ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξέσπασμα Παναγόπουλου: «Ούτε στη Βόρεια Κορέα αυτά που κάνει ο Στ. Κοντονής»

Ξέσπασμα Παναγόπουλου: «Ούτε στη Βόρεια Κορέα αυτά που κάνει ο Στ. Κοντονής»

Ξέσπασε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, για την τιμωρία του ΠΑΟΚ από τον Σταύρο Κοντονή, επισημαίνοντας πως αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βόρεια Κορέα, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τον Αλέξη Κούγια για την Λάρισα.

Ο έγκριτος δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ από τον Κοντονή: «Η θέση μου σαν ΠΑΟΚτσής, σαν δικηγόρος, σαν απλός πολίτης είναι πως θεωρώ απαράδεκτη, αντισυνταγματική και λάθος τη νοοτροπία του κ. Κοντονή να αποφασίζει για όλα και επί παντός επιστητού. Το νομοθέτημα το είχαμε κριτικάρει από την αρχή, από την ημέρα που τέθηκε στη Βουλή. Χθες βγάλαμε την ανακοίνωση του ΔΕΑΒ, είπα και αυτά που είπα στην τηλεόραση. Είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ, και η οποιαδήποτε ομάδα, να ανέχεται τον κάθε κύριο Κοντονή, ο οποίος σήμερα ξυπνάει έτσι και ο άλλος ξυπνάει αλλιώς; Έρχεται ένας άλλος διάδοχός του μεθαύριο με πιο απολυταρχικές τάσεις και εξοντώνει μία ομάδα, όποια γουστάρει.

Δεν είναι πράγματα αυτά. Φτάσαμε στο άλλο άκρο. Καταλύσαμε υποτίθεται το αυτοδιοίκητο και φτιάξανε διπλά και τριπλά. Βάλαμε και δικαστές τακτικούς, ωραία, και βάζουμε ποινές διπλές και τριπλές. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα τιμωρούνται και από το ελληνικό όργανο και από την Πολιτεία και από την UEFA; Δεν στέκουν αυτά. Όπως είπαν και οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να καλέσει και την Ντόρτμουντ ο Κοντονής.»

 Για τον νόμο Κοντονή: «Είχα πει ότι ο νόμος αυτός πάσχει γιατί μπορεί να τιμωρήσει και ένα κανάλι, ένα σταθμό. Αυτά είναι δικτατορικά. Ούτε στην Βόρεια Κορέα δεν γίνονται αυτά. Τον χαρακτήρισα, παρότι έχει καλή διάθεση για πολλά θέματα, ότι θα εξελιχθεί σε ποδοσφαιρικό Λουδοβίκο και θα αποφασίζει για όλα. Είναι δυνατόν να μιλάς με τον Μαρινάκη για τα επεισόδια και να μην μιλάς για άλλα θέματα; Ο Υπουργός δεν έπρεπε να κατεβαίνει χαμηλά. Ούτε στα γήπεδα, ούτε στις επιτροπές. Άλλωστε σε πρόσφατο έγγραφο που του έστειλα, μου απάντησε “κύριε Παναγόπουλε δεν μπορώ να επιληφθώ των καταγγελιών για τους ποδοσφαιριστές διότι υπάρχουν αρμόδια όργανα”. Στην πράξη όμως κάνει το αντίθετο.

Δεν έπρεπε να έχει τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός δύο φορές και να μην έχει δει τα επεισόδια του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων. Αυτό αποδεικνύει ότι όλα είναι επιλεκτικά και ότι οι ποινές μπαίνουν με κάποια κριτήρια προσωπικά. Χωρίς να στηρίζονται σε κάποιους κανόνες. Αν ο Κοντονής κρατάει ίσες αποστάσεις, τότε εγώ είμαι αστροναύτης. Εγώ είμαι πυρηνικός φυσικός και αναλύω τώρα άλλη θεωρία, αντίθετη της σχετικότητας. Το θέμα είναι ότι ο νόμος αυτός πάσχει. Είναι αντισυνταγματικός. Ο κ. Μαλάτος, ως πρόεδρος του ΔΕΑΒ, το ανέλυσε πολύ σωστά. Ο ΠΑΟΚ να πάει στην UEFA και τι να πει; Ότι το Ελληνικό Κράτος είναι καραγκιόζηδες; Θα γελάνε πάλι μαζί μας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να ανατρέψει και να εκθέσει τον νόμο. Του δίνεται μια ευκαιρία. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρούν όλοι και να τα έχει βρει ο κ. Κοντονής με τον κ. Γκιρτζίκη, γιατί αυτό έχει γίνει. Για τους δικαστές και τους εισαγγελείς εγώ έκανα ολόκληρη αναφορά και αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν και βάλανε τους αρεοπαγίτες με νόμο. Τροποποίησαν το νόμο. Τον είχαν φτιάξει στο πόδι. Οι αρεοπαγίτες είχαν διοριστεί ως «αεροπαγίτες». Στον αέρα ήταν το όργανο.»

