Εμπόλεμο κλίμα στον Παναθηναϊκό: Ενοχλημένη η διοίκηση με τις δηλώσεις Δώνη

Εμπόλεμο κλίμα στον Παναθηναϊκό: Ενοχλημένη η διοίκηση με τις δηλώσεις Δώνη

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Γιώργου Δώνη.

Το «πακέτο» των σημερινών δηλώσεων του Γιώργου Δώνη, δεν ήχησε διόλου καλά στα… αυτιά της διοίκησης του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο σε αυτά του Γιάννη Αλαφούζου. Οι αιχμές που άφησε ο προπονητής του «τριφυλλιού» για τον Τσάβι Ρόκα, αλλά και της επιλογές των διοικούντων, δημιουργούν πλέον σοβαρότατο θέμα εσωτερικά στην ομάδα και φαίνεται πως είναι πραγματικά δύσκολη η κοινή πορεία και των τριών πλευρών από τούδε και στο εξής.

Οι βασικοί λόγοι της ενόχλησης που εξωτερίκευσε ο 50χρονος τεχνικός, είχαν να κάνουν με το πώς έχει ξεκινήσει να «οικοδομείται» η ομάδα της επόμενης σεζόν, θεωρώντας ξεκάθαρα πως οι άλλοι δύο «πόλοι», έχουν αφήσει τον ίδιο εκτός των κεντρικών αποφάσεων τόσο για τις μεταγραφικές επιλογές, όσο και για την πολιτική της ομάδας στις ανανεώσεις.

Ο «κλεισμένος» Βέλεθ ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα Δώνη
Η τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη για την επικείμενη μεταγραφή του Φραν Βέλεθ, ήταν η πρώτη «αφορμή» του «ξεσπάσματος». Όπως αναφέρουνπληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Ισπανός στόπερ του Άρη όχι μόνο έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό (και τον Ρόκα) για το καλοκαίρι, αλλά έχει πλέον υπογράψει προσύμφωνο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουλίου 2020.

Απόφαση, που όπως φαίνεται δεν έγινε με την (απόλυτα) σύμφωνη γνώμη του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος επί της ουσίας «άδειασε» την επιλογή στις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι. «Στη θέση του Βέλεθ έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Δεν είναι προτεραιότητα της ομάδας η θέση του στόπερ. Επειδή είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και δεν είμαι ένας επαγγελματίας που απλά δουλεύει στον Παναθηναϊκό, γιατί αγαπώ τον σύλλογο και ήταν όνειρο μου να γίνω προπονητής του, θέλω να πω το εξής: Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώνω τον κόσμο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να μπει η ομάδα σε σωστό δρόμο και να κοιτάξει ψηλότερα. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Όταν αυτό επαναλαμβάνεται όμως η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Σε όλες τις ομάδες οι προπονητής αποφασίζουν και χτίζουν ομάδα με τα δικά τους “θέλω”. Εγώ εκπαιδεύω τους παίκτες και δουλεύω για την βελτίωση τους. Δεν ακολουθώ επιλογές ούτε τις ιδέες των άλλων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά να πηγαίνει με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δείξει ο χρόνος». Ατάκες, ξεκάθαρες που δείχνουν τη διαφορά φιλοσοφίας και σκέψης με τον τεχνικό διευθυντή…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρόκα κινείται ήδη για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας εν όψει καλοκαιριού και φέρεται να είναι κοντά σε ακόμη μία μεταγραφή (αν δεν έχει κλείσει ήδη), την οποία ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής «δουλεύει» μόνος του εδώ και λίγες εβδομάδες. Και γι’ αυτό φαίνεται πως είναι ενήμερος ο Δώνης, ανεβάζοντας επί της ουσίας ακόμη περισσότερο τους τόνους ως προς τη συνεργασία του με τον Τσάβι Ρόκα, μολονότι δεν τον κατονόμασε…

Συνάντηση Δώνη-Αλαφούζου-Ρόκα
Σε μία περίοδο μάλιστα, που στην ομάδα και συνολικά στο σύλλογο είχε επανέλθει η ηρεμία και ξεκινούσε με ομαλότητα η προετοιμασία της επόμενης σεζόν, που μπορεί στο τέλος της διαδρομής να περιλαμβάνει ακόμη και… έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης, εάν υπάρξει αναστολή από την UEFA στην ευρώ-ποινή του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δώνης έχει ζητήσει συνάντηση με τους Γιάννη Αλαφούζο και Τσάβι Ρόκα, για να συζητήσουν όλα όσα έγιναν σήμερα και να ξεκαθαρίσουν το πώς και αν θα πορευτούν μαζί στην επόμενη ημέρα. Κι εκεί πλέον θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα, με το ενδεχόμενο του «διαζυγίου» να είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό.

Ο Δώνης προς τους παίκτες του ΠΑΟ
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο 50χρονος τεχνικός (πριν την προπόνηση της Πέμπτης) μίλησε μετά τη συνέντευξή του πέρασε λίγο χρόνο με τους παίκτες του, ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε, χωρίς να… εξηγήσει τα «πως» και τα «γιατί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ποδοσφαιριστές του μάλιστα αμέσως μετά έτρεξαν στα… κινητά τους για να διαβάσουν στα sites το τι ακριβώς είχε γίνει, ενώ κάποιοι άλλοι ρωτούσαν και τον Χρήστο Δώνη για τους λόγους του «ξεσπάσματος», με τον 26χρονο μέσο να δηλώνει κι ο ίδιος έκπληκτος, χωρίς να γνωρίζει τι είχε γίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.