ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συγκινητικές εικόνες: Ποδοσφαιριστές γονατίζουν στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ (βίντεο-φωτο)

Συγκινητικές εικόνες: Ποδοσφαιριστές γονατίζουν στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ (βίντεο-φωτο)

Από τον Τουράμ στον Ράσφορντ και από τον Σάντσο στον Κιελίνι, από την Γιουβέντους και την Σαμπντόρια στην Λίβερπουλ, όλοι τους αποδοκίμασαν με ενέργειες και δηλώσεις, την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζοτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Ο πρώτος ήταν πιθανώς ο Μάρκους Τουράμ, γεννημένος στην Ιταλία από Γάλλους γονείς με καταγωγή από τη Γουαδελούπη, ο οποίος, μετά το γκολ, που σημείωσε με την Γκλάνταμπαχ στη νίκη (4-1) επί της Ουνιόν Βερολίνου, με τη διάσημη στάση του κινήματος Black Lives Matter, γονάτισε στέλαντονας ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην αστυνομική βία, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

«Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ»

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό το Σαββατοκύριακο στη Bundesliga, αφού ο Άγγλος μέσος της Ντόρτμουντ , Τζέιντον Σάντσο «αποφάσισε» να…δεχθεί μια κίτρινη κάρτα δείχνοντας μία μπλούζα που φορούσε μέσα από τη φανέλα του στην κάμερα, όπου έγραφε «Justice for George Floyd» («Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ»), μετά το γκολ που σημείωσε στην εκτός έδρας νίκη (1-6) επί της Πάντερμπορν.

Η μπλούζα που φορούσε ο Σάντσο μέσα από τη φανέλα του στην κάμερα, όπου έγραφε «Justice for George Floyd»

Ο Ιταλός αμυντικός της Γιουβέντους δημοσίευσε τη φωτογραφία με τη φράση (I Can’t Breathe» («Δεν μπορώ να αναπνεύσω»), που έκανε retweet η Γιουβέντους, ο Ολλανδός άσος της Ρόμα, Τζάστιν Κλάιφερτ , δημοσίευσε μια φωτογραφία με λεζάντα «Είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ η Σαμπντόρια δημοσίευσε «μαύρο» τον ναυτικό που έχει στο σήμα της.

Γονάτισε η Λίβερπουλ στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Όλη η ομάδα της Λίβεπρουλ αποφάσισε να γονατίσει στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου Anfield, κατά την διάρκεια της προπόνησης «σε μια ισχυρή επίδειξη υποστήριξης για το κίνημα #BlackLivesMatter», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ανέφερε στο twitter: «Παιδιά, ξέρω ότι δεν έχετε ακούσει από μένα νέα για μέρες αλλά προσπαθούσα να καταλάβω και να ερμηνεύσω τι συμβαίνει στον κόσμο. Τη στιγμή που ζήτησα από τους ανθρώπους να είναι ενωμένοι και να συνεργαστούν, φαινόμαστε πιο διαιρεμένοι. Η κοινωνία είναι πιο διαιρεμένη από ποτέ, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και χρειάζονται απαντήσεις. Οι ζωές των μαύρων μετράνε, η κουλτούρα των μαύρων μετράει, η μαύρη κοινότητα μετράει, όλοι μετράμε,» ήταν τα λόγια του λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.