ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αχιλλέας Ασλανίδης: «Η Ευρώπη έκανε την Ελλάδα αποικία με λευκούς κατοίκους»

Αχιλλέας Ασλανίδης: «Η Ευρώπη έκανε την Ελλάδα αποικία με λευκούς κατοίκους»

Αλήθειες που πονάνε. Απόψεις με βαθύ νόημα για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τις διαφορές τους από άλλους λαούς, τους κουμανταδόρους του κόσμου π.χ. τους ρόλους των ΗΠΑ και της Γερμανίας, την πολιτική και το ποδόσφαιρο από τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Αχιλλέα Ασλανίδη μέσω αποκλειστικής συνέντευξής του στον Χρήστο Παπαθεοφάνους.

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, όπως άλλωστε κάνει κάθε Σαββατόβραδο με την εκπομπή που παρουσιάζει σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η χώρας μας βιώνει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

«Εκκένωσαν την Ελλάδα από νέους χρήσιμους στις επιστήμες οι οποίοι ήταν η σύγχρονη επανάσταση» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αποκαλύπτει, γιατί εγκατέλειψε μετά από πολλά χρόνια την Αθήνα, και έβαλε λουκέτο στο πατσατζίδικο που διατηρούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Διαπιστώνει ότι στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πολύ μοναξιά στη διάρκεια της νύχτας, και δικαιολογεί την απόφασή του να αρνηθεί προτάσεις που δέχτηκε για να πολιτευτεί.

Δεν παραλείπει να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους. Ο εκ των κορυφαίων επιθετικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας, και βασικό στέλεχος της πρώτης χρονικά ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε τρόπαια (κύπελλα το 1972 και το 1974, καθώς και πρωτάθλημα το 1976) μιλάει για τον φετινό «δικέφαλο» του Βορρά και αν πρέπει να συγκρίνεται με τον ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ’70, ο οποίος όπως υποστηρίζει «έπαιζε σε πληρωμένες έδρες», τον Ιβάν Σαββίδη, τον Παναθηναϊκό (με τους «πράσινους» στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος το 1977) τον οποίο χαρακτηρίζει «Ακρόπολη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστεύει ότι ήταν «Σκάνδαλο που δεν υποβιβάστηκε», την εθνική ομάδα, και την αιτία που τον έκανε να μην πηγαίνει στα γήπεδα.

-Δίκαια πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο;

«Το αποτέλεσμα μετράει. Έκανε ρεκόρ στην Ευρώπη με το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε. Επίσης πήρε και τα ντέρμπι. Με αυτό το ερώτημα θίγεις το κατεστημένο της Αθήνας. Έπεσε η ποδοσφαιρική χούντα της Αθήνας.»

-Συγκρίνεται ο φετινός ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ‘70;

«Άλλες εποχές, άλλα γήπεδα. Τώρα υπάρχουν σκοπιμότητες .Η δικιά μας ομάδα (δεκαετία του ’70) και οι αξίες του τότε δεν θα περάσουν από το γήπεδο της Τούμπας. Αυτό το εισπράττω όποτε πάω στη Θεσσαλονίκη.

Το μαρτύριο της δικής μας ομάδας ήταν ότι κάθε Κυριακή παίζαμε σε πληρωμένες έδρες και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.»

– Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;

«Μα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το μονοπώλιο (μέχρι πριν από 2 χρόνια) του Ολυμπιακού έκανε κακό στις άλλες ομάδες π.χ. διέλυσε τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν άντεξε στα οικονομικά. Από τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο μνημόνιο… του ποδοσφαίρου.

Δεν πάω γήπεδο γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με ποδόσφαιρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εάν δεν συμμορφωθούμε όλοι δηλ. φίλαθλοι, παράγοντες θα είμαστε το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Υπάρχουν απαγορευτικά στον βασιλιά… των σπορ. Είδαμε πάλι τελικό κυπέλλου χωρίς κόσμο. Φταίει η μη εφαρμογή των νόμων, όχι ο κόσμος.»

-Γιατί λιγοστεύουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και κυρίως οι καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Όταν οι μεγάλες ομάδες φέρνουν μεγάλο ποσοστό ξένων, μοιραία οι δευτεροκλασάτες τις μιμούνται. Ακόμη παίζονται πολλά παιχνίδια με τους αλλοδαπούς και σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε εθνική. Αν δεν συμφωνήσουν η ΕΠΟ και οι πρόεδροι στο θέμα του αριθμού των αλλοδαπών παικτών δεν θα κάνουμε τίποτα.»

