ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα συγκλονιστική καταγγελία αθλήτριας ενόργανης: «Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο δίζυγο»

Νέα συγκλονιστική καταγγελία αθλήτριας ενόργανης: «Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο δίζυγο»

Η Σοφία Δρέττα, πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA για τα βασανιστήρια που υπέστη η ίδια και άλλες κοπέλες στα χέρια προπονητών.

«Κλωτσιές, μπουνιές και χαστούκια»

Ξεκινώντας η κ.Δρέττα σημείωσε: «ξεκίνησα από μικρή την ενόργανη, στη ηλικία 3,5 ετών και μετά στα 6 πήγα σε μεγαλύτερο σύλλογο. Εκεί ξεκίνησαν τα μαύρα χρόνια… Είμαι σοκαρισμένη με όσα ακούγονται, βίωσα και εγώ κακοποίηση στον χώρο.

Συγκεκριμένα, κλωτσιές, μπουνιές και χαστούκια. Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο δίζυγο, με πετούσε στα αιωρήματα και έφευγα με το κεφάλι κάτω και χτύπαγα, με πέταγαν στα στρώματα… όλα αυτά από 6 χρονών ως τα 10.

Αν παίρναμε 200-300 γραμμάρια μας φόραγαν αντιανεμικά και τρέχαμε πάνω σε σκάμμα για να τα χάσουμε. Εγώ ευτυχώς δεν είχα θέμα με τα κιλά, το βίωσα από συναθλήτριες, ήταν μεγάλος φόβος τα κιλά. Ξέραμε πως θα συμβεί και σε μας, αν πάρουμε κιλά και φοβόμασταν».

«Οι γονείς μου ήξεραν»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς αντέδρασαν οι δικοί της με όλα αυτά.

«Μέσα στον σύλλογο πέρα από τον εφιάλτη που βίωσα, ήταν κάποιοι άρτιοι και μου συμπαραστάθηκαν. Εκείνα τα χρόνια, επειδή μπήκαμε μικροί, τα θεωρούσαμε φυσιολογικά αυτά, θέλαμε να είμαστε σε αυτά. Ο μπαμπάς μου είναι γυμναστής, καθηγητής φυσικής αγωγής, γνώριζε τον χώρο και οι γονείς μου μού συμπαραστάθηκαν.

Πολλές φορές τους είχα πει τι γινόταν και με ρωτούσαν αν θέλω να σταματήσω και έλεγα όχι επειδή αγαπούσα το άθλημα. Οι γονείς μου είχαν φωνάξει την αστυνομία και είχαν κάνει θέμα με τον προπονητή και πολύ συχνά τον έπιαναν και του έλεγαν πως θα υπάρξει ζήτημα μαζί τους.

Ό,τι και αν γινόταν, η αστυνομία έλεγε “μη χτυπήσετε κανέναν” και άλλα πρόσωπα προσπαθούσαν να το διαχειριστούν. Κάποιες φορές δεν τα έλεγα όλα στους γονείς μου για να μη με διώξουν από το σύλλογο, Μας έλεγαν πως ό,τι γίνεται εκεί, μένει και εκεί. Υπήρξε συναθλήτρια που έκανε και ο αδερφός της ενόργανη και τη χτύπαγαν στα αποδυτήρια για να μη τη δει ο αδερφός της».

Το μήνυμα στους γονείς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελειώνοντας, η κ.Δρέττα τόνισε πως εύχεται μέσα από τη δικαιοσύνη η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της με τους 22. «Θέλω να πω στους γονείς που πάνε τα παιδιά τους σε συλλόγους να είναι δίπλα τους, να κρατούν ανοιχτά τα αυτιά τους και να τα παίρνουν αγκαλιά όταν το έχουν ανάγκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.