Σεισμός στην Α΄Εθνική– Τεράστιος κίνδυνος για 8 ομάδες – Στα «κάγκελα» οι Big-4 (φώτο)

Σεισμός στην Α΄Εθνική– Τεράστιος κίνδυνος για 8 ομάδες – Στα «κάγκελα» οι Big-4  (φώτο)

Mε το μαχαίρι στο λαιμό είναι οι μισές ομάδες της Super League, με τη συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος, που έχουν πληρώσει και κινδυνεύουν να πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά και στη συνέχεια, τη συνήθεια των οπαδών τους να ανάβουν πυρσούς και καπνογόνα, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Έξι ΠΑΕ είναι στο όριο, άλλες δύο το ξεπέρασαν, και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με ποινή έδρας, για τη συγκεκριμένη… συνήθεια, εφόσον επαναληφθεί στο μέλλον και προκληθεί έστω και ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας, Χριστόφορος Μάρκου, είπε στον δικηγόρο του Ολυμπιακού Ιωάννη Χατζησαββάογλου, για την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για άναμμα πυρσών, που ήταν η δεύτερη για τους «ερυθρόλευκους». «Σας το λέω για την επόμενη φορά, είναι η δεύτερη φορά που θα τιμωρηθείτε, έχουν τιμωρηθεί βέβαια και άλλες ομάδες δύο φορές, την τρίτη φορά που θα τιμωρηθεί κάποια ομάδα για άναμμα πυρσών και θα υπάρξει διακοπή ή προσωρινή αναστολή για έναρξη, τότε απειλείται με αγωνιστική».

Έξι ομάδες λοιπόν, είναι στο όριο. Έχουν δηλαδή δύο τιμωρίες για άναμμα πυρσών και από εδώ και στο εξής κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Για την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα γίνεται ο λόγος. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ το έχουν περάσει ήδη. Πέντε τιμωρίες μετρούν οι «πράσινοι», τέσσερις ο «δικέφαλος» αλλά την έχουν γλιτώσει καθώς δεν υπήρχε διακοπή στον αγώνα.

Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος και ΑΕΛ έχουν από μία τιμωρία. Μόνο ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός έχουν καθαρό… ποινικό μητρώο (ακόμη). Συνολικά δηλαδή, οι 11 από τις 16 ΠΑΕ έχουν βγάλει λεφτά από το ταμείο τους, έστω και μία φορά, για το συγκεκριμένο παράπτωμα.

Πυρσοί και καπνογόνα «πονάνε» τον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους «Big-4», ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, οι οπαδοί των οποίων δίνουν το… κακό παράδειγμα και οι ΠΑΕ το πληρώνουν, μέχρι στιγμής με 203.000 ευρώ.

Σε καιρούς δύσκολους οικονομικά ο Παναθηναϊκός έχει άλλο ένα… αγκάθι που «ματώνει» το ταμείο του: τη συμπεριφορά των φιλάθλων του που επιδίδονται στο συγκεκριμένο… σπορ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη «μετράει» μέχρι στιγμής πρόστιμα ύψους 58.650 ευρώ. Από αυτό το ποσό, οι 51.000 ευρώ αφορούν άναμμα πυρσών ή καπνογόνων. Οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με 5.000 για τον αγώνα στην Ξάνθη, 6.000 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στα δύο αυτά παιχνίδια μόλις για δύο πυρσούς και μία κροτίδα), 15.000 με τον Αστέρα Τρίπολης (15 πυρσούς, 2 καπνογόνα, 5 κροτίδες), 7.000 με τον Πανιώνιο και 18.000 κόντρα στην ΑΕΚ. Σύνολο 51.000 ευρώ.

Ασπρόμαυρo φέσι και… πρωτιά

Ο ΠΑΟΚ έχει περίπου 100.000 ευρώ συνολικά σε πρόστιμα, στο πρωτάθλημα. Οι 43.500 ήταν για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και από αυτές οι 30.000 ήταν για τους 103 πυρσούς, τα 10 καπνογόνα και τις 10 κροτίδες που άναψαν οι οπαδοί του. Το πρόστιμο αρχικά ήταν 73.500 (60.000 για πυρσούς, καπνογόνα, κροτίδες), ποινή που ο νομικός του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, την είχε χαρακτηρίσει «πρωτοφανή» και κατάφερε να τη μειώσει στην Εφέσεων.

Συνολικά, από τις περίπου 100.000 ευρώ, οι 67.000 ευρώ είναι για άναμμα πυρσών και καπνογόνων (7.000 ευρώ την 1η αγωνιστική με Αστέρα Τρίπολης, 5.000 ευρώ την 2η με Πανιώνιο, 30.000 ευρώ την 4η με ΑΕΚ, και 25.000 ευρώ την 8η με Παναθηναϊκό) και είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Δύο πρόστιμα η ΑΕΚ

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ, την 6η αγωνιστική τιμωρήθηκε με πρόστιμο 73.250 ευρώ (εκτός από την αφαίρεση των τριών βαθμών και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι 40.000 ήταν για 70 πυρσούς και 10 κροτίδες που άναψαν οι φίλαθλοι της. Άλλες 5.000 ευρώ πλήρωσε η «Ένωση» για πυρσούς στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Δύο αγώνες, 40.000 ο Ολυμπιακός!

Στον Ολυμπιακό τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο 18.500 ευρώ από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας, την 5η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ. Οι 15.000 ήταν για τους 336 πυρσούς που είχαν ανάψει οι «ερυθρόλευκοι» (για να… απαντήσουν στον δημοσιογράφο Κώστα Βασιλόπουλο, όπως είχε ειπωθεί) και το πρόστιμο ήταν χαμηλό σε σχέση με άλλα που έχουν επιβληθεί, επειδή ήταν η πρώτη τιμωρία του για το συγκεκριμένο παράπτωμα.

Οι «ερυθρόλευκοι», στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 26.500 ευρώ, από τις οποίες οι 25.000 ευρώ ήταν για τους περίπου 250 πυρσούς που έκανε λόγο η Αστυνομία στην έκθεση της. Με δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός δηλαδή, έχει πληρώσει 40.000 ευρώ για πυρσούς και τώρα κινδυνεύει και με τιμωρία της έδρας αφού είναι στο όριο.

OI «BIG – 4» ΓΙΑ ΠΥΡΣΟΥΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.