καριέρας μου. Και όταν είδα ότι ο κόσμος χειροκροτούσε, έμεινα άφωνος. Ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο».

Ο φετινός στόχος είναι το Champions League;

«Προφανώς και θέλω να το κερδίσω με τη Γιουβέντους. Θα δώσουμε τα πάντα, όμως δεν θα είναι και εμμονή, θα δούμε αν θα γίνει φέτος, του χρόνου, σε τρία χρόνια… Το σημαντικό για την ομάδα είναι να κερδίζει, τη Serie A, το κύπελλο Ιταλίας και να φτάσει μακριά στο Champions League».

Σου έδωσαν τη φανέλα με το «7»:

«Ναι είναι η αγαπημένη μου. Μίλησα με την ομάδα και με τον Κουαδράδο και μου είπε: ‘Δεν υπάρχει πρόβλημα στο δανείζω με μεγάλη χαρά’. Όλα ήταν καλά, με εξέπληξε η διαθεσιμότητα της ομάδας, αλλά και του Κουαδράδο».

Έχεις πει ότι ο Φέργκιουσον είναι σαν πατέρας για σένα. Συνεχίζεις να το πιστεύεις;

«Φυσικά, ήταν πολύ σημαντικός στο ξεκίνημα της καριέρας μου, μόλις είχα έρθει από την Σπόρτινγκ και ακόμα είχα την πορτογαλική νοοτροπία. Εκείνος με έμαθε πώς να βελτιωθώ. Στην Πρέμιερ είναι πολύ σκληροί και εκείνος μου έμαθε τα πάντα. Για όλα αυτά τον θεωρώ ποδοσφαιρικό μου πατέρα».

Πως διαχειρίζεσαι την πίεση;

«Δεν είναι εύκολο, αλλά μερικές φορές μου αρέσει να δουλεύω υπό πίεση, μία πίεση θετική. Το να έχεις υπερβολικές ευθύνες μπορεί να αποβεί αρνητικό, όμως είναι μέρος της δουλειάς, είναι κομμάτι του να είσαι CR7. Δεν είναι πρόβλημα, ξέρω να το διαχειρίζομαι».

Πώς είναι να έχεις τρία νέα παιδιά στο σπίτι;

«Είναι απίστευτο, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούριο, είναι ωραίο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν. Οι ερωτήσεις που σου κάνουν, πως σε κοιτάζουν, πώς χαμογελούν…. Περνάω υπέροχα, απολαμβάνω κάθε στιγμή. Το να με φωνάζουν μπαμπά είναι απίστευτο συναίσθημα. Τώρα έχω δύο μικρές κόρες και ένα γιο, ξεκίνησαν να μιλάνε, να περπατάνε. Είναι ένα θαυμάσιο ταξίδι, είναι το κίνητρό μου για να σηκώνομαι από το κρεβάτι και να σημειώνω επιτυχίες. Νιώθω ευλογημένος».

Πώς πήρε ο Κριστιάνο Τζούνιορ τον ερχομό των νέων αδερφών του; Μερικές φορές τα παιδιά ζηλέυουν…

«Λοιπόν, είναι ανταγωνιστικός. Είναι όπως εγώ μικρός, δεν του αρέσει να χάνει. Θα γίνει σαν εμένα, είμαι 100% σίγουρος. Προσπαθώ να του μαθαίνω πράγματα, αλλά η απόφαση για το μέλλον του είναι δική του και πάντα θα τον υποστηρίζω. Φυσικά θα μου άρεσε να τον δω ποδοσφαιριστή γιατί έχει αυτό το πάθος. Έχει δύναμη, τεχνική, καλό σουτ… Αλλά εκείνος θα αποφασίσει, ακόμα είναι μικρός. Δεν θέλω να τον πιέζω, αλλά για εμένα θα ήταν όνειρο να τον δω ποδοσφαιριστή».

Όταν ήσουν μικρός δεν υπήρχε κανένας που να έπαιζε καλύτερα από εσένα;

«Δεν νομίζω (γέλια). Υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, με πολύ ταλέντο, όμως το πνευματικό κομμάτι είναι το πιο σημαντικό. Για να φτάσεις στις επιτυχίες θα πρέπει να κάνεις θυσίες. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν 11, 12, 13 είχα πάντα αυτό το όνειρο, ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και το κατάφερα χάρις στις δικές μου προσπάθειες. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά».

Τότε ήταν που σου γεννήθηκε το πάθος για το ποδόσφαιρο;

«Πολύ πιθανό. Δεν ήμουν πολύ καλός στο σχολείο, αλλά για μένα η ζωή είναι το πιο σημαντικό σχολείο. Όταν ήμουν 11 άφησα τους γονείς μου και άλλαξα πόλη και αυτό ήταν πολύ δύσκολο βήμα. Έπρεπε να μεγαλώσω μόνος, είχα τους συμπαίκτες μου, αλλά όχι την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο, αλλά αυτό με βοήθησε να γίνω δυνατός. Πάντα υπάρχει χρόνος για να μάθεις κάτι νέο, πιάνεις ένα βιβλίο και μαθαίνεις. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Βελτιώθηκα πολύ, μέχρι που έμαθα και αγγλικά. Κατέκτησα ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας, ο κόσμος με καταλαβαίνει και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Σου αρέσει η μόδα, να ντύνεσαι ωραία…

«Όχι τόσο, δεν έχω εμμονή με την εξωτερική μου εμφάνιση, είναι κάτι φυσικό, είμαι όμορφος από φυσικού μου (γέλιο). Κάνω πλάκα, αλλά όλα είναι σημαντικά, να φαίνεσαι ωραίος, να μυρίζεις ωραία… Δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για όλους τους άλλους. Σε όλους αρέσει να βλέπουν κάποιον καλοντυμένο, γυναίκες άντρες. Είναι μέρος της κουλτούρας μας».

Βλέπεις άλλα αθλήματα στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Ναι, μου αρέσουν οι μάχες του UFC, για παράδειγμα. Επίσης τένις, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ. Αλλά βλέπω UFC περισσότερο από όλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.