Μπαλτάκος: “Γιατί ο Παναθηναϊκός προτίμησε την Ευρωλίγκα από την ΦΙΜΠΑ”

Μπαλτάκος: “Γιατί ο Παναθηναϊκός προτίμησε την Ευρωλίγκα από την ΦΙΜΠΑ”

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στη δεκαετή συμφωνία της διοικήσεων του συλλόγου με την Ευρωλίγκα και επισήμανε ότι υπήρξε χρόνος αναμονής 20 ημερών, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση. Δεδομένου ότι από πλευράς ΦΙΜΠΑ δεν διαπιστώθηκε μια χειροπιαστή εξέλιξη και υπό τον κίνδυνο ο Παναθηναϊκός να έμενε χωρίς συμβόλαιο, αποφασίστηκε να επέλθει η συνεργασία με την Ευρωλίγκα. Αυτά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην “Αγορά”:

Για την επιλογή της Euroleague: «Αν δείτε την ανακοίνωσή μας, αναφέρει εξαρχής ότι αποφασίσαμε μετά την πάροδο 20 ημερών. Αφότου υπέγραψαν στην Euroleague οι υπόλοιπες δέκα ομάδες, αποφασίσαμε να περιμένουμε για να μελετήσουμε τη σύμβαση, αλλά και για να δούμε τι πρόκειται να κάνει η FIBA με τη διοργάνωση που έχει εξαγγείλει. Δεν υπήρξε κάποια χειροπιαστή εξέλιξη, παρά μόνο συζητήσεις και εξαγγελίες.

Εάν δεν υπογράφαμε με την Euroleague τώρα, κινδυνεύαμε να μην παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη, να μας αντικαθιστούσε η Euroleague με τη Μάλαγα ή δεν ξέρω ποιον άλλον. Υπό αυτόν τον κίνδυνο λοιπόν και με τη FIBA να μην είναι έτοιμη επιλέξαμε την Euroleague».

Για το αν αποτελούν πυροτέχνημα οι εξαγγελίες της FIBA για το Champions League και για τη δεκαετή σύμβαση: «Όχι. Δεν είναι πυροτέχνημα. Συναντά όμως, σημαντικές δυσκολίες. Ήταν όλα εντάξει. Το ζήτημα ήταν κατά πόσο δέχεσαι να δεσμευτείς για μια δεκαετία. Αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι. Αν θα βρει τα λεφτά ή όχι σε βάθος χρόνων, δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό είναι μελλοντολογία».

Για τα περισσότερα χρήματα που προσέφερε η Euroleague σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Εδώ βοήθησε πολύ η FIBA. Η εξαγγελία της νέας διοργάνωσης κινητοποίησε την Euroleague, που αναγκάστηκε να κινηθεί και να βρει περισσότερα από 30 εκατομμύρια για να κρατήσει τις μεγάλες ομάδες. Βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το αν υπάρχει περιθώριο να σπάσει η σύμβαση με την Euroleague: «Τυπικά, δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο. Τυπικά! Αν όμως η FIBA κάνει μία πολύ δυνατή διοργάνωση, δεν θα υπάρχει άλλο περιθώριο παρά να πάνε οι δύο πλευρές σε έναν συμβιβασμό. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να βρουν η FIBA και η Euroleague. Δεν θα πρέπει να το μετακυλίουν στις ομάδες».

Για την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroleague: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση σε τέτοιο βαθμό που να διαλύσει το μπάσκετ. Μια μεγάλη εταιρεία αμερικανική, η IMG, μπήκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αύξησε τα έσοδα. Αυτό μόνο σε καλό μπορεί να καταλήξει».

Για το αν μπορεί η FIBA να ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες, την τιμωρία όσων υπέγραψαν με την Euroleague: «Αυτό να το σκεφτεί η ομοσπονδία».

Για το αν μπήκε στη ζυγαριά η γνώμη ότι ο Παναθηναϊκός θα προάσπιζε καλύτερα τα συμφέροντά του αν συντασσόταν με τη FIBA: «Μπήκε στη ζυγαριά. Γι’ αυτό και δεν υπογράψαμε αμέσως. Δεν μπορούσαμε όμως να διακινδυνεύσουμε τη μη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Πράξαμε το καλύτερο. Το σωστό».

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού – Euroleague: «Μετά και την υπογραφή αυτή, είναι καλές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος: «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα Ευρώπης! Θα τα πούμε στο Βερολίνο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.