ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Περί Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Νέας Δημοκρατίας κι άλλων …δαιμονίων μίλησε ο Μπαλτάκος

Περί Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Νέας Δημοκρατίας κι άλλων …δαιμονίων μίλησε ο Μπαλτάκος

Για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή, τον Κασιδιάρη αλλά και τον Παναθηναϊκό, την οικογένεια Γιαννακόπουλο, την Γιάννη Αγγελόπουλου αλλά και τον Γιάννη Ιωαννίδη μίλησε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού και πρώην γραμματέας της κυβερνήσεως Τάκης Μπαλτάκος. Στο Σπορτ24 αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα. 

Η γνωριμία του με τον Κώστα Καραμανλή: «Ο Κουταλίδης με γνώρισε σε μια συνάντηση, επαγγελματική, με κάποιον άλλον επιχειρηματία και μου πρότεινε συνεργασία. Ξεκίνησα από πολύ ψηλά. Ο Καραμανλής ήλθε το 1985, μετά το μεταπτυχιακό που είχε κάνει στη Βοστόνη. Μοιραστήκαμε τον ίδιο χώρο, για τέσσερα χρόνια. Ήταν η αρχή μιας φιλίας. Λέγαμε, π.χ. για τον Σαραβάκο. Συζητούσαμε γιατί έχασε κάποιο πέναλτι, τι έχει το παλικάρι και δεν έπαιξε καλά και τέτοια»

Η γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά: «Ήμουν πάντα Δεξιός. Γεννήθηκα σε οικογένεια Δεξιών. Για χρόνια κάναμε παρέα και οι τρεις μας (ο Σαμαράς, ο Καραμανλής και εκείνος). Βγαίναμε έξω, μαζί. Σε επίπεδο πολιτικής συνεργασίας, είχαμε συνεργασία σε καθημερινή βάση. Ήμουν στην ΟΚΕ (Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου “δηλαδή σκιώδης κυβέρνηση”) του Υπουργείο Εξωτερικών από το 1985. Στην ΟΚΕ ήταν και ο Καραμανλής. Έτυχε δηλαδή, να είμαστε μαζί και στο γραφείο του Κουταλίδη και στην ΟΚΕ του Εξωτερικών -υπήρχαν ΟΚΕ για όλα τα Υπουργεία.

Πρακτικά, είχαμε τον έλεγχο όσων αφορούσαν το συγκεκριμένο Υπουργείο, για τα πάντα, για επερωτήσεις, ερωτήσεις, πολιτική δραστηριότητα του Υπουργείου, ανακοινώσεις κλπ. Είναι δύσκολο να βρίσκεις ανθρώπους που να σε καλύπτουν, να σου θέτουν διανοητικές προκλήσεις, αλλά η ζωή στα φέρνει. Στα δίνει. Απλώς, πρέπει να έχεις το βλέμμα να δεις πως στα έδωσε και να μην τα προσπεράσεις. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις τέτοιους ανθρώπους, ο καθένας με την ποιότητα του, αλλά πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να αντιληφθείς ότι εδώ πρέπει να μείνω -και όχι να πάω παρακάτω».

Για το θέμα με τη Χρυσή Αυγή: «Δεν είναι ώρα ακόμα, να πούμε τι συνέβη, γιατί είναι πολύ κοντά -χρονικά- τα περιστατικά. Σίγουρα αυτό που λένε πως ήταν δύσκολο να με πιάσει κανείς στον “ύπνο”, έχει λογική. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν ήταν μια συζήτηση. Έχω πει πολλές φορές πως απέναντι από το γραφείο μου, στη Βουλή, ήταν αυτό του Κασιδιάρη και δίπλα του Μιχαλολιάκου. Δεν ήταν κάτι που επέλεξα, δεν έγινε επίτηδες, αυτό ήταν. Η επιδίωξη ήταν πάντα να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, όσο περισσότερο γίνεται. Να μη χάσει την ταυτότητα της και να μην καταλάβουν την εξουσία οι αριστεροί. 

Για τον Παναθηναϊκό: «Είχα αναλάβει μια υπόθεση του Παναθηναϊκού -στο ποδόσφαιρο-, χωρίς να πάρω αμοιβή. Δεν ήθελα να πάρω αμοιβή από τον Παναθηναϊκό. Αυτός ο οποίος με προώθησε -ας το πούμε έτσι- στην ΕΠΑΕ, ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Μίλησε στον τότε Πρόεδρο, τον Γιώργο Δέδε και πήγα στην ΕΠΑΕ. Στην ΕΠΑΕ ωστόσο, γνώρισα τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος της ΕΠΑΕ και μου πρότεινε να πάω στην ΚΑΕ που τότε ξεκινούσε. Το καλοκαίρι του 1992 πήραμε τον Γκάλη και ξεκίνησε έτσι το “χτίσιμο” της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού». 

