Συγκλονίζει το μήνυμα του Εμιλιάνο Σάλα πριν χαθεί: «Φοβάμαι, θα εξαφανιστούμε»

Συγκλονίζει το μήνυμα του Εμιλιάνο Σάλα πριν χαθεί: «Φοβάμαι, θα εξαφανιστούμε»

Εχει συγκλονίσει όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο η εξαφάνιση του μικρού αεροπλάνου, που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Ναντ στο Κάρντιφ. Ο Αργεντινός επιθετικός που θα γινόταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Ουαλών, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και όλα συγκλίνουν ότι χάθηκε στο Κανάλι της Μάγχης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ίδιος είχε προβλέψει αυτό που θα συνέβαινε:

«Ο Εμιλιάνο έστειλε μήνυμα λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο, σε έναν φίλο μας στην Αργεντινή και του έγραψε ότι φοβόταν. Και ότι εάν δεν τους βρίσκανε ποτέ, θα ήξεραν τι είχε συμβεί».

Αυτό εξιστόρησε ο Ντιέγο Ρολάν της Λεγανές, ο οποίος είχε παίξει μαζί με τον Σάλα στην Μπορντό και έχουν κοινό φιλικό περιβάλλον. Και δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι αυτό έχει γίνει τελικά.

Ο 28χρονος Αργεντινός είχε αναχωρήσει προχτές το απόγευμα από τη Νάντη με προορισμό το Κάρντιφ, το νέο του «σπίτι», αφού είχε υπογράψει πρόσφατα συμβόλαιο ρεκόρ, ύψους 17 εκ. ευρώ, με την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα. Ωστόσο, το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε μονάχα ο ίδιος και ο πιλότος δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, με το σήμα από τα ραντάρ να εξαφανίζεται πάνω από το στενό της Μάγχης, κοντά στο νησί Άλντερνεϊ.

Μετά από αγωνιώδη αναζήτηση 36 ωρών, οι Αρχές του Γκέρνσι ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν συντρίμμια, χωρίς να μπορούν να πουν ακόμη με βεβαιότητα αν ανήκουν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος. Προειδοποίησαν ωστόσο ότι, εάν υπήρχε όντως συντριβή, οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες είναι ελάχιστες.

Την ίδια στιγμή, έρχονται στη δημοσιότητα τα ηχητικά μηνύματα που φέρεται να κατέγραψε μέσα από το καταδικασμένο Piper o Αργεντινός ποδοσφαιριστής, τα οποία δείχνουν ότι προαισθανόταν την τραγική εξέλιξη.

Σε ηχητικά σημειώματα της εφαρμογής Whatsapp, που προορίζονταν για μερικούς στενούς του φίλους, ο 28χρονος ακούγεται ολοένα και πιο ανήσυχος για την κατάσταση του αεροσκάφους του. Ηχογραφώντας τα μηνύματα, ο Σάλα ακούγεται κουρασμένος αλλά αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα στην Κάρντιφ.

«Πώς τα πάτε παιδιά; Δεν φαντάζεστε πόσο κουρασμένος νιώθω τώρα. Ήμουν στην Νάντη για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες, και δεν κάθισα λεπτό. Τώρα ταξιδεύω με ένα αεροπλάνο που μοιάζει να διαλύεται στον αέρα. Πηγαίνω στο Κάρντιφ, είναι τρελό, και από αύριο ξεκινάω προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα», αναφέρει η πρώτη καταγραφή του Αργεντινού.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε λίγο αργότερα, ο 28χρονος ακουγόταν αρκετά πιο ανήσυχος: «Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως πρέπει να ενημερώσετε να στείλουν κάποιον να με βρει. Αρχίζω και φοβάμαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σάλα, που είχε ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Γαλλία, για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του, ανησυχούσε για το ταξίδι της επιστροφής με το μικρό Piper Malibu. Σύμφωνα με έναν πρώην συμπαίκτη του που τον συνόδεψε στο αεροδρόμιο της Νάντης, είχε πει ότι η διαδρομή προς τη Γαλλία «ήταν άσχημη» και ότι φοβόταν για την ασφάλειά του. Μία πηγή της Daily Mail ανέφερε ότι το εξαθέσιο αεροπλάνο εμφάνιζε τεχνικά προβλήματα πριν το καταδικασμένο ταξίδι, και ότι τελικά κατάφερε να απογειωθεί μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.