Α. Κούγιας: «Ψηφίστε με για πρόεδρο της Λίγκα για να φτιάξω το ποδόσφαιρο»

Α. Κούγιας: «Ψηφίστε με για πρόεδρο της Λίγκα για να φτιάξω το ποδόσφαιρο»

Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, θα κατέβει για πρόεδρος της Super League, μόνο αν τον ψηφίσουν όλες οι ομάδες. Υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως αν γίνει αυτό, τότε θα φτιάξει το ποδόσφαιρο.

Το αφεντικό της ΑΕΛ έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κούγιας.

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα: «Είμαι κατηγορηματικός ότι θα αρχίσει. Το πρωτόκολλο γνωρίζουμε και μελετάμε είναι ότι έστω ένας αθλητής έχει τον ιό, όλη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα. Δεν θα γίνει αυτό, όπως στην Γερμανία. Μόνο όποιος έχει τον ιό θα μπαίνει σε καραντίνα όχι όλη η ομάδα.

Ακούω ότι οι παίκτες δεν δέχονται μειώσεις. Εμείς θα έχουμε την ελάχιστη μείωση των εισοδημάτων μας στο 40%, αν δεν παίξουμε θα έχουμε 50%. Έχουμε πάρει το μισό τηλεοπτικό, τα μισά έσοδα από όσα υπολογίζαμε, διαρκείας δεν θα υπάρχουν την νέα σεζόν. Εμείς κάνουμε υπολογισμούς κάνοντας προπώληση τα διαρκείας της επόμενης σεζόν και αυτό όπως καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει την νέα σεζόν.

Θα ψηφίσουμε στην Λίγκα και δεν μπορεί κανείς να μην λάβει υπόψη την πλειοψηφία. Το θέμα είναι ποιος θα είναι συνέπειες. Εκεί που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το σταμάτησαν οι κυβερνήσεις. Αν σταματήσει το ποδόσφαιρο το ίδιο, θα έχουμε πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ έχει πει να τελειώσει η σεζόν. Αν δεν γίνει το Κύπελλο, την θέση στην Ευρώπη την παίρνει ο 7ος στην βαθμολογία.

Οι πέντε παίζουν μέσω πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να παίξει. Έχει γίνει μια τροποποίηση, ότι ο Κυπελλούχος βγαίνει στην Ευρώπη, άρα αν δεν γίνει το Κύπελλο, θα βγει η πρώτη ομάδα των πλέι άουτ».

Για το αν θα είναι πρόεδρος στην Λίγκα: «Εγώ θα ζητήσω να με ψηφίσουν όλοι. Αν δεν ψηφίσουν, δεν θα μπω πρόεδρος. Αν θέλουνε να τους φτιάξω το ποδόσφαιρο, γιατί θα είμαι και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ, θα το κάνω μόνο αν βγω από όλους. Το σκέφτομαι, δική μου ομάδα έχω, δεν είμαι υπάλληλος, είναι αλλιώς να τρέχεις για το καλό ενός ιδιοκτήτη και άλλο να ψηφίζεις στην Λίγκα σαν υπάλληλος μιας ΠΑΕ. Θέλω οι συνάδελφοι μου να καταλάβουν την θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία».

Για την απόφαση της άρσης της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών όσων δεν παίρνουν άδεια: «Είχαμε υποβιβασμό, έπεσε ο Ηρακλής. Το κάναμε -6 για τον Παναθηναϊκό, γλίτωσε. Πήγε στην ΕΠΟ και δεν είπε κανείς τίποτα για την μετατροπή της ποινής. Τώρα υπάρχουν φτωχές ομάδες, για ποιο λόγο να βάλουμε -6 και να κάνουμε το πρωτάθλημα ακόμα πιο λιγότερο ανταγωνιστικό. Εγώ πρότεινα να μείνει η δυσκολία στις μεταγραφές και να μείνει η ποινή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το αν θα γίνουν τα πλέι οφ χωρίς VAR και με Έλληνες διαιτητές: «Δεν το γνωρίζει κανείς. Στις 18 Μάη θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και στα μέσα Ιουνίου θα παίξουμε. Θα αποφασίσει ο Περέιρα, αλλά για μένα δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς να υπάρχει VAR».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.