Τζον Τέρι: Το μεγαλύτερο ερωτικό σκάνδαλο στην ιστορία των βρετανικών γηπέδων (φωτο-βίντεο)

Τζον Τέρι: Το μεγαλύτερο ερωτικό σκάνδαλο στην ιστορία των βρετανικών γηπέδων (φωτο-βίντεο)

Hταν το 2010 όταν το όνομα του Τζον Τέρι βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο και όχι για τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο άσσος της Τσέλσι είχε καταφέρει και πάλι να φιγουράρει στα τα ταμπλόιντς για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρότερα. Κι αυτό διότι η νέα του απιστία σε βάρος της συζύγου του, Τόνι Πουλ, είχε πάρει διαστάσεις αθλητικού – ερωτικού σκανδάλου…

Η Τόνι μέχρι τη στιγμή εκείνη είχε ήδη κληθεί να συγχωρήσει τον αγαπημένο της πολλές φορές.

Ανήλικες θαυμάστριες, τηλεπερσόνες ακόμα και… επαγγελματίες πορvοστάρ δεν ξέφυγαν από τη λίστα των «θυμάτων» του, τα οποία ο ίδιος προσέγγιζε ερωτικά παρότι γνώριζε πως ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί.

Και όλα αυτά τόσο κατά τη διάρκεια της σχέσης του με την Πουλ όσο και μετά τον γάμο τους και τη γέννηση των παιδιών τους. Λέγεται, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν δίστασε να την απατήσει ακόμα κι όταν εκείνη κυοφορούσε τα δίδυμα παιδιά τους.

Παραδόξως, όλες του οι απιστίες περνούσαν στα «ψιλά» αφού το κοινό του ήταν πρόθυμο να του συγχωρήσει τα πάντα. Ή τουλάχιστον… σχεδόν τα πάντα. Και λέμε «σχεδόν» διότι κάτι στιγμή ο πάντα άστατος Τέρι ξεπέρασε τα όρια κάνοντας τον κόσμο του αθλητισμού να παραδεχτεί πως ο όρος «κακό παιδί» του ταίριαζε πλέον γάντι.

Ερωτικό σκάνδαλο μεγατόνων

Ιανουάριος 2010. Ο κεντρικός αμυντικός έχαιρε της εκτίμησης ολόκληρης της Βρετανίας ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και της Τσέλσι. Ήταν 29 ετών.

Η είδηση πως προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «News of the World» προκειμένου οι ιθύνοντες να αποσιωπήσουν ένα «πικάντικο» ρεπορτάζ που αφορούσε στην εξωσυζυγική ερωτική του δράση, υποψιάζει τους πάντες πως η νέα του «αταξία» είναι χειρότερη από όλες τις προηγούμενες. Δεν είχαν άδικο.

Σύντομα το φως της δημοσιότητας θα έβλεπε ένα σκάνδαλο μεγατόνων με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον συμπαίκτη και κολλητό του φίλο Γουέιν Μπριτζ και τη Γαλλίδα σύζυγο αυτού και μοντέλο εσωρούχων Βανέσα Περονσέλ.

Τίτλοι όπως «Η κρυφή σχέση του Άγγλου αρχηγού», «Ο Τέρι απατά ξανά τη σύζυγό του» και «Ο Τέρι κοιμάται με τη γυναίκα του Μπριτζ» δεν έχουν μέχρι σήμερα ξεχαστεί, με το τρίγωνο αυτό να συζητιέται επί μήνες. Και όχι άδικα καθώς η υπόθεση εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σοβαρό από μία ακόμα απιστία του αρχηγού της Τσέλσι.

Όπως όλοι γνώριζαν Τέρι και Μπριτζ ήταν εκτός από συμπαίκτες και πολύ καλοί φίλοι αλλά και γείτονες (!), με τους Γουέιν και Βανέσα να έχουν δώσει το «παρών» στον γάμο του ζευγαριού το 2007.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, η παράνομη σχέση του κολλητού και της συντρόφου του Γουέιν ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ η 33χρονη τότε WAG είχε ήδη αποκτήσει παιδί με τον κατά τέσσερα χρόνια νεότερό της Μπριτζ.

Ο γιος τους ήταν τότε τριών ετών.

Όπως η ίδια θα παραδεχόταν αργότερα –παρά το ότι αρχικά αρνούνταν κατηγορηματικά τις φήμες-, ο σύντροφός της είχε καταλάβει πως τον απατούσε ήδη από τη στιγμή που ο Τέρι έκανε ασφαλιστικά στην εφημερίδα προκειμένου να αποφύγει τη δημοσιοποίηση του θέματος.

