Αλέξης Κούγιας: «Μου είχαν προτείνει να γίνω πρόεδρος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Αλέξης Κούγιας: «Μου είχαν προτείνει να γίνω πρόεδρος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη επεφύλασσε… ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως είναι ο «γ…αω» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για τα παράπονα της ομάδας του από τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την υπόθεση με τα δελτία και την κόντρα του με μερίδα οπαδών της ΑΕΛ:

«Έχω διττή προσωπικότητα. Η μια είναι το λειτούργημά μου και η άλλη το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να μιλάω με ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο. Από την ομάδα μου παίρνει 500.000 ευρώ το χρόνο ο Περέιρα και δεν με δέχθηκε στο γραφείο του. Από εμάς πληρώνεται αυτός.

Είμαι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, είμαι ιδιοκτήτης και απλά το 10% των μετοχών έχει εκ του νόμου ο Ερασιτέχνης. Εγώ ως δικηγόρος έχω κόλλημα, απαγορεύεται εκ του νόμου, να είμαι πρόεδρος. Όρισα μια διοίκηση μόνο από επιφανείς Λαρισαίους. Αυτοί οι άνθρωποι, ερωτευμένοι με την ΑΕΛική ιδέα, αντιλήφθηκαν ότι αν εγώ έμενα στην απόφασή μου να αφήσω τα δελτία στην ΚΕΔ, θα διαλυθεί η ομάδα.

Πήραν απόφαση να πάρουν τα δελτία πίσω. Πληροφορήθηκα αυτήν την απόφαση, με έκπληξη μάλιστα, και περιμένω τι θα πει ο Δήμαρχος της Λάρισας. Δεν πήρε τα δελτία ακόμη η ομάδα πάντως. Τους είπα να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο ακόμη. Δεν γίνεται να με εκμεταλλεύεται ο Πηλαδάκης κάθε χρόνο και να μην φτιάχνεται το Αλκαζάρ. Περιμένω να ακούσω τι θα πει ο Δήμαρχος, γιατί η ομάδα είναι της Λάρισας πρώτα από όλα.

Η ζωή μου έχει τις εξής αρμοδιότητες, η πρώτη προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά μου. Είναι μεγάλα παιδιά, βλέπουν, ακούν συζητούν για μένα. Το δεύτερο που με ενδιαφέρει είναι η επιστημονική μου πρόοδος. Το τρίτο και σημαντικότερο από όλα όμως, είναι η εκτίμηση που έχω στον εαυτό μου. Αν καταλαβαίνω πως δεν έκανα κάτι σωστά, δεν μπορώ να κοιμηθώ.

Τέτοιες διαιτησίες σαν του ΠΑΟΚ έχω ζήσει πολλές περισσότερες. Όταν έχεις 4.500 διαρκείας, είναι περίεργο να έχεις απέναντί σου 14-15χρονα Αλβανάκια, είναι κακοποιοί ή θα γίνουν κακοποιοί. Χθες έπιασαν 46 από αυτούς με ναρκωτικά, με σιδερολοστούς, με fullface. Αυτοί πήγαιναν να δουν αγώνα της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στην Κρδίτσα, τους σταμάτησε η Αστυνομία για έλεγχο και τους συνέλαβαν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι απέναντί μου».

Για την πρόσκληση που του απηύθυναν οι Αλαφούζος και Μαρινάκης:

«Έχω πάρει απόφαση να φύγω από το ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να κάνω πραγματικότητα τα όνειρά μου με κοινή λογική. Θα μπορούσα να είμαι πρόεδρος σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας. Και ο Αλαφούζος μου το πρότεινε, και ο Μαρινάκης, και στην ΑΕΚ όταν είχα αναλάβει πρόεδρος. Οι ομάδες που πήρα ήταν ιστορικές (ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή και ΑΕΛ), αλλά η βρωμιά που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 είναι μεγάλη.

Η δουλειά τους είναι τα στημένα, έχουν την κάλυψη των μεγάλων και βγάζουν εκατομμύρια από τις μικρές κατηγορίες. Η άποψή μου είναι ότι ο Μαρινάκης έχει αποδυναμωθεί τελείως, ο Μελισσανίδης είναι ο «γ…ω» της υπόθεσης και τον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν γιατί είναι η καλύτερη ομάδα και του δίνουν απλά κάτι κόκκαλα».

Για τον Τζανλούκα Φέστα:

«Είναι μεγάλος προπονητής. Δεν ξέρω αν τον θυμάστε, έκανε σπουδαία καριέρα ως αμυντικός σε Ρόμα και Ίντερ. Ήταν το μεγαλύτερο τσεκούρι που πέρασε από τα ιταλικά γήπεδα».

Για τα παράπονα από τη διαιτησία:

«Όσον αφορά τα παράπονά μου από την διαιτησία, κάθε φορά που κέρδιζε ο ΠΑΟΚ κόρνερ, ο Κρέσπο έριχνε αγκωνιές στον Γκόικοβιτς. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα ενώ ήταν κόκκινες κάρτες όλα αυτά. Μπουνιές του Μάτος σε κάθε φάση στον Μπαργκάν. Το γκολ της ισοφάρισης, παίρνει τη μπάλα με το χέρι ο Πρίγιοβιτς. Η αποβολή του Καρανίκα, η πρώτη κίτρινη κάρτα δεν είναι ποτέ. Δεν υπάρχει κίτρινη. Αφού θέλει να δείχνει τέτοιες, έπρεπε να δείχνει συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Αν από τα μισά φάουλ που γίνονται τα δώσει ανάποδα, έχει τελειώσει το ματς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι έκανα τα ίδια με την ΑΕΚ όταν αποκλειστήκαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η απόφαση αυτή είναι το αποκορύφωμα από αυτά που έχω περάσει φέτος με την ΑΕΛ στην διαιτησία. Τα λαμόγια του ποδοσφαίρου έχουν πρόσβαση στην ΕΠΟ και θέλουν να φύγω. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, χθες κλήθηκαν δυο από τα πιτσιρίκια της ΑΕΛ στην εθνική νέων. Μου άρεσε που πούλησα πέρυσι τον Μασούρα. Μου αρέσουν αυτά αλλά δεν γίνεται να χαλάω την ψυχική μου υγεία όμως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.