ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι τραυματισμοί που «έκοψαν» την ανάσα στα ελληνικά γήπεδα (βίντεο)

Οι τραυματισμοί που «έκοψαν» την ανάσα στα ελληνικά γήπεδα (βίντεο)

Ο Σωκράτης Διούδης στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι, έπειτα από προβολή του Νάτχο.

Ο Έλληνας πορτιέρο έμεινε για λίγο ακίνητος στο χορτάρι και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες των ιατρικών επιτελείων των δυο ομάδων. Η αγωνία ποδοσφαιριστών και οπαδών εξαφανίστηκε όμως άμεσα, αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας συνήλθε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Μάλιστα, δέχθηκε το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική στιγμή στα ελληνικά γήπεδα που κάποιος αθλητής… μας έκοψε στην ανάσα. Η πιο πρόσφατη μάλιστα έγινε και πάλι σε ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το Μάρτιο του 2014. Ο Μάικλ Ολαϊτάν των “ερυθρόλευκων” σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης”, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο -έχοντας τις αισθήσεις του- και πήρε μετά από ημέρες εξιτήριο (σ.σ. παρουσίασε καρδιακές αρρυθμίες που προκλήθηκαν από ιογενή μυοκαρδίτιδα).

Τον Ιούνιο του 2017 ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού να κλάψουν, όταν έχασε τις αισθήσεις του λίγα λεπτά πριν το τέλος του φιλικού του Ολυμπιακού με την Βάτενς.

Ο Έλληνας αμυντικός δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, στην προσπάθεια του να κάνει μια κεφαλιά-ψαράκι και έπεσε ξερός στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρέτσος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο πιο κοντινό νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ του τοποθετήθηκε κολάρο.

Πηγαίνοντας πιο πίσω χρονικά, φτάνουμε στον Νοέμβριο του 2013 και το Άρης – Παναθηναϊκός. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Μαρινάκης, έπεσε στο χορτάρι -μετά από σύγκρουση στο αέρα με τον Κύργια- και για τρία περίπου λεπτά ήταν λιπόθυμος, με τους γιατρούς του Παναθηναϊκού και του Άρη να κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να τον συνεφέρουν.

Αφού χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά απίστευτου άγχους (ο τότε πορτιέρε των “πρασίνων”, Καπίνο, εμφανίστηκε να κλαίει) ο νεαρός μπακ ανέκτησε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε υποβασταζόμενος και με ματωμένα χείλη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μπορεί το ακόλουθο περιστατικό να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά ο Σωτήρης Μαυροδήμος θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στις συζητήσεις μεταξύ των φανατικών φίλων της ΑΕΚ.

Ο αμυντικός της Ένωσης έδωσε για μισό λεπτό… τη ζωή του για την ομάδα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των “κιτρινόμαυρων” με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη την περίοδο 1986-87! Το περιστατικό έγινε λίγο πριν το 80′ του αγώνα, όταν αμυντικός της ΑΕΚ δέχθηκε ένα χτύπημα σε διεκδίκηση της μπάλας και σωριάστηκε στο έδαφος. Η περιγραφή του γιατρού του αγώνα τα λέει όλα. “Για μερικά δευτερόλεπτα ήταν εκτός της ζωής. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επανήλθε στη ζωή, μπορώ να σας πω”.

Πάντως, το περιστατικό που για πάντα θα “στοιχειώνει” τις σκέψεις μας, έγινε σε αγώνα μπάσκετ τον Απρίλιο του 1993. Εκείνο το Πανιώνιος – Παναθηναϊκός έμεινε στη μνήμη όλων για τον τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

Η αναμέτρηση βρισκόταν στο 32′. Ο Γιάνκοβιτς χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ -το 5ο του στον αγώνα- πάνω στον Αλβέρτη, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, πήρε φόρα και χτύπησε δυνατά το κεφάλι του στην μπασκέτα. Η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.