ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ντιέγκο Μπουονανότε: “Είναι… τρελοί αυτοί οι Έλληνες”

Ντιέγκο Μπουονανότε: “Είναι… τρελοί αυτοί οι Έλληνες”

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Μπουονανότε. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «ESPN Futbol Club» του ESPN της πατρίδας του, ο Αργεντινός δήλωσε ευτυχισμένος στην «Ένωση»: Όχι μόνο επειδή ευνοεί τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά κι επειδή έχει υψηλές φιλοδοξίες. 

Σημείωσε λοιπόν ότι στόχοι της ομάδας είναι να παίξει στο Champions League (μέσω της δεύτερης θέσης) και να κατακτήσει το Κύπελλο, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Τσόρι Ντομίνγκες και την έκπληξή του από το πόσο… τρελοί είναι οι οπαδοί στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπουονανότε 

Για τους στόχους της ομάδας και την πορεία του μέχρι τώρα: «Ήμουν στην Γρανάδα, πάλευα για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω ξανά σε μια μεγάλη ομάδα, να αρχίσω και πάλι από την αρχή. Από τότε που είμαι εδώ στην Αθήνα, στην ΑΕΚ, είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί με ευνοεί ποδοσφαιρικά στον τρόπο παιχνιδιού μου και γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα που μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να νικήσει». 

Για το γκολ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό: «Ναι, ήταν εντυπωσιακό». 

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά και στόχος τώρα στο πρωτάθλημα είναι να τερματίσουμε δεύτεροι, στην θέση που είμαστε τώρα. Στο τέλος του πρωταθλήματος υπάρχουν πλέι-οφ και τερματίζοντας δεύτερος έχεις περισσότερες πιθανότητες ώστε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Και ο βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και είμαστε σε καλό δρόμο». 

Για τη φιλική του σχέση με τον Ντομίνγκες: «Ζω πολύ κοντά στο σπίτι του Τσόρι και έχουμε επαφή, αν και η αντιπαλότητα που υπάρχει εδώ είναι πολύ μεγάλη και μου έχουν πει, αν δεν και έχω ζήσει κάτι σχετικό, ότι οι φίλαθλοι εδώ είναι λίγο υπερβολικοί και δεν θα έβλεπαν με πολύ καλό μάτι έναν παίκτη της ΑΕΚ παρέα με έναν του Ολυμπιακού. Το μόνο που μου έλεγαν οι φίλαθλοι όταν ήρθα ήταν να νικήσουμε στο «clasico», δεν τους ενδιέφερε τίποτε άλλο. Και άρχισα να καταλαβαίνω ότι εδώ ζουν το ποδόσφαιρο με μεγαλύτερο πάθος απ’ ότι στην Αργεντινή. Μου έλεγαν ότι εδώ ζουν το ποδόσφαιρο όπως στην Αργεντινή και ήρθα ήσυχος ότι ξέρω τι θα συναντήσω, αλλά εδώ είναι πιο φανατικοί, λίγο πιο τρελοί. Τις προάλλες το «clasico» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν έγινε λόγω επεισοδίων. Είναι πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά ο οπαδός το ζει έτσι και πρέπει να προσαρμόζεσαι και να σέβεσαι τις διάφορες καταστάσεις σε κάθε χώρα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Είχαμε κάνει ένα τουρ στο παρελθόν, όταν είχαμε έρθει να παίξουμε με την Μάλαγα (σ.σ. κόντρα στον Παναθηναϊκό, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Τώρα δεν γυρίζω πολύ, γιατί φτάνω κουρασμένος από την προπόνηση και προτιμώ να κάθομαι σπίτι με την οικογένειά μου. Όταν έρχονται οι γονείς μου, κάνουν βόλτες μαζί με την σύζυγό μου και εγώ κάθομαι σπίτι με τα παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε μια χώρα όπου δεν μιλούν την γλώσσα μου, αλλά με βοηθάει πολύ η παρουσία ισπανόφωνων στην ομάδα».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.