ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ντανιέλε Βέρντε: «Το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή»

Ντανιέλε Βέρντε: «Το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ντανιέλε Βέρντε σε ιταλική ιστοσελίδα.

Ο 24χρονος εξτρέμ της Ένωσης αναφέρθηκε, σύμφωνα με το Sport24.gr στις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ, στάθηκε στο πάθος των οπαδών στη χώρα μας, αποκάλυψε το παιδικό ίνδαλμά του, ενώ τόνισε πως χάρη στο ποδόσφαιρο δεν μπλέχτηκε σε περίεργα μονοπάτια, όπως συνέβη με αρκετούς φίλους του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: “Το ποδόσφαιρο μού έσωσε τη ζωή. Η Φουοριγκρότα, όπου μεγάλωσα, είναι μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στη Νάπολι. Έχω πολλούς φίλους που πήραν άσχημα μονοπάτια”.

Για τη γέννηση της κόρης του: “Δεν θα μπορούσε να είχε αρχίσει καλύτερα το 2020. Η μικρή Ντιλέτα μού άλλαξε τη ζωή. Από εκείνη την ημέρα, βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Μαζί με τη σύντροφό μου, Ιλάρια το ψάχναμε καιρό, αλλά δεν ερχόταν. Οπότε, αποφασίσαμε να την ονομάσουμε Ντιλέτα (σ.σ. απόλαυση στα ιταλικά)”.

Για τη γλώσσα κι αν έχει προσπαθήσει να μάθει ελληνικά: “Ξέχνα το, τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολα. Έχω μάθει μόνο το ‘καλημέρα’ και το ‘καλό βράδυ’. Υπάρχει ο μεταφραστής της ομάδας που γνωρίζει ισπανικά, επομένως μπορώ να του ζητάω τα πάντα”.

Για το φαγητό: “Αρχίζω από το προφανές. Κανείς εκτός Ιταλίας δεν γνωρίζει να κάνει ωραία μακαρονάδα. Σε δεύτερη ανάγνωση, στην Ελλάδα το παραδοσιακό φαγητό είναι τα σουβλάκια, αλλά δεν μου αρέσουν”.

Για το πώς είναι η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Τρομακτική. Εδώ αισθάνονται πολύ το ποδόσφαιρο, όσο πουθενά στον κόσμο. Είναι σίγουρα υπερβολικοί σε κάποιες αντιδράσεις τους, με αποκορύφωμα τις συγκρούσεις και τις αναταραχές στα γήπεδα, αλλά εδώ ακόμα και οι τελευταίοι στη βαθμολογία έχουν οπαδούς που τους υποστηρίζουν παντού. Το γήπεδο είναι το σπίτι τους. Βλέποντάς τους στο γήπεδο είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Μου θυμίζει τα ντέρμπι Ρόμα – Λάτσιο”.

Για το γεγονός πως είναι πάντα καθοριστικός στα ντέρμπι: “Είναι αλήθεια. Πέτυχα το πρώτο γκολ μου στη Serie A με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα απέναντι στην Κιέβο. Με την Αβελίνο σκόραρα κόντρα σε Μπενεβέντο και Σαλερνιτάνα. Κι επίσης, με την Primavera της Ρόμα έχει πετύχει γκολ απέναντι στη Λάτσιο σε τελικό Κυπέλλου στο Ολίμπικο”.

Για το αν είναι αλήθεια πως ο Μοντέλα τον έκανε εξτρέμ από full back: “Πριν πάει στη Ρόμα ήμουν κεντρικός επιθετικός. Η πρώτη συμμετοχή μου με τους ‘τζαλορόσι’ ήταν ως full back. Μου άρεσε, όμως, να κάνει ντρίμπλες. Γι’ αυτό το λόγο, ο Μοντέλα με μετακίνησε μπροστά επειδή κατάλαβε πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα σε αυτή τη θέση. Οπότε, έγινα εξτρέμ, ένα ρόλο που διατηρώ μέχρι και σήμερα”.

Για το αν θυμάται την άφιξή του στη Ρώμη: “Ήταν δύσκολο να φύγεις από τη Νάπολι. Στην περιοχή μου ζούσαμε μόνο για το ποδόσφαιρο και πριν φτάσω στη Ρώμη δεν είχα φύγει ποτέ από τη Νάπολι. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου. Ηλπιζα να συναντήσω κάποιον που να είχε την ίδια ιστορία με εμένα”.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2015 έκανε το ντεμπούτο του στη SerieAμε τον Ρουντί Γκαρσιά στον πάγκο: “Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον προπονητή για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ο Μαϊκόν κι εγώ κάναμε προθέρμανση και ο προπονητής μας έδειχνε με το δάχτυλό του σαν να μας έλεγε “ελάτε”. Νόμιζα ότι το είχε πει στον Μαϊκόν. Αντ’ αυτού ήθελε εμένα. Τα πόδια μου έτρεμαν. Μπήκα στη θέση του Ιτούρμπε. Ηθελα να δείξω πράγματα, αλλά πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω. Ο Γκαρσία την επόμενη ημέρα μου είπε ότι στο γήπεδο έπρεπε να σκεφτώ ακριβώς πως είναι μία διασκέδαση, αλλιώς δεν θα με αφήσει να παίζω. Αυτή είναι μία συμβουλή που εξακολουθώ να φέρω μέσα μου ακόμα και σήμερα”.

Για την εμπειρία του στην Ισπανία και τη Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο (σ.σ. του Φαινομένου): “Πρόκειται για ένα ταπεινό και ευχάριστο άτομο. Ενας πρόεδρος που ήταν πάντα παρών. Μας έκανε το δείπνο έξω 3 φορές την εβδομάδα! Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο γι’ αυτή την εμπειρία. Στην Ισπανία νιώθω σαν στο σπίτι μου, επειδή έχουν νοοτροπία πολύ παρόμοια με τη νότια Ιταλία. Νιώθω σαν το σπίτι μου εκεί”.

Για το γκολ από τα 30 μέτρα που είχε πετύχει και ανάγκασε τον Ρονάλντο να σηκωθεί όρθιος να τον χειροκροτήσει: “Ηταν το πρώτο μου γκολ στη LaLiga. Ένα απευθείας φάουλ στο 91ο λεπτό κόντρα στην Εσπανιόλ. Τι ενθουσιασμός! Όταν άνοιξα το τηλέφωνο είδα χιλιάδες βίντεο με τον Ρονάλντο που σηκώθηκε να με χειροκροτήσει”.

Για το ποιο είναι το παιδικό ίνδαλμά του: “Ο Ροναλντίνιο. Για την ευτυχία που είχε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Σήμερα, για τον ίδιο λόγο, διαλέγω το Νεϊμάρ. Επίσης, υπάρχει ο Μέσι που δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν άλλον. Τον θεωρώ δεύτερο Μαραντόνα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα χόμπι που έχει εκτός ποδοσφαίρου: “Ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, απλά ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο, την τηλεόραση και στο Play Station. Σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί, δεν έχω χάσει ποτέ από κανέναν στο FIFA. Ακόμα κι όταν ήμουν στις μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.