Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μάνατζερ αθλητών στον κόσμο (φώτο)

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μάνατζερ αθλητών στον κόσμο (φώτο)

Οι μάνατζερ παικτών παίζουν «σημαντικό» και κομβικό ρόλο στην… διαδρομή των αθλητών και είναι άνθρωποι που περνούν πολλά χρήματα από τα χέρια, λόγω και των μεταγραφών.

Το «Forbes» δημοσίευσε, μάλιστα, τη σχετική ετήσια λίστα με τους πλουσιότερους ατζέντηδες και τα νούμερο προκαλούν… ίλιγγο.

O αμερικανός μάνατζερ παικτών του μπέιζμπολ, Σκοτ Μπόρας, παραμένει ο πλουσιότερος μάνατζερ του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό. Ο Μπόρας μέσα στο 2018, είχε τη δυνατότητα να εισπράξει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, για ένα σύνολο συμβολαίων αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει, εννέα παίκτες με συμβόλαια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, κορυφαίος εξακολουθεί να είναι ο Ζόρζε Μέντες (πελάτης του ανάμεσα σε άλλους ο Κριστιάνο Ρονάλντο), που σε σύγκριση με το 2017, ανακτά μια θέση και περνάει δεύτερος (σ.σ. για όλα τα σπορ), με συμβόλαια αξίας 1 δισ. και 100 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, σύμφωνα με το Forbes.

Ο πορτογάλος ατζέντης είχε δώσει το «παρών» και στο «Costa Navarino» στη Μεσσηνία, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στη Γιουβέντους, υπό το… βλέμμα του αφεντικού της «γηραιάς κυρίας» Αντρέα Ανιέλι.

Στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται ακόμη τρεις μάνατζερ που σχετίζονται κυρίως με το ποδόσφαιρο. Ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του Ομίλου Stellar (79,5 εκατ. προμήθειες και συνολική αξία συμβολαίων 795 εκατομμύρια ευρώ) που πέρασε στην τρίτη θέση. Πέμπτος είναι ο Μίνο Ραϊόλα, με προμήθειες 62,9 εκατ. δολάρια και συμβόλαια 629 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Βόλκερ Στρουτς (μάναζτερ μεταξύ άλλων των Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε και Τόνι Κροος) ανέβηκε στην όγδοη θέση με 46,4 εκατομμύρια προμήθειες.

Συνολικά, μεταξύ των 50 πλουσιοτέρων μάνατζερ στη λίστα Forbes, κυριαρχεί το μπέιζμπολ (με 13 μάνατζερ) και ακολουθείται από το μπάσκετ (11), το ποδόσφαιρο (8), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (8), το χόκεϊ (7), το τένις (1) και το γκολφ (1).

Όσον αφορά στις εταιρείες μάνατζερ, στην κορυφή της λίστας του Forbes είναι η Creative Artists Agency, με προμήθειες 350 εκατομμύρια δολάρια και συμβόλαια συνολικής αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πίσω της είναι η Wasserman, με 175 εκατομμύρια προμήθειες και 3,7 δισ. συνολική αξία συμβολαίων και τις θέσεις στο βάθρο «κλείνει» η Excel Sports Management, με κύριο αθλητή τον Tiger Woods, προμήθειες 168 εκατομμύρια και συμβόλαια 3,4 δισεκατομμυρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.