ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το clasico της Ισπανίας κλέβει την παράσταση στην Ευρωλίγκα

Το clasico της Ισπανίας κλέβει την παράσταση στην Ευρωλίγκα

Μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει η τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα κι εμείς προσπαθήσαμε ν΄’αποκρυπτογραφήσουμε τις περισσότερες εξ’αυτών.

Πριν από περίπου 15 ημέρες η Μπαρτσελόνα είχε αλώσει την έδρα της μισητής Ρεάλ, επικρατώντας με 84-91, αλλά σήμερα χρειάζεται πολύ περισσότερο τη νίκη, αφού αν χάσει θα βρίσκεται πολύ πίσω στον όμιλο και θα κινδυνεύσει άμεσα με αποκλεισμό από τον επόμενο γύρο. Η Ρεάλ είναι η κορυφαία ομάδα στον τομέα των βολών, ενώ η επίθεση συνεχίζει να την βγάζει ασπροπρόσωπη (85,2 πόντους σκοράρει σε 13 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα). Το πρόβλημα όμως του Λάσο παραμένει η ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία των παικτών του, ενώ οι τραυματισμοί των Γιουλ και Φερνάντεθ έχουν χαμηλώσει το υψηλό ταβάνι των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Πασκουάλ το γνωρίζει αυτό και προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, για να κουράσει τους γηπεδούχους. Θεωρούμε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν μεγάλη τύχη να φύγουν ξανά με το διπλό από την έδρα του αιώνιου αντιπάλου τους.

Βλέποντας πως υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές επιλογές για το ισπανικό ντέρμπι, φρόνιμο είναι να εξετάσουμε, πως μπορείτε ν’αποκομίσετε περισσότερα κέρδη. Έχοντας ως γνώμονα τις όχι πολύ σκληρές άμυνες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μπορούμε να ποντάρουμε στο ειδικό στοίχημα των 171-180 πόντων, που βγάζει μεγάλη απόδοση.

Στο Ζάγκρεμπ η νεανική Τσεντεβίτα αντιμετωπίζει για τρίτη φορά φέτος την Εφές και θέλει να προστατέψει το γήπεδό της από τα νύχια των Τούρκων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βλέπει την ομάδα του να ρολάρει τον τελευταίο καιρό, πετυχαίνοντας τέσσερις συνεχείς, νίκες, ενώ τ’ αντίθετο συμβαίνει με τους Κροάτες, οι οποίοι παρουσιάζονται πολλοί κουρασμένοι από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Αδριατική λίγκα και Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι είναι το καλύτερο σύνολο έξω από τη γραμμή των 6,75, ενώ είναι πρώτοι και στον δημιουργικό τομέα, δίνοντας 21,3 πάσες μέσο όρο στην Ευρώπη. Το ματς έχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Εφές και θεωρούμε πως θα φύγει από την Κροατία, με τους δύο βαθμούς να μπαίνουν στο σακούλι της.

Στη Βασκονία η Λαμποράλ περνάει την πρώτη κρίση της σεζόν, αφού με 1-2 ρεκόρ, ήδη κυνηγάει την τέταρτη προνομιούχο θέση, που δίνει πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα, αλλά το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς στο έκτο γκρουπ κουμάντο μέχρι τώρα κάνουν οι ισχυροί ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και εσχάτως η Μπάμπεργκ. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προστάτεψε την έδρα της και σήμερα ψάχνει το διπλό, που θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Ο Ντε Κολό είναι αμφίβολος, αλλά ο Χίγκινς αποδεικνύει συνεχώς πως έχει θέση στο ροτέισον των Ρώσων. Ο Μπουρούσης είναι το Α και το Ω των Ισπανών και ο Περάσοβιτς θα προσπαθήσει να τον προστατέψει από τη φθορά των φάουλ, ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στο παρκέ. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, καθώς το όβερ μοιάζει ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

3551. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (+4,5) 2 1,75

ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ

122. 171-180 ΠΟΝΤΟΙ 4,00

3549. (+5,5) ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ 2 1,75

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3550. (+6,5) ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ OVER (167,5) 1,75

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.