ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δικηγόρος Σαββίδη: «Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν»

Δικηγόρος Σαββίδη: «Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν»

Ο νομικός που εκπροσώπησε τον Ιβάν Σαββίδη στην σημερινή εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ τόνισε ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση με τον Δικέφαλο

Μετά από συνολικά επτά ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που εξέτασε τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης , αλλά και για τις σχέσεις της ακριτικής ΠΑΕ με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο κομμάτι που αφορά τις μετοχές της Ξάνθης έχει ενημερωθεί νωρίτερα για τις εξελίξεις, ενώ στο δεύτερο σκέλος (σχέσεις Ξάνθης-ΠΑΟΚ) προέκυψαν αρκετά σημαντικά ζητήματα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Ολυμπιακού, ο κ. Δριλεράκης, νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη ανέφερε ενώπιον των μελών της ΕΕΑ ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απλά έχει συμβουλευτικό ρόλο προς τους δύο γιους (Νίκο, Γιώργο) και τη σύζυγο του Κυριακή που έχουν στην κατοχή τους τις μετοχές της ΠΑΕ μέσω της εταιρίας Dimera.

«Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι απλά πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και στην Κυριακή Σαββίδη, που κάνουν κουμάντο και απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν», φέρεται να έχει ειπωθεί από τον κ. Δριλεράκη σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η πλευρά των ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές (αλλά το συγκεκριμένο το επιβεβαίωσε και ο ΠΑΟΚ) οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου τόνισαν ότι ο Γιάννης Καλπαζίδης, ο οποίος εμπλέκεται στην όλη διαδικασία αγοράς του ξενοδοχείου, των βοηθητικών γηπέδων της Ξάνθης αλλά και σε χρηματικές συναλλαγές που επιβεβαιώνουν τις σχέσεις των δύο ομάδων, είναι συγγενής τρίτου βαθμού, άρα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει κανένα απολύτως κώλυμα και ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να αγοράσει την οποιαδήποτε ΠΑΕ.

Γενικότερα στον Ολυμπιακό υπήρξε η αίσθηση ότι αποδείχθηκε περίτρανα πως υπάρχει ξεκάθαρη σχέση μεταξύ των δύο ομάδων (ΠΑΟΚ, Ξάνθης), ενώ έγινε αναφορά και σε κάποια νέα έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα από δύο τράπεζες και τα οποία έρχονται να ισχυροποιήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτό που διέρρεε ήταν πως το ότι η Dimera ανήκει στους υιούς και τη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστό, ενώ γενικά θεωρούν ότι απαντήθηκε με ξεκάθαρα νομικά επιχειρήματα όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Από κει και πέρα από τα μέλη της Επιτροπής εκφράστηκε η δυσαρέσκεια τους για την απουσία των φυσικών προσώπων (Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Καλπαζίδης, κλπ) καθώς θα μπορούσαν με τις απαντήσεις που θα έδιναν να έριχναν φως σε αρκετά σκοτεινά σημεία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί της διαδικασίας να αναφέρουμε ότι οι τρεις ομάδες πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, με την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι ορισμένη για τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου (οπότε και ίσως έχουμε απόφαση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.