Το ντέρμπι που έγινε «κόλαση»… από τη μασέλα του διαιτητή

Το ντέρμπι που έγινε «κόλαση»… από τη μασέλα του διαιτητή

Στην Ελλάδα είναι πολλά τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που έχουν τιναχτεί κατά καιρούς στον αέρα. Και ακόμα περισσότεροι είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν γίνει «αίμα και άμμος».

Από επεισόδια (που είναι η συνηθέστερη αιτία), από μια διαιτητική απόφαση, από μανούρες ποδοσφαιριστών -μέχρι και πιστόλια έχουν βγει εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ακόμα όμως κι αν έχουμε… προσπαθήσει πολύ, ο πιο «κουφός» (ή μάλλον ο πιο ψευδός, όπως θα καταλάβετε παρακάτω) λόγος που έγινε ποτέ κόλαση ένα ποδοσφαιρικό ματς δεν μας ανήκει.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο Απρίλη του 1960 ένα παιχνίδι δυο άσημων ομάδων στη Δανία έμελε να μείνει για πάντα στην ιστορία.

Όχι επειδή έκρινε κάποιον τίτλο ή επιτεύχθηκε κάποιο ρεκόρ, αλλά επειδή αποτέλεσε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία.

Με την Έμπελτοφτ λοιπόν να υποδέχεται τη Νόραγκερ, είχε γίνει μια φανταστική ματσάρα. Έπειτα από μια μονομαχία γεμάτη γκολ και συγκινήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν αγκαλιάσει το διπλό με το χορταστικό σκορ 4-3.

Κι ενώ είχε συμπληρωθεί το 90λεπτο και φαινόταν ότι τίποτα πια δεν μπορούσε ν’ αλλάξει, επιβεβαιώθηκε με λίγο… περίεργο τρόπο το κλισέ «κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής».

Θέλοντας λοιπόν να δώσει λήξη στο ματς, ο ρέφερι Χένινγκ Έρικστρουπ έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα. Σήκωσε τα χέρια στη γνωστή παράλληλη θέση.

Πιθανώς υπερβάλλοντας όμως στην προσπάθεια για το τριπλό τελευταίο σφύριγμα, υπέστη ανεπανάληπτο κάζο: Έφτυσε κατά λάθος τη… μασέλα του στον αγωνιστικό χώρο!

Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν αυτό που ακολούθησε.

Γιατί στα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν μέχρι να σκύψει και να βάλει ξανά τη μασέλα στο στόμα, η πίεση των γηπεδούχων… καρποφόρησε. Κι αφού δεν είχε ακουστεί κάποιο σφύριγμα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ!

Ή τουλάχιστον έτσι πίστεψαν! Γιατί υπολόγισαν χωρίς τον άτυχο ρέφερι. Πάνω λοιπόν στους πανηγυρισμούς ο Έρικστρουπ τους άφησε με τη γλύκα.

Εξήγησε ότι απ’ τη στιγμή που το γκολ σημειώθηκε μετά τον κανονικό χρόνο του παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να μετρήσει (ακόμα κι αν εν τω μεταξύ δεν είχε ακουστεί το σφύριγμα της λήξης).

Στην εύλογη ερώτηση, δε, γιατί δεν σφύριξε ΠΡΙΝ αναζητήσει τη μασέλα, απάντησε με φυσικότητα:

«Έπρεπε να τη μαζέψω γρήγορα και να την ξαναβάλω στο στόμα μου πριν περάσει κάποιος παίκτης και την πατήσει».

Όπως και να ‘χει, σημασία δεν είχε αυτό. Σημασία είχε ότι ο ρέφερι δεν… μάσησε να ακυρώσει εντέλει το γκολ. Και μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες να δώσει τη νίκη με 4-3 στη Νόραγκερ.

Βέβαια η Έμπελτοφτ δεν έμεινε στις διαμαρτυρίες εντός γηπέδου. Προσέφυγε και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ισχυριζόμενη ότι τυπικά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όταν σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης.

Μάταια όμως… Παρά την επιμονή της, δεν κατάφερε να δικαιωθεί πουθενά. Και άθελά της γράφτηκε τελικά στην ιστορία ως η ομάδα που «της πήρε την μπουκιά από το στόμα» ένας… φαφούτης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

menshouse.gr, ΓιώργοςΜαραθιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.