ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιδρά το υφυπουργείο Αθλητισμού στα λεγόμενα του Α.Εξαδάκτυλου: «Καταθέσαμε αίτημα για επανέναρξη της Football League»

Αντιδρά το υφυπουργείο Αθλητισμού στα λεγόμενα του Α.Εξαδάκτυλου: «Καταθέσαμε αίτημα για επανέναρξη της Football League»

To υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω επίσημης τοποθέτησης διέψευσε τα λεγόμενα του πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, που αφορούν το αίτημα για επανέναρξη της Football League.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην Web TV του panionianea.gr αρχικά επανέλαβε την εκτίμηση ότι: «Ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που σχετίζεται πολύ με τη μετάδοση του ιού, θα περιμένουμε να έχουμε μια σχετικά καλή εμβολιαστική κάλυψη, να πάμε και προς το καλοκαίρι που θα μας βοηθά και ο καιρός για να δούμε μια ομαλοποίηση στα πράγματα. Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Σερβία σε αγώνα που είδαμε με κόσμο έφερε το δεύτερο κύμα στην χώρα. Με πολύ μεγάλη δυσκολία το λέμε, αλλά θα πρέπει ο μαζικός αθλητισμός να περιμένει».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Football League (η πάλαι ποτέ Γ’ Εθνική) και το πότε μπορεί να ξεκινήσουν ξανά προπονήσεις και αγώνες τόνισε: «Για τη Γ’ Εθνική δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει. Επίσης δεν γνωρίζω αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα εφαρμόζονται στην Α’ και στην Β’ Εθνική γιατί έχει ένα σχετικό κόστος. Αν θα μπορούσε να γίνει δεν θα υπήρχε κάποιου είδους αντίρρηση. Η Γενική Γραμματία Αθλητισμού πάντως δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για Γ’ Εθνική».

Οι διευκρινίσεις του Υφυπουργείο

Λίγο αργότερα υπήρξε η αντίδραση του Υφυπουργείου Αθλητισμού που απάντησε στους ισχυρισμούς του κ. Εξαδάκτυλου τονίζοντας τα εξής:

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει αποστείλει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξής των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων).

Με την απαραίτητη δέσμευση, μάλιστα, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19.

Το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και χτες (Α.Π. 24294 της 20/01/2021, Α.Π. 34323 της 27/01/2021, Α.Π. 45015 της 03/02/2021, Α.Π. 55448 της 10/02/2021).

Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.