Για την κόντρα με τον Κούγια: «Έβγαλε μια ανακοίνωση ότι εγώ φταίω που δεν κάνει εκκαθάριση η Λάρισα. Του έστειλα ένα εξώδικο και του είπα “διόρθωσέ το άνθρωπέ μου, συνάδελφε, αυτά που λες είναι λανθασμένα. Έχω αποφάσεις, έτσι είναι τα στοιχεία. Χρωστάτε στον Αμπάρη, στον Αραμπατζή κτλ”. Ο κ. Κούγιας μου επιτέθηκε και έλεγε ότι θα με καταγγείλει στον σύλλογο και κάτι τέτοια παλαβά. Στο τέλος με απείλησε κιόλας. Αναγκάστηκα να του απαντήσω ότι κάνει ακριβώς ότι κάνουν οι άλλοι. Με κατηγορεί ότι εγώ προσωπικά φταίω που η Λάρισα δεν κάνει την εκκαθάριση και δεν παίρνει την αδειοδότηση. Η εκκαθάριση εκκρεμεί στα δικαστήρια.  Το Υπουργείο Ανάπτυξης την έχει μπλοκάρει. Η ΕΠΟ δεν τους δίνει άδεια. Εγώ φταίω που υπάρχουν θέματα; Αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσει και ο Άρης και η ΑΕΚ. Της ΑΕΚ δεν τελείωσε η εκκαθάριση. Εκτός και αν πραξικοπηματικά έρθει ο κ. Κοντονής, ή οποιοσδήποτε άλλος υπουργός, και πει “όλοι ελεύθεροι και ωραίοι”.»

Για την στάση της Πολιτείας: «Κάπου κάπου πρέπει να συντονιστούν και η ΕΠΟ και η Πολιτεία, διότι η Πολιτεία μπορεί να επιβάλει τις κυρώσεις. Να φτιάξει ένα πλαίσιο φυσιολογικό. Εγώ φωνάζω χρόνια και δεν με ακολουθεί κανένας. Δηλαδή πρέπει να κάνω εγώ τον Δον Κιχώτη; Και μετά να με βρίζουν και να με πλακώνουν στα εξώδικα οι Κούγιες, οι Τσιριμπήδες και οι λοιποί; Και να απειλούν με μηνύσεις; Στο ίδιο έργο θεατές. Με απειλούν και με στοχοποιούν για να με χτυπήσουν. Εγώ θα υποβάλλω αίτημα, μετά και το γεγονός του Λίβα, θα ζητήσω προστασία για αυτά που έχω υποστεί. Θα ζητήσω τα όργανα της ΕΠΟ να φύγουν από εκεί που είναι γιατί κινδυνεύουμε από τον κάθε τυχόντα και από οποιονδήποτε έχει παράπονο ή ξυπνάει στραβά. Ας λάβουν τα μέτρα τους και ο κ. Κοντονής και η Πολιτεία και η Ομοσπονδία να τα βρούνε σε τέτοια θέματα σοβαρά και όχι σε θέματα εντυπώσεων.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την έφεση στο διοικητικό δικαστήριο: «Αν πάει στο διοικητικό δικαστήριο ο νόμος πρέπει να αλλάξει. Στο αθλητικό δεν έχει καμία τύχη. Στην UEFAθα φάει τα μούτρα του. Θα πρέπει να κάνει αίτηση αναστολής και να μπλοκάρει την εκτέλεση κτλ. Η αναστολή πάει γρήγορα. Η ανακοπή πάει αργά. Επειδή ο Σαββίδης έχει λεφτά δεν σημαίνει ότι πρέπει να χτυπάνε τον Σαββίδη για να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά. Μιλάμε τώρα για τρομερά πράγματα. Αλλά άλλος έχει τα γένια και άλλος έχει τα χτένια.»

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.