ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιδράσεις και… περίεργα σχόλια προκαλεί μια φωτογραφία με τα ανοιχτά πόδια αθλήτριας (φωτο)

Αντιδράσεις και… περίεργα σχόλια προκαλεί μια φωτογραφία με τα ανοιχτά πόδια αθλήτριας (φωτο)

Είναι μια εικόνα που όλοι χαρακτήρισαν ότι δείχνει μια «σπουδαία αθλήτρια στο αποκορύφωμά της». Κι όμως κάποιοι το είδαν διαφορετικά.

Η Τάιλα Χάρις, παίκτρια της Αυστραλιανής Γυναικείας Ομάδας ποδοσφαίρου φωτογραφήθηκε με το πόδι στον αέρα αμέσως μετά το πρώτο γκολ της ομάδας της.

https://www.instagram.com/p/BvL06n9gSSX/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BvIUIsngmc0/?utm_source=ig_embed

Η φωτογραφία της 21χρονης παίκτριας αναρτήθηκε στην σελίδα του Facebook του Αυστραλιανού τηλεοπτικού σταθμού Channel Seven, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν έκπληξη – «απωθητικά» σχόλια ερωτικής φύσεως δημοσιεύτηκαν από trolls που έκαναν την αθλήτρια να πει ότι ένιωσε πως είχε «κακοποιηθεί σεξουαλικά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρόσθεσε το δικό της σχόλιο στα δεκάδες αρνητικά μηνύματα, με την Κέλι Ο’Ντουάιρ, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών να λέει ότι «αηδίασε» από τα σχόλια.

«Λυπούμαστε. Η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα. Πολλά από τα σχόλια που έγιναν στην ανάρτηση ήταν καταδικαστέα και θα εργαστούμε σκληρότερα για να απαγορεύσουμε αυτά τα τρολ από τις σελίδες μας. Η πρόθεσή μας ήταν να τονίσουμε τον απίστευτο αθλητισμό της Τάιλα Χάρι και θα συνεχίσουμε να επαινούμε τα γυναικεία πόδια» έγραψε στην ανάρτησή της.

Τόσο η Ο’Ντουάιρ όπως και πολλοί άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εξέχοντων Αυστραλών αθλητών – καταδίκασαν τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση το τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς αρχικά διέγραψε την ανάρτηση, επικαλούμενο «κατακριτέα» σχόλια, και μετά το ανέβασε ξανά ζητώντας συγνώμη.

Η διαγραφή της εικόνας, αντί να κόψουν τα αρνητικά σχόλια, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, συμφώνησαν πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις σελίδες της στο Facebook και το Twitter, η Ο’Ντουάιρ είπε: «Η Τάιλα Χάρις είναι μια σούπερ σταρ. Θα έπρεπε να γοιρτάζεται για το ταλέντο της, όπως θα κάναμε και με έναν άνδρα ποδοσφαιριστή. Έχω αηδιάσει από τα τρολς».

Η Αυστραλή ολυμπιονίκης Άννα Μεάρες, τουίταρε: «Πώς αυτή η απίστευτη φωτογραφία της Τάιλα Χάρις θεωρήθηκε αρνητική και συγκέντρωσε τόσα αρνητικά σχόλια και πώς το κανάλι την αφαίρεσε είναι κάτι που με αφήνει άναυδη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέβασε λίγο αργότερα ξανά την φωτογραφία, παραδεχόμενο πως «η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.