ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλαούντιο Ρανιέρι: «Στην Ελλάδα δεν είχα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως στο Λέστερ»

Κλαούντιο Ρανιέρι: «Στην Ελλάδα δεν είχα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως στο Λέστερ»

Όταν ανέλαβε τη Λέστερ, πολλοί πίστεψαν πως ο κυρίαρχος στόχος του, θα ήταν η παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Στην Ελλάδα έβαζαν στοίχημα πως οι «Αλεπούδες» θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την λογική του υποβιβασμού. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ωστόσο έκλεισε στόματα. Έχει μια μικρομεσαία ομάδα στην κορυφή ενός από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Προκαλεί τον θαυμασμό φίλων και εχθρών πως οι φτωχοί του Λέστερ, ταπεινώνουν συλλόγους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.  

Ως γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου (του 1951) ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ζυγός. Και θέλει να πιστεύει ότι είναι ακριβοδίκαιος. Και ως άνθρωπος και ως προπονητής. Το 2015 ο Ρωμαίος έδειξε το… σκοτεινό του πρόσωπο στην εθνική Ελλάδας και το φωτεινό, λαμπερότερο δεν γίνεται, στην Αγγλία.

Ο Ρανιέρι μπορεί να έμεινε λίγο στην Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνά τα όσα έζησε και πέρασε εδώ. Μιλά τακτικά με φίλους του, καμαρώνει για τη ομάδα στην οποία εργάζεται σήμερα, αλλά μιλά και για την περιπέτειά του στην Εθνική.

Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν δύο βασικές διαφορές στην περίοδο «Ελλάδα» και σε αυτή της «Λέστερ». Και αποκαλύπτει:

«Στην Λέστερ έχω επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα νόμιζα ότι έχω να κάνω με επαγγελματίες οι οποίοι στην Εθνική δεν ήταν, αλλά ήταν στις ομάδες τους! Η άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι εδώ στην Αγγλία δεν έχω αυτή την συσσωρευμένη ατυχία που είχα στην Ελλάδα. Εδώ όλα πάνε καλά και αυτό φαίνεται στην ομάδα.»

Ο Ρανιέρι έμαθε για τα πικρόχολα σχόλια που τον χαρακτήριζαν… μετρ των αποζημιώσεων και όλα τα σχετικά με αφορμή και την αποζημίωση που πήρε από την ΕΠΟ. Η συνεργασία του με την αγγλική ομάδα που στόχο είχε την παραμονή απλά στη Premier League εξελίχτηκε σε άνευ προηγμένου θρίαμβο. Αυτή τη στιγμή οι «αλεπούδες» είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχουν δύο πόντους περισσότερους από την δεύτερη Άρσεναλ και πίσω τους όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν υψηλότερα μπάτζετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι ευτυχισμένος εδώ στο Λέστερ. Το κλίμα είναι εκπληκτικό. Όλη η προσπάθεια που γίνεται υποστηρίζεται από τον κόσμο. Για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση να αναλάβω μια από τις ομάδες στην Αγγλία που δεν είναι ούτε στις μεγάλες αγωνιστικά, ούτε στις πλούσιες και να καταφέρω μετά από 16 αγωνιστικές να την έχω πρώτη μεταξύ των μεγαλύτερων και πλουσιότερων.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.