Λευτέρης Αυγενάκης:«Εντός δύο εβδομάδων θα ανακοινωθεί η αξιοποίηση ενός τμήματος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ»

Λευτέρης Αυγενάκης:«Εντός δύο εβδομάδων θα ανακοινωθεί η αξιοποίηση ενός τμήματος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ»

Εντός των επόμενων δύο-τριών εβδομάδων θα ανακοινωθεί η αξιοποίηση ενός πρώτου τμήματος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και για ακόμη ένα τμήμα, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «προσωπικό στοίχημα και δέσμευση» την αξιοποίηση των γερασμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ αναφορικά με τον Άγιο Κοσμά, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία εγκατάσταση, πριν δημιουργηθεί η αντίστοιχη στο χώρο του Ελληνικού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπεραμύνθηκε των διατάξεων για τις φορολογικές ελαφρύνεις στα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών και τις φοροαπαλλαγές για χορηγίες ή δωρεές προς ερασιτέχνες αθλητές, ενώ προανήγγειλε την έναρξη καμπάνιας, με στόχο τη στήριξη από εταιρείες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, της προετοιμασίες αθλητών για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Ο Αθλητισμός αποτελεί πηγή δημιουργίας αξιών και προτύπων, αλλά και μία πελώρια βιομηχανία διεθνούς επιπέδου», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε λέγοντας: «Οδεύουμε ολοταχώς προς την αξιοποίηση, μετά από πολλά χρόνια, της πρώτης Ολυμπιακής Εγκατάστασης. Αναφέρομαι στο εξαιρετικό αθλητικό κέντρο των Ανω Λιοσίων, για το οποίο περάσαμε πρόσφατα μία διάταξη στη Βουλή. Τα άλλα κόμματα άσκησαν κριτική, αλλά εμείς μιλήσαμε καθαρά. Θέλουμε να την αξιοποιήσουμε, με διαφανείς διαδικασίες, αλλά παράλληλα και με σεβασμό προς τους αθλητές που τη χρησιμοποιούν σήμερα, και υπάρχει μία πρόταση σοβαρή που έχει κατατεθεί από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Σε συνεργασία και με τον Δήμο Άνω Λιοσίων και τον δήμαρχο κ. Παππού, έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και συγκεκριμένες ημερομηνίες υπογραφής και ολοκλήρωσης του πρότζεκτ».

«Καταπληκτική εγκατάσταση το ΟΑΚΑ, αλλά γερασμένη»
Όσον αφορά το ΟΑΚΑ, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «είναι μία καταπληκτική εγκατάσταση, με έναν μύθο να την ακολουθεί, αλλά γερασμένη. Δεν μπορεί να υποστηριχθεί πλέον από τον προϋπολογισμό και πρέπει εκ των πραγμάτων να προχωρήσει η αξιοποίησή του τμηματικά. Μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αξιοποίηση του πρώτου τμήματος του ΟΑΚΑ. Αυτό αποτελούσε προσωπικό μου στοίχημα και δέσμευση. Ήδη «τρέχει» η συζήτηση για την αξιοποίηση και ενός δεύτερου τμήματος.

Παράλληλα, έχουμε προχωρημένες συζητήσεις και με τη Lamda Development και σύντομα θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας για τη μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά στις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό. Ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει καμία αθλητική εγκατάσταση στον Άγιο Κοσμά, πριν είναι έτοιμη να παραδοθεί η αντίστοιχη εγκατάσταση στο Ελληνικό. Επίσης, δεν υπάρχει θέμα απόλυσης κανενός εργαζομένου, καθώς αυτοί ανήκουν στη ΓΓΑ και θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται. Ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε έτσι ώστε να μην προκληθεί η παραμικρή αναστάτωση σε αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή άλλες διοργανώσεις».

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα συμβόλαια θα φέρει διαφάνεια
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα συμβόλαια θα φέρει διαφάνεια, ισορροπία και ανταγωνιστικότητα, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Η φορολογία των συμβολαίων έφτανε το 45% και σε κάποιες περιπτώσεις το 55% και τη μειώσαμε στο 22%, με τη συνεπικουρία και του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι έμμεσα ενισχύσαμε με ρευστότητα τα ταμεία των μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ και στην ουσία ανοίξαμε δρόμους για δικούς μας αθλητές, οι οποίοι απέφευγαν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια γιατί δεν τους συνέφερε».

Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις φόρου για χορηγίες, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Πριν τα χρόνια της κρίσης, υπήρχε η δυνατότητα φοροαπαλλαγής για δωρεές ή χορηγίες σε αθλητικές οργανώσεις, κάτι το οποίο είχε μετατραπεί σε «πλυντήριο ξεπλύματος» ή φοροκλοπής. Αυτό οδήγησε στο ξεκίνημα της κρίσης να απαγορευτεί οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, πράγμα που το θεωρούσα εξαιρετικά άδικο.

Κακά τα ψέματα, αν θέλουμε να ενισχυθεί ο αθλητισμός στη χώρα μας και να αποκτήσουμε αθλητική κουλτούρα, δεν φτάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Χρειάζονται κίνητρα για να συνδεθεί η αγορά με την αθλητική κοινότητα. Εμείς λοιπόν θεσπίσαμε, με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών, ένα φοροκίνητρο, μία έκπτωση 20% στο φόρο οποιασδήποτε εταιρείας ή φυσικού προσώπου, που έχει δώσει χορηγία ή δωρεά σε ερασιτεχνικά και μόνο σωματεία. Με αυτό τον τρόπο στείλαμε ένα στοχευμένο και καθαρό μήνυμα, ότι για εμάς προτεραιότητα είναι ο αθλητής και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά τους».

Καμπάνια ενόψει Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι να «τρέξουμε» στα μέσα Φεβρουαρίου μία καμπάνια ενόψει Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών, όπου η κοινωνία και οι πολίτες θα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά ένα άθλημα ή έναν αθλητή και να συμμετέχουν στην πορεία του μέχρι τους Αγώνες. Ένα ποσοστό από τα χρήματα που θα καταβάλλονται θα πηγαίνει στο σωματείο από το οποίο προέρχεται ο αθλητής, ως δείγμα αναγνώρισης του θύλακα που αγκάλιασε, γέννησε και στήριξε τον αθλητή αυτόν».

Σε ερώτηση για την επικείμενη συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε ότι η συνάντηση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη και πρόσθεσε: «Το να γίνει μία συνάντηση με τους τέσσερις ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ είναι σημαντικό γεγονός, αλλά πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι υπάρχουν θεσμοί και όργανα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.