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου: «Κατ’ αρχήν, είμαι Παναθηναϊκός από παιδί και ήμουν φίλαθλος του μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Πήγαινα ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες, τότε που ήταν το Νο1 στην Ελλάδα ο Κολοκυθάς, ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης πριν τον Γκάλη -και ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης που γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Ήμουν λοιπόν, από το γυμνάσιο μπασκετικός φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Επειδή το σχολείο μου ήταν δίπλα στον “Τάφο του Ινδού”, φεύγοντας πήγαινα στις προπονήσεις. Το να ασχολούμαι με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, είναι κάτι που με συγκινεί. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερη θέρμη. Έγινα μέλος της οικογένειας τους. 

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Πιστεύω πως έχει το ίδιο πάθος με τον πατέρα του και το θείο του. Αναγκαστικά, λόγω της διαφοράς ηλικίας που έχουν, είναι περισσότερο οργανωτικός. Έχει και πάθος, αλλά έχει και οργανωτικότητα. Το να συνεργάζεσαι με αυτήν την οικογένεια, είναι σχολείο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Για τις μάχες με τον Ολυμπιακό: «Υπήρχε το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Ιωαννίδη. Τέσσερα χρόνια είχε αγώνες και πολύ πίκρα. Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούσαμε να “σπάσουμε” το κατεστημένο του Ολυμπιακού, στο μπάσκετ, λόγω του Ιωαννίδη και του Κόκκαλη. Πρακτικά, αυτό σήμαινε πως ο Ολυμπιακός έλεγχε τα πάντα και έπρεπε τουλάχιστον να ισορροπήσουμε την κατάσταση. Μα δεν μας άφηνε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε.

Ήταν αδύνατο να βγεις στην επιφάνεια. Αυτό μας πήρε τέσσερα χρόνια, από το 1992 έως το 1996 και πολλή προσπάθεια».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Όταν είσαι πολεμιστής, εκτιμάς τον άλλον που επίσης είναι πολεμιστής, ανεξάρτητα για τι μάχεται. Δεν έχει σημασία τόσο πολύ ο σκοπός για τον οποίον μάχεται. Σημασία έχει ότι μάχεται. Ο Ιωαννίδης είναι πολεμιστής, κάτι το οποίο εκτιμώ όπως κι αυτός εκτιμά τους πολεμιστές.

Σημασία έχει να είσαι μαχόμενος άνθρωπος. Δεν δέχθηκε να έρθει στον Παναθηναϊκό αν και του έγινε πρόταση, αλλά δεν του έκανε εντύπωση. Δεν μπορούσε να το κάνει. Ήταν σαν να πάω εγώ, δικηγόρος στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται. Του το είχαμε προτείνει, αλλά είχαμε επίγνωση πως δεν μπορεί να έλθει. Υπ’ όψιν, δεν τον ήθελαν και οι φίλαθλοι. Κάτι που σεβόμαστε. Η Θύρα 13 δεν ήθελε ούτε να ακούσει για αυτόν». 

Για τη διαμάχη με τον Ολυμπιακό: «Το πρώτο πράγμα που είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Οι ομάδες υπάρχουν για να παίζουν μπάσκετ, να αγωνίζονται μέσα στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίζει. Οι ανακοινώσεις δεν λένε τίποτα.

Εξιτάρουν τους φιλάθλους και δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα, ο πλέον πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Στην Ελλάδα, η διαφορά είναι χαοτική. Στην Ευρώπη είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει κάποιος που να ‘χει έξη ευρωπαϊκά.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως είμαστε Η μεγάλη ομάδα του ελλαδικού χώρου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Από τον πρόεδρο, μέχρι τον μασέρ, πρέπει όλοι να έχουν επίγνωση ότι είμαστε πρωταθλητές σε τίτλους, σε Ελλάδα και Ευρώπη και να προσαρμόζουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας. Δεν καταδεχόμαστε να απαντάμε σε άλλους, που είναι πολύ πίσω από τον Παναθηναϊκό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι δικηγόρος τους από το 1991. Είναι  σχέση ζωής. Είχε ξεκινήσει, όταν “έβγαλα” το διαζύγιο της Γιάννας, από τον πρώτο σύζυγο της, για να μπορέσει να παντρευτεί τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Από τότε έχω δικηγορική σχέση μαζί τους. Ότι και αν έχει ακούσει η Γιάννα, το αντέχει. Διαθέτει πάρα πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι είναι πάρα πολύ καλή, για να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Υπερβαίνει το ελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό περιβάλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.