Αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ: «Δέχομαι κακοποίηση στην Ελλάδα»

Αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ: «Δέχομαι κακοποίηση στην Ελλάδα»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε σε αγγλικό Μέσο για την κακοποίηση των διαιτητών μέσα από τα social media και τόνισε ότι και ο ίδιος συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο στην Ελλάδα, όπου είναι πλέον αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ.

Με αφορμή ένα νέο περιστατικό με Άγγλο διαιτητή, ο Κλάτενμπεργκ κλήθηκε από την Daily Mail να σχολιάσει το γεγονός και αναφέρθηκε στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν του στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Κλάτενμπεργκ

«Ως διαιτητής, η κακοποίηση γίνεται ρουτίνα. Συνήθιζα να λαμβάνω γράμματα στο σπίτι μου. Αυτά κατευθύνονταν για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και μου τα έστελναν από το ταχυδρομείο νομίζοντας ότι μου κάνουν χάρη που μου τα παραδίδουν. Κάποια από αυτά ήταν πολύ άσχημα και ναι, υπήρχαν και απειλές. “Θα κάνω αυτό κι εκείνο σε εσένα, στη γυναίκα σου και στα παιδιά σοy”. Το ανέφερα φυσικά στην αστυνομία αλλά δεδομένης της ανωνυμίας όλων αυτών κανείς δεν συνελήφθη ή καταδικάστηκε.

Αυτό μοιάζει σαν παλιός τρόπος κακοποίησης κάποιου. Τώρα φυσικά είναι ακόμη πιο εύκολο για όλους αυτούς να φτάσουν πιο κοντά σε απειλές, όπως ανακάλυψε και ο Μάικ Ντιν. Απλώς σας βρίσκουν – ή ένα μέλος της οικογένειας σας – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σας ρίχνουν άθλιες βρισιές και κακίες από έναν απρόσωπο λογαριασμό.

Είναι επώδυνο. Είναι τρομακτικό. Το χειρότερο από όλα είναι που το επιτρέπουν οι εταιρείες που χειρίζονται τα social media. Μπορεί η Premier League να κάνει πολλά για αυτό; Όχι. Η PGMOL; Ούτε. Το Twitter όμως; Ασφαλώς και μπορεί. Απλά το επιτρέπουν. Εξακολουθώ να δέχομαι κακοποίηση επειδή είμαι επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα και στην ΕΠΟ.

Ο Μάικ (σ.σ. Ντιν) είναι κάποιος που γνωρίζω περίπου 15 χρόνια. Είναι υπέροχος διαιτητής. Απίστευτα έμπειρος. Δεν μπορούμε να τον… κλωτσάμε για δύο ανάποδες κόκκινες κάρτες.

Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Κάνουν λάθη στην ένταση της στιγμής. Έφτιαξα τον εαυτό μου έτσι ώστε να μην με επηρεάζουν αυτά. Αλλά υπάρχει μια γραμμή. Δυστυχώς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η γραμμή ξεπερνιέται πολύ συχνά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μάικλ Όλιβερ έπρεπε να απομακρύνει την οικογένειά του από το σπίτι τους μετά το παιχνίδι στο οποίο η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018. Είναι λάθος, αλλά μέχρι να αποφασίσουν οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν όλο αυτό, η κακοποίηση που υπέστη ο Μάικ δεν θα σταματήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.