ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλεξης Κούγιας: “Ο Μελισσανίδης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη”

Αλεξης Κούγιας: “Ο Μελισσανίδης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη”

Ατόπημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την αναφορά του Ολυμπιακού σε δικαστικούς μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ. 

Ερωτώμενος για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου στο ντέρμπι, ο Αλ. Κούγιας τον χαρακτήρισε «τον ικανότερο και πιο έντιμο διαιτητή» και σημείωσε ότι (παρόλο που διαφωνεί σε κάποιες αποφάσεις του) δεν υπήρχε λόγος να παραπεμφθεί. 

Πέραν αυτού, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε και στη μάχη που γίνεται, όπως ανέφερε, «για το ποιος θα εξαγοράσει τις περισσότερες Ενώσεις», ενώ μιλώντας προσωπικά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη χαρακτήρισε «ψευτομαγκιά» τη συμπεριφορά του απέναντι στον παρατηρητή Κύρκο και σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι «να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη». 

Ο Αλέξης Κούγιας είπε

Για την επίσημη θέση του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι και την αναφορά που υπήρχε σε δικαστικούς: «Τον κ. Ντογιάκο εννοεί η θέση του Ολυμπιακού ως “Παναθηναϊκάκια εισαγγελέα”. Θα τοποθετηθώ ευθέως για το θέμα. Όποιος έκανε αυτή την ανακοίνωση (σ.σ. επίσημη θέση), έκανε ολέθριο λάθος. Όσο ισχυρός κι αν είσαι, όσο δίκιο κι αν έχεις -αν έχεις δίκιο- το να κάνεις μια ανακοίνωση εναντίον ενός τακτικού δικαστή και τριών εισαγγελέων είναι ολέθριο λάθος. Δεν το κάνεις ποτέ. Ακόμα κι αν σε έχουν αδικήσει κατάφωρα, δεν το κάνεις ποτέ. 

Ένας μεγάλος σύλλογος είναι μεγάλος σε όλα του και πρέπει να σκέφτεται ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει εμπιστευτεί τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς -ό,τι άποψη κι αν έχεις, ό,τι κι αν γνωρίζεις, όσο κι αν συνάδελφοί τους που είναι στο περιβάλλον σου έχουν κάνει κακά σχόλια γι’ αυτούς- δεν κάνεις ποτέ μια τέτοια ανακοίνωση και το κυριότερο απ’ όλα δεν διαπράττεις ποινικό αδίκημα. 

ν ο Κοτσώνης είναι ένοχος και έχει τολμήσει να φέρει αυτή την τεράστια ποσότητα ηρωίνης στην Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα καταδικαστεί ισόβια, δεν έχει άλλη σωτηρία. Πολλές φορές τα γεγονότα δεν είναι όπως φαίνονται και γι’ αυτό μόνο σε ποσοστό 20% γίνονται δεκτές οι προτάσεις των εισαγγελέων. Άλλο να ασκείς ποινική δίωξη και άλλο ένα δικαστήριο να αποφασίζει για τη ζωή ενός ανθρώπου». 

Για το ντέρμπι και τη διαιτησία του Καλογερόπουλου: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όσο έπαιζαν 11 εναντίον 11. Όσον αφορά στη διαιτησία, η αποβολή του Μποτία είναι απολύτως δίκαια. Αν ο διαιτητής δεν την έδινε, θα θύμιζε διαιτησίες Δημητρόπουλου-Αμπάρκιολη με την Παναχαϊκή ή Παπουτσέλη στο παρελθόν. Διαφωνώ πλήρως για το πέναλτι του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να κάνει ενστικτώδη κίνηση στο μισό μέτρο και να δίνεις πέναλτι. 