-Το σχόλιό σας για τον Ιβάν Σαββίδη.

«Σαν επιχειρηματίες όλοι οι μεγάλοι πρόεδροι νομίζουν ότι στο ποδόσφαιρο θα έχουν επιτυχίες από την πρώτη μέρα όπως συμβαίνει στις δουλείες τους. Το ποδόσφαιρο για να το μάθεις θέλεις χρόνια και υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν.»

– Πώς σχολιάζετε την εθνική ανδρών με προπονητή τον πρώην συμπαίκτη σας τον Άγγελο Αναστασιάδη;

«Ο Αναστασιάδης ξέρουμε ότι έχει μάτι.. στο ποδόσφαιρο, καλός κόουτς και του δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει την εθνική στη χειρότερη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν παίζουν Έλληνες και δεν έχει τη γενιά του Ρεχάγκελ ο οποίος δούλεψε με ησυχία γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την εθνική. Οι εφημερίδες των Αθηνών από τη δική μου εποχή κατάρτιζαν την εθνική.»

-Για τον Παναθηναϊκό τι έχετε να πείτε;

«Όλοι όσοι τον διοίκησαν ευθύνονται για την Ακρόπολη… του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι χαρακτηρίζω τον Παναθηναϊκό. Με ρουσφέτια έμεινε κατηγορία σε αντίθεση με τον Ηρακλή ο οποίος υποβιβάστηκε. Σκάνδαλο που έμεινε. Θα ήταν πιο εύκολο για υποψήφιους αγοραστές αν έπεφτε κατηγορία. Σας το λέει κάποιος που έπαιξε στον Παναθηναϊκό παίρνοντας πρωτάθλημα και κύπελλο.»

–Ποιος ήταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών;

«Ο Τάκης Λουκανίδης. Ήταν ο πληρέστερος. Έπαιζε σε όλες τις θέσεις. Αυτή είναι η άποψή μου χωρίς να φανεί ότι υποτιμώ τα μεγάλα δεκάρια.»

-Σας πρότειναν να είστε υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές);

«Πολύ παλιά μου πρότειναν, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχουν δυο πράγματα που λόγω χαρακτήρα δεν μπορώ να μετέχω: α) Το ψέμα που έγινε επιστήμη και β) Άλλοι κάνουν κουμάντο και είναι εκτός Ελλάδας. Σκυταλοδρομία πολιτική γίνεται για να συμμετέχεις για προσωπικά κέρδη και παράλληλα να κάνεις ρουσφέτια. Αυτό δεν είναι πολιτική.»

-Δικαίως η συνθήκη των Πρεσπών θεωρείται προδοτική για την Ελλάδα;

«Προδοτική για θέματα που θα βρούμε μπροστά μας. Το να μπαίνουν οι Σκοπιανοί σε άλλα πράγματα της πατρίδας μας όπως να σφετερίζονται ότι είναι Μακεδόνες θα έχει άλλες σκοπιμότητες. Οι Σκοπιανοί ήταν κομιτατζήδες και φιλογερμανοί σφάζοντας πολύ κόσμο στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.»

-Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις προσδοκίες που η ίδια είχε καλλιεργήσει;

«Τα κουμάντα τα κάνουν άλλοι. Από τη στιγμή που η Αμερική θέλει να κόψει τη Ρωσία από τα Βαλκάνια, όλοι θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Στα Σκόπια έχει τη πιο μεγάλη βάση των Βαλκανίων από τα οποία μόνο οι Σέρβοι είναι με τον Πούτιν. Χωροφύλακας… των ΗΠΑ είναι η Γερμανία η οποία λύνει και δένει στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη γενικότερα.»

-Τι είδους κρίση έχει η χώρα μας;

«Κράτος δεν ήμασταν ποτέ διότι από την επανάσταση του 1821 είμαστε γένος και οι έξυπνοι καταλαβαίνουν. Για να περάσουν όλα π.χ. Σκοπιανό, χρεωκοπία κλπ μας βομβαρδίζουν μέσα από ανεργία, συντάξεις και τράπεζες.

