ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτός είναι με διαφορά ο πιο «γκαντέμης» οπαδός ομάδας που υπήρξε ποτέ – Η ιστορία του θα σας πείσει!

Αυτός είναι με διαφορά ο πιο «γκαντέμης» οπαδός ομάδας που υπήρξε ποτέ – Η ιστορία του θα σας πείσει!

Πίσω στο 1964, η Τορίνο αγοράζει από τη Τζένοα ένα πολύ καλό ποδοσφαιστή τον Λουίτζι Μερόνι.

Μετά την μεταγραφή του στην ομάδα εξελίσσεται σε ηγέτη, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις, σκοράροντας συνεχώς και η Τορίνο μπαίνει σφίνα ανάμεσα στις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες και διεκδικεί επάξια το πρωτάθλημα.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνιαη Τορίνο βρίσκεται στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος και το 1967 μετά από ένα αγώνα που κέρδισε τη Σαμπντόρια με 4-2 και εκπληκτική εμφάνιση του Μερόνι έρχεται μια τραγική στιγμή.

Ο Μερόνι μετά το ματς βγαίνει για ποτό με ένα φίλο του, και κατά την επιστροφή του, ένα αμάξι πέφτει πάνω του οδηγώντας τον σε ακαριαίο θάνατο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ο Ατίλιο Ρομέρο, ο οποίος δεν καταδικάζεται αφού ο Μερόνι βρισκόταν στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ατίλιο είναι από τους πιο φανατικούς οπαδούς της Τορίνο.

Μετά από πολλά χρόνια, η μοίρα τα φέρνει έτσι και ο Ατίλιο βρίσκεται στη προεδρία της Τορίνο, συγκεκριμένα στο 1990, μια χρονιά όμως που έμελλε να είναι δύσκολη για την ομάδα, αφού εκείνη την χρονιά η ομάδα οδηγήθηκε στην χρεωκοπία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως καταλαβαίνετε ο Ατίλιο δεν είναι και από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στη πόλη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.