Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση με 99-93 στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση με 99-93 στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση του Ολυμπιακού με 99-93 στο ΟΑΚΑ. Συγκλονιστικό ντέρμπι από τους δύο “αιώνιους” καθήλωσε την Ευρώπη. Αδιανόητο παιχνίδι από τον Ταϊρίς Ράις με 41 πόντους και 8 τρίποντα. Στο 8-4 το ρεκόρ του Τριφυλλιού στη Euroleague, με τους Πειραιώτες να πέφτουν στο 5-7.

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι “αιωνίων”, Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε ήρωα στο πρόσωπο του Ταϊρίς Ράις και κατάφερε τελικά να πάρει μία σπουδαία νίκη με σκορ 99-93.

Οι “πράσινοι” βρέθηκαν ακόμη και στο +13 στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν στη συνέχεια με “καταιγισμό” τριπόντων και πέρασαν ακόμη και μπροστά στο σκορ στο τέλος, πριν στείλει το ματς στην παράταση ο Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ ήταν καθοριστικός και στην παράταση, όπου ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε την… εποποιία του με 41 πόντους και 8/16 τρίποντα.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι, με τον Σπανούλη να “χτυπάει” στην επίθεση τον Παπαγιάννη, την ώρα που Καλάθης και Φρεντέτ ήταν άστοχοι για τον Παναθηναϊκό. Προηγήθηκε έτσι με 7-2 και 13-10 σε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες με μεγάλη αστοχία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν πάντως προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο, χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Ιωάννη Παπαπέτρου που είχε 6 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Από το 18-17 στο 10′ όμως, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο άρχισε να βελτιώνει την εικόνα της στη συνέχεια, καθώς η είσοδος του Μήτογλου, αλλά και κυρίως του Ταΐρίς Ράις, άλλαξε την απόδοσή της στην επίθεση, οδηγώντας στο 30-23, αλλά και στο 46-39 του πρώτου ημιχρόνου, με τρίποντο buzzer beater του Αμερικανού μπροστά στον Σπανούλη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός “εκτόξευσε” τη διαφορά ακόμη και στο +13 (54-41), με τον Φρεντέτ να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο ματς, αλλά Μιλουτίνοφ και Μπάλντγουιν αντέδρασαν για τον Ολυμπιακό και μείωσαν αμέσως τη διαφορά, για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο στο 63-61, καθώς ο Καλάθης τα “έσπαγε” την ίδια ώρα από μακριά με 0/9 τρίποντα.

Το παιχνίδι κρίθηκε έτσι στην τελευταία περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να “καθαρίζει” το ματς με το 74-66, όμως οι Πειραιώτες “πυροβόλησαν” από τα 6 και 75 με Πολ και Σπανούλη και βρέθηκαν δευτερόλεπτα από τη νίκη, πριν ισοφαρίσει ο Παπαγιάννης για το 86-86 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν ξανά χέρι χέρι, μέχρι να αναλάβει και πάλι ο Ράις. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το παιχνίδι της καριέρας του, κάνοντας ρεκόρ πόντων στη Euroleague με 41 σε 30 αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Καθοριστικός στις τελευταίες φάσεις και ο Παπαγιάννης που σκόραρε από τη γραμμή και με τάπα στον Σπανούλη τελείωσε το ματς στο 99-93. Οι “πράσινοι” ανέβηκαν έτσι στο 8-4 στην κατάταξη της Euroleague, παραμένοντας κοντά στις πρώτες θέσεις, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” είδαν το σερί τους να σταματάει και το ρεκόρ τους να “πέφτει” στο 5-7.

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 13 (4/7 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Ράις 41(5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 7/7 βολές), Παπαγιάννης 5 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπαπέτρου 11 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Παππάς, Βουγιούκας, Τζόνσον, Φρεντέτ 7 (0/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Καλάθης 14 (6/11 δίποντα, 0/9 τρίποντα, 2/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Μήτογλου 8 (4/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπεντίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι, Μπάλντουιν 10 (4/7 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πολ 17 (5/8 τρίποντα, 2/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 18 (4/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ), Τσέρι 7 (1/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 14 (6/8 δίποντα, 2/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 6 (1), Πρίντεζης 7 (2/8 δίποντα), Παπανικολάου 5 (1), Ρούμπιτ 2, Ριντ 4 (2/3 δίποντα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.