ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι αριθμοί «ζαλίζουν» – Πόσα χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι αριθμοί «ζαλίζουν» – Πόσα χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ στα πόσα χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι αριθμοί ζαλίζουν.

Με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη καθορίζονται οι οικονομικές επιβραβεύσεις της Πολιτείας προς τους αθλητές/τριες, οι οποίοι επιτυγχάνουν διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Έτσι, λοιπόν, μία θέση στο βάθρο των νικητών στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αντιστοιχεί σε 90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 60.000 ευρώ για το αργυρό και 50.000 ευρώ για το χάλκινο. Τα ίδια ποσά αφορούν και στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Η 1η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών επιβραβεύεται με 35.000 ευρώ, η 2η με 27.000 ευρώ και η 3η με 21.000 ευρώ. Αντίστοιχα, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η πρωτιά επιβραβεύεται με 25.000 ευρώ, η 2η θέση στο βάθρο με 20.000 ευρώ και η 3η με 15.000 ευρώ.

Σε περίπτωση επίτευξης ή ισοφάρισης παγκόσμιας επίδοσης ανδρών-γυναικών οι αθλητές ενισχύονται με 30.000 ευρώ ενώ το ποσό αυτό είναι της τάξης των 15.000 ευρώ εάν πρόκειται για ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την οικονομική επιβράβευση για διακρίσεις στην Σκακιστική Ολυμπιάδα, ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για την 1η θέση, 25.000 ευρώ για τη 2η και 20.000 ευρώ για την 3η. Στους προπονητές όλων των παραπάνω διακριθέντων αθλητών χορηγείται το 50% της οικονομικής επιβράβευσης που θα λάβουν οι τελευταίοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.