Τον οδηγούν στο… «εκτελεστικό απόσπασμα» – Η τοποθέτηση του Τ.Τσουκαλά (βίντεο)

Τον οδηγούν στο… «εκτελεστικό απόσπασμα» – Η τοποθέτηση του Τ.Τσουκαλά (βίντεο)

Στο… «εκτελεστικό απόσπασμα», οδηγούν τον Τάκη Τσουκαλά. Είναι ξεκάθαρο ότι μια λέξη του γνωστού φίλαθλου του Ολυμπιακού για τον καλαθοσφαιριστή Θανάση Αντετοκούνμπο μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, που για πολλούς επικρίθηκε ως ρατσιστική επίθεση, τον στοχοποίησε σε τέτοιο βαθμό που ασχολήθηκαν μαζί του από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέχρι την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη ζητώντας έρευνα για πιθανή παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου από τον Τάκη Τσουκαλά. Η ανώτατη εισαγγελέας παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, «ανέβασε» φωτογραφία του, στην οποία φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα «Αντετοκούνμπο» και ανέγραφε: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος».

Η συμβολική αυτή ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα, είναι προφανές ότι έστειλε τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Σχετική αναφορά είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη.

Ο Τάκης Τσουκαλάς θα κληθεί να απολογηθεί για τα όσα ανέφερε στην οπαδική εκπομπή του Ολυμπιακού στο κανάλι «Ε». Ήδη πάντως έχει κάνει σχετική δήλωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια από τους εκπροσώπους του απόπατου της δημοσιογραφίας για τη δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.