«Ο Γουέιν μου τηλεφώνησε και άρχισε να φωνάζει και να με κατηγορεί ότι είχα παράνομη σχέση. Ήταν τρομερό, μου έλεγε απαίσια πράγματα. Ήταν βέβαιος ότι τον απατούσα κι αυτό γιατί το θέμα είχε καλυφθεί κατόπιν δικαστικής απόφασης. Πρόκειται για τηλεφώνημα απελπισίας, ήταν έξαλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 2005 και χώρισαν τα Χριστούγεννα του 2009, λίγο πριν το όνομα της νέας «αγαπημένης» του Τέρι δει το φως της δημοσιότητας. Ο χωρισμός τους, πάντως, δεν έκανε τα πράγματα καλύτερα, αφού μόλις έγινε γνωστό με ποια κοιμόταν ο Τζον επί μήνες, τα Μέσα γνώριζαν πως θα έχουν υλικό για μήνες ολόκληρους.

Η έκτρωση και το «δώρο» των 20.000 λιρών

Τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα για την οικογένεια του αρχηγού της Τσέλσι, μόλις η σύζυγός του μάθαινε πως ο ίδιος είχε αφήσει έγκυο τη Βανέσα, προτρέποντας τη να κάνει έκτρωση, καλύπτοντας φυσικά όλα τα έξοδα.

Η σύντροφος του Μπριτζ ήταν ήδη επτά εβδομάδων όταν η κύηση διεκόπη υπό άκρα μυστικότητα (ή έτσι νόμιζαν οι δυο τους τουλάχιστον!) σε ιδιωτική κλινική, με τον ίδιο να βρίσκεται κοντά της κατά την όλη διαδικασία.

Όχι από ευαισθησία, φυσικά, αλλά για να σιγουρευτεί πως όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Δεν δίστασε, μάλιστα, να αγοράσει τη σιωπή της έναντι 20.000 λιρών. Ποσό που η ερωμένη του δέχτηκε να πάρει με αντάλλαγμα την απόλυτη εχεμύθεια.

Και μπορεί η ίδια να χώρισε με τον πατέρα του παιδιού της, δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με το ζεύγος Τέρι – Πουλ. Οι δυο τους παραμένουν παντρεμένοι μέχρι σήμερα, με τον αριθμό των εξακριβωμένων απιστιών του Άγγλου άσσου να ξεπερνά τις δέκα. Η Τόνι συγχώρησε, αλλά ο Μπριτζ όχι. Λέγεται πως οι πάλαι ποτέ φίλοι εξακολουθούν να μισιούνται θανάσιμα.

Από φίλοι, ορκισμένοι εχθροί

Ο Γουέιν Μπριτζ εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως την Εθνική Αγγλίας για να απαλλαγεί από την παρουσία του Τέρι, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λίγους μήνες αργότερα αρνούμενος να του δώσει το χέρι του –ως είθισται να κάνουν ο αντίπαλοι- λίγο πριν τον αγώνα Τσέλσι – Μάντσεστερ, με το βίντεο από τη στιγμή εκείνη να εξακολουθεί να θεωρείται τόσα χρόνια μετά ένα από τα δημοφιλέστερα των βρετανικών γηπέδων.

«Το πιο απογοητευτικό είναι το ότι μάλλον είμαι πιο διάσημος για το χέρι που δεν έδωσα σε κάποιον παρά για τις αγωνιστικές μου επιδόσεις», σχολίασε μερικά χρόνια πριν στην εφημερίδα The Sun» για το συμβάν εκείνο.

Συμβάν που επαναλήφθηκε τον Απρίλιο του 2011, όταν έπαιζε με τη West Ham United.

Λίγο αργότερα, η βρετανική «The Sun» έκανε λόγο για σχέση της Βανέσα με άλλους τρεις παίκτες τις Τσέλσι: Tον Άντριαν Μούτου, τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν και ακόμα έναν του οποίου το όνομα δεν βγήκε στη δημοσιότητα.

«Η Βανέσα είχε πάντα μία αδυναμία για τους ποδοσφαιριστές και έβαλε στόχο να γίνει σούπερ-WAG. Δεν έκανε ποτέ ταυτόχρονη σχέση, όμως. Είχε έναν στην καρδιά της κάθε φορά. Όταν συνδέθηκε με τον Τζον Τέρι είχε καταφέρει ήδη να πάει με πέντε παίκτες της Τσέλσι», γράφτηκε.

Under The Bridge

Και επειδή το εν λόγω ερωτικό σκάνδαλο δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει αφορμή δεκάδων σ ε ξουαλικών αστείων σε βάρος του Μπριτζ, κανείς δεν ξέχασε το θρυλικό πλέον «πείραγμα» με θύμα –ποιον άλλον;- τον απατημένο σύντροφο της Περονσέλ.

«Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του Τέρι;»

«Το ‘Under The Bridge’»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

menshouse, Της Ολγας – Παρθενέα Γεωργάτσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.