Στήριξη στους οικοδεσπότες

Στήριξη στους οικοδεσπότες

Οι ελληνικές ομάδες για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν αγωνίζονται την ίδια μέρα (12/2), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι σημερινές αναμετρήσεις, δεν έχουν ενδιαφέρον, αφού τ’ αποτελέσματα τους επηρεάζουν άμεσα τους δύο αιώνιους του ελληνικού μπάσκετ. Θα ξεκινήσουμε από τον όμιλο των ερυθρόλευκων, όπου γίνεται το έλα να δεις. Όλοι οι σύλλογοι πλην της Ζαλγκίρις, έχουν ίσες πιθανότητες για να προκριθούν στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Κίμκι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από τις κατραπακιές με Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μπορεί να θεωρείται μετρ για το επίπεδο του Γιούροκαπ, αλλά στην Ευρωλίγκα οφείλει να παίξει καλύτερη άμυνα, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ηπείρου μας. Οι Μαδριλένοι βέβαια κι αυτί δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ φαίνεται πως ο Λάσο, δεν μπορεί να βρει γιατρικό, για το κενό που υπάρχει στη θέση «3». Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ρεκόρ 3-3 και δεν θέλουν επ’ ουδενί να υποστούν κι άλλη ήττα, αφού η υπόθεση πρόκριση θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό. Η Κίμκι έχει τον τρόπο της να ξεπερνά τις δυσκολίες και πιστεύουμε πως θα λυγίσει για τρίτη φόρα φέτος την βασίλισσα Ρεάλ.

Στη Βιτόρια η Λαμποράλ Κούτσα αντιμετωπίζει τη γερμανική Μπάμπεργκ και θέλει να κλείσει με θετικό πρόσημο αυτή τη φάση, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητές της για πρόκριση στον προημιτελικό γύρο της Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει ήδη δύο μπαμ στο γκρουπ (νίκησαν Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα) και συγκαταλέγονται μέσα στους συλλόγους, που θα παλέψουν με νύχια και με δόντια, για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του γκρουπ. Ο Τρινκιέρι θα κοιτάξει να χαμηλώσει το τέμπο του παιχνιδιού, αφού γνωρίζει, πως οι Ισπανοί θεωρούνται μετρ του αιφνιδιασμού. Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι το βαρύ πυροβολικό των Βάσκων, αφού είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας και ο άνθρωπος πάνω στον οποίο έχει χτιστεί ολόκληρη η φετινή Λαμποράλ. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο, αλλά θεωρούμε πως οι Ισπανοί θα πανηγυρίσουν την τέταρτη συνεχή νίκη τους στην Ευρώπη.

Δεν γνωρίζουμε αν φέτος η Φενέρ θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος ο Ομπράντοβιτς έχει βάλει παντού την πινελιά του, σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια. Ο Σέρβος κόουτς διαθέτει παίκτες, που μπορούν να υποστηρίξουν ποικίλα στυλ μπάσκετ, ενώ μην ξεχνάει κανείς, πως ο Σλούκας δεν έχει δείξει τις πραγματικές του ικανότητες, λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών του. Στο στρατόπεδο της Μάλαγα ο Πλάθα προβληματίζεται έντονα, αφού μετά τον Μάρκβιτς, έχασε και τον Σμιθ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες, τη στιγμή μάλιστα, που έδειχνε να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Κουζμίνσκας. Αν οι γηπεδούχοιικήσουν, θα κάνουν κι ένα καλό δώρο στον ΠΑΟ, αφού οι Ανδαλουσιανοί είναι βασικός αντίπαλος των πράσινων στο δρόμο για τους «8» του θεσμού. Η Φενέρ έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο, αλλά θεωρούμε προτιμότερο το όβερ, που επαληθεύεται αρκετά συχνά στα παιχνίδια των δύο κλαμπ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

3242. ΚΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (+2,5) 1 1,75

3252. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+6,5) 1 1,75

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3245. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΑΛΑΓΑ (+8,5) OVER (154,5) 1,75

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.