Υπερβολική… ποινή σε οπαδούς της Γιουβέντους: Δέκα χρόνια εκτός γηπέδων

Υπερβολική… ποινή σε οπαδούς της Γιουβέντους: Δέκα χρόνια εκτός γηπέδων

Με 10 χρόνια αποκλεισμό από το γήπεδο τιμωρήθηκαν οπαδοί της Γιουβέντους, στη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τη συμμετοχή των τιφόζι της ομάδας σε εγκληματική οργάνωση!

Οι εν λόγω οπαδοί αντιμετώπιζαν κατηγορίες όπως εκβιασμός αλλά και βία.

Η Εισαγγελία του Τορίνο έκανε την εισήγηση και η ποινή θα πάρει επίσημη μορφή, με την Αστυνομία να δημοσιοποιεί και περισσότερες λεπτομέρειες με ονόματα και τη δράση των γκρουπ που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» για την… χειραγώγηση των υπόλοιπων οργανωμένων οπαδών.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία της ίδιας της διοίκησης της Γιουβέντους για σωρεία αδικημάτων από μερίδα οπαδών της.

Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη 12 μελών από διαφορετικά club οπαδών του συλλόγου όπως Drughi, Tradizione-Antichi valori, Viking, Nucleo 1985, Quelli… di via Filadelfia.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της Γιουβέντους, η ομάδα δέχτηκε εκβιασμό από τους εν λόγω συνδέσμους, καθώς προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική διαχείρισης των εισιτηρίων και να μειώσει τα προνόμιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σύνδεσμοι που κατηγορούνται για εκβιασμό, ξέπλυμα χρήματος, βία και διακίνηση ναρκωτικών, είδαν να χάνεται η διαχείριση των εισιτηρίων και φαίνεται πως εκβίασαν το club ότι θα είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει τιμωρία και να κλείσει η θύρα των οργανωμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.