Σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο το ρατσιστικό σχόλιο Τσουκαλά (βίντεο)

Σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο το ρατσιστικό σχόλιο Τσουκαλά (βίντεο)

Νομικές αντιδράσεις προκάλεσε το ρατσιστικό σχόλιο του οργανωμένου οπαδού του Ολυμπιακού, Τάκη Τσουκαλά, ο οποίος σε χθεσινοβραδινή εκπομπή προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο κατά του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Θανάση Αντετοκούνμπο.

«Ένα μπουρδέλο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του», λέει ο Τάκης Τσουκαλάς στο 03:15 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί.

Με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, διαβίβασε το οπτικοακουστικό υλικό ζητώντας τη διερεύνηση για «ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικώς κολάσιμων πράξεων».

Την κίνηση της Μ. Γιαννακάκη σχολίασε μέσω twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Πολύ θετική και επιβεβλημένη πρωτοβουλία! Οι προβλέψεις του αντιρατσιστικού νόμου υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Όπως έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού, να τους ταράξουμε στην νομιμότητα!»

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επιστολή του ο κ. Δημητράς αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό που είχε κάνει ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.