Μέσι: «Ο Ροναλντίνιο με έχρισε διάδοχό του στην Μπαρτσελόνα»

Μέσι: «Ο Ροναλντίνιο με έχρισε διάδοχό του στην Μπαρτσελόνα»

Είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος. Ένας από τους παίκτες που σημάδεψαν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

Πέραν όμως των μαγικών στιγμών που χάρισε στους φίλους της, η Μπαρτσελόνα πρέπει να ευχαριστήσει και για κάτι ακόμα τον Ροναλντίνιο: Για τον τρόπο που προετοίμασε τον διάδοχό του! 

Μιλώντας στο «Barca TV», ο Λιονέλ Μέσι αναφέρθηκε, ανάμεσά σε άλλα, και στη σχέση του με τον Βραζιλιάνο. Και περιέγραψε γλαφυρά τον ακομπλεξάριστο τρόπο με τον οποίο εκείνος εξελίχθηκε σε μέντορά του: 

«Πριν φύγει από την ομάδα ήταν ένα διάστημα κάποιων μηνών που σκεφτόταν. Το είχε στο μυαλό του ότι θα φύγει και μου είπε να πάρω το νούμερό του. Το έκανα χωρίς να σκεφτώ τι είχε κάνει με αυτή τη φανέλα. Αν το σκεφτόμουν, δεν θα την είχα πάρει», είπε με νόημα ο Αργεντινός. 

«Όλοι με καλωσόρισαν στ’ αποδυτήρια, αλλά ο Ροναλντίνιο με υποδέχθηκε με έναν εκπληκτικό τρόπο. Το να μπω εκεί μέσα δεν ήταν εύκολο, αλλά εκείνος τα έκανε όλα τόσο ευκολότερα. Ένιωθα πολύ άνετα -όχι μόνο από την υποδοχή του Ρόνι, αλλά όλων», συμπλήρωσε. Ακόμα πιο χαρακτηριστική όμως ήταν η διήγησή του για το πώς ο Βραζιλιάνος τον έβαλε -υποχρεωτικά σχεδόν- να «ξεψαρώσει»: 

«Αυτοί που είχαν ανέβει από τη β’ ομάδα κάθονταν στην απέναντι πλευρά. Τα αποδυτήρια ήταν σε σχήμα “U” και εμείς καθόμασταν μπροστά. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπε να πάω από την πλευρά του και ότι δεν χρειαζόταν να κάθομαι πλέον εκεί που ήμουν. Ήταν μια κενή θέση ανάμεσα στον Ντέκο και τον Μότα και με έβαλε να καθίσω ανάμεσά τους. Πρέπει να παραδεχθώ ότι στην αρχή ήταν δύσκολο. Αλλά μου έλεγε “όχι, είσαι καλά εκεί” μέχρι το σημείο που πλέον ήμουν ούτως ή άλλως υποχρεωμένος να κάθομαι από αυτή την πλευρά».

Καλύτερος από μένα ο Μέσι

Ο Ροναλντίνιο αναφέρθηκε στην διάδοχη κατάσταση που ετοίμασε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήθελα πάντα να είμαι καλή επιρροή γι’ αυτόν και στην πραγματικότητα προσπαθούσα να τον βοηθήσω, όπως βοήθησε κι εμένα ο Ρονάλντο. Ο Ρονάλντο με “αγκάλιασε” κι ήθελα να κάνω το ίδιο για τον Μέσι. Ο Μέσι ήταν πάντα πολύ ντροπαλός, αλλά παράλληλα φανταστικός ποδοσφαιριστής. Μέναμε στον ίδιο δρόμο, επομένως είχα μία εξαιρετική σχέση τόσο μ’ εκείνον όσο και με την οικογένειά του. Από τότε γνώριζα πως ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.