Εκκένωσαν την Ελλάδα από νέους χρήσιμους στις επιστήμες οι οποίοι ήταν η σύγχρονη επανάσταση. Πώς να κάνεις επανάσταση όταν έχουν μείνει συνταξιούχοι και η νεολαία απαρτίζεται από τεμπέληδες, ρουφιάνους και πρεζάκηδες; Την ίδια στιγμή η Ευρώπη έκανε την Ελλάδα αποικία με λευκούς κατοίκους.

Όταν ο άνθρωπος στερηθεί το δικαίωμα να ζήσει μια ζωή που δικαιούται τότε δικαιούται να μην τηρεί τους νόμους.»

-Η εισβολή λαθρομεταναστών πόσο επιζήμια μπορεί να είναι για την Ελλάδα;

«Στη σκοπιμότητα και αυτό. Επειδή οι Έλληνες σαν άνθρωποι ξεχωρίζουμε από τους Φράγκους και τους Βίκινγκς, δεν επιτρέπεται να μη βοηθήσουμε τη μάνα που παλεύει στη θάλασσα με το παιδί στην αγκαλιά. Γιατί πιστεύω σαν Μικρασιάτης ότι η μάνα δεν έχει εθνικότητα. Αυτό το πληρώσαμε το 1922 και ακόμη δεν αναγνωρίζουν τη γενοκτονία μας. Μιλάω για τους πρόσφυγες και τις μάνες, δεν με νοιάζει τι παίζεται με τον Σόρος.»

-Τι σας λένε οι ακροατές στην εκπομπή που παρουσιάζετε κάθε Σάββατο (24:00-03:00) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» ο οποίος εδρεύει στην Θεσσαλονίκη;

«Η διαφορά του ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ (τίτλος της εκπομπής) τότε (εννοεί όταν παρουσίαζε την ίδια εκπομπή πριν από 20 χρόνια σε Ρ/Σ της Αθήνας) ήταν ότι ο κόσμος ζούσε στη χλίδα.

Η εκπομπή ανήκει στους ΕΜΕΙΣ. Για να περάσει στους ΕΜΕΙΣ πρέπει να βγεις από το ΕΓΩ. Δεν είναι δικιά μου εκπομπή, αλλά του κόσμου που βγαίνει να μιλήσει για οποιοδήποτε πρόβλημα. Πρωταγωνιστεί ο Καζαντζίδης με τα τραγούδια του που είναι ευαγγέλιο για το λαϊκό τραγούδι, ο Μίκης Θεοδωράκης με την ποίηση των μεγάλων ποιητών με ερμηνευτή τον Μπιθικώτση. Στα λαϊκά βάζω Αγγελόπουλο, Γαβαλά, Περπινιάδη και μεταγενέστερους όπως Μητροπάνο, Τερζή, Καρρά και Ζαφείρη Μελά. Πιο χρήσιμη η τωρινή εκπομπή που κάνω στη Θεσσαλονίκη διότι οι μεγαλουπόλεις έγιναν φυλακές… Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πολύ μοναξιά τη νύχτα. Οι καλύτεροι διαφημιστές… μου είναι ταξιτζήδες, φύλακες και όλοι του νυχτοκάματου.»

-Γνωρίζατε προσωπικά τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ποιος ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης έτσι όπως εσείς τον ζήσατε;

«Ο Καζαντζίδης τραγούδησε πατρίδα, ελευθερία, ισότητα, μάνα και μπήκε στις καρδιές των όλων των Ελλήνων. Ήταν θεός και δεν το ήξερε. Η ατάκα που μου είπε και την κρατάω είναι η εξής: Τα πολλά και τα καθόλου βλάπτουν.»

-Γιατί φύγατε από την Αθήνα και μένετε πλέον στην επαρχία;

«Έφυγα μόλις πήρα σύνταξη. Αυτό πρέπει να κάνεις μετά την ηλικία των 60 ετών για να πάρεις παράταση ζωής. Στην πόλη οι άνθρωποι έχουν χάσει έρωτα, αθλητισμό και μουσική που είναι τα 3 εμβόλια που έδωσαν οι γονείς μας.

Πήγα σε χώρο όπου ζω μέσα στη ζωή. Η ζωή είναι γυναίκα, τη διεκδικείς και δεν τη διαπραγματεύεσαι. Ίσως η καλύτερη κίνηση της ζωής μου. Είμαι αυτάρκης. Ο καινούργιος μου αθλητισμός είναι με την τσάπα στο χέρι.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.