ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι μπασκετμπολίστες στηρίζουν Αντετοκούνμπο: «Η γραφή δεν μιλάει για μαύρους και άσπρους»

Οι μπασκετμπολίστες στηρίζουν Αντετοκούνμπο: «Η γραφή δεν μιλάει για μαύρους και άσπρους»

Στο πλεύρο του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στέκονται οι Έλληνες μπασκετμπολίστες με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο δεύτερος από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ ενάντια «σε αυτή την αρρώστια που “ταλαιπωρεί” μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».

Ο ΠΣΑΚ «κλέβει», μάλιστα, έναν στίχο του Κώστα Χατζή που λέει «η γραφή, δεν μιλάει για κόκκινους, δεν μιλάει για μαύρους, δεν μιλάει για άσπρους».

Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, μια συγκλονιστική ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Instagram στην οποία εξέφραζε τη στήριξη στον αδερφό του και γράφοντας ότι «εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Η ανακοίνωση με τίτλο «Τάπα στη βια και τον ρατσισμό» έχει ως εξής:

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπασκετ.

Θελουμε να υπενθυμίσουμε την πάγια θέση μας ενάντια σε αυτή την αρρώστια που “ταλαιπωρεί” μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας.

Ενδεικτικές είναι οι εκδηλώσεις και τα τουρνουά που πραγματοποιούμε κάθε καλοκαίρι, με σύνθημα “Τάπα στη βία και το ρατσισμό”.

Δεν υπάρχει άλλωστε ομορφότερη εικόνα, απο αυτή σε ένα γήπεδο μπασκετ ή μια γειτονιά, με δεκάδες παιδιά διαφόρων χωρών, να παίζουν μεταξύ τους.

Ο ΠΣΑΚ “κλέβει” έναν υπέροχο στίχο που έχει ερμηνεύσει ένας τεράστιος καλλιτέχνης στη χώρα μας, που έχει βιώσει όσο κανένας το ρατσισμό. Ο Κώστας Χατζής, λέει λοιπόν, πως “Η γραφή, δεν μιλάει για κόκκινους, δεν μιλάει για μαύρους, δεν μιλάει για άσπρους”…

Στήριξη από τον Τσίπρα

Σε κίνηση συμπαράστασης στον Θανάση Αντετοκούνμπο προχώρησε την Πέμπτη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός «ανέβασε» στο λογαριασμό του στο Instagram και το Facebook, στην οποία απεικονίζεται με γυρισμένη πλάτη, και φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας μπάσκετ με το όνομα «Αντετοκούνμπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.