Παρόλα αυτά η διαιτησία του Καλογερόπουλου δεν είναι για παραπομπή. Τον θεωρώ τον καλύτερο και τον εντιμότερο Έλληνα διαιτητή. Είναι κρίμα σε μια εποχή που δεν έχουμε καλούς διαιτητές, να θυσιάζει έναν επειδή έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι. Δεν βλέπω κάτι για το οποίο πρέπει να παραπεμφθεί. Αν ο ίδιος δεν διαβάσεις το έγγραφο και δεν δεις τον λόγο της παραπομπής (επειδή μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις δει στα αποδυτήρια, στον πειθαρχικό έλεγχο). Εγώ προσωπικά, αν ήμουν παρατηρητής δεν θα τον παρέπεμπα». 

Για τις καταγγελίες Κύρκου για τον Μελισσανίδη: «Τον κ. Κύρκο τον ξέρω γιατί είναι γιος ενός εξαιρετικού ανθρώπου από την κοινωνία των Ιωαννίνων. Ως διαιτητής υπήρξε αδέκαστος και ως παιδί τον χαίρεσαι. Δεν είναι ο παλιός διαιτητής που θέλει να κάνει το κέφι κάποιου παράγοντα. Δεν ξέρω γιατί τον παρέπεμψε. Αν πράγματι ο Μελισσανίδης είπε αυτά τα πράγματα -σε έναν άνθρωπο που τον έχουν βγάλει από το ποδόσφαιρο λόγω του Αστέρας-Ολυμπιακός- τον έχει αδικήσει. Επίσης όταν ένας άνθρωπος είναι μόνος μέσα σε 50.000 κόσμο και μέσα στο δικό σου περιβάλλον, είναι μεγάλη ψευτομαγκιά να του μιλάς έτσι. Τον ξεφτιλίζεις. Κρατάω επιφύλαξη, αλλά αν το έκανε και αυτά που του είπε ότι ξέρει που μένει, δεν είναι σωστή συμπεριφορά. 

Η πραγματική εγκληματική οργάνωση, όμως, από το 1996, που έχει κάνει Κολομβία και Βολιβία το ποδόσφαιρο, δεν τους ενδιαφέρει να καθαρίσει. Δεν τους αγγίζει κανείς! Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων. Και γι’ αυτό χαλάσαμε τη σχέση μας με τον κ. Μελισσανίδη, γιατί εγώ τόλμησα, πέρυσι, όταν η Παναχαϊκή είχε τους ίδιους βαθμούς με την ΑΕΚ και ήταν αήττητη, την 6η αγωνιστική, να ζητήσω το ματς να γίνει με ίσους όρους. 

Τόλμησα να πω ότι δεν θεωρώ τον Μαρινάκη μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Αύριο θα είναι άλλος ισχυρός. Γίνεται μάχη τώρα. Ποιος θα εξαγοράσει τις περισσότερες ενώσεις! Η πραγματική εγκληματική οργάνωση υπάρχει από το 1996. Όλοι μας θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Έχει δημιουργηθεί ένα μπλοκ, που θέλει να βοηθήσει τη δικαιοσύνη. Αλλά τι είναι προτιμότερο: Να προσπαθεί ο ένας ισχυρός να πάρει την ΕΠΟ από τον άλλο ισχυρό ή να κάτσουμε όλοι οι έντιμοι άνθρωποι στο ίδιο τραπέζι και να μην υπάρχει κανένα αφεντικό; Γιατί εγώ, ως μεγαλομέτοχος της Λάρισας, να πρέπει να έχω αφεντικό τον Μαρινάκη, τον Πατέρα ή τον Μελισσανίδη; Για ποιον λόγο να μην πάμε σε ένα καθαρό ποδόσφαιρο;» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ποιος είναι ο χαλίφης και ποιος θέλει να γίνει χαλίφης: «Η ομάδα που σέβεται περισσότερο το κύκλωμα του ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός. Ο Μαρινάκης έχει πάρει διαιτησίες. Για τρία χρόνια, που ήταν Πατέρας στο ποδόσφαιρο, και είχε διώξει τον Γκαγκάτση τότε, ήταν ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, αυτό δεν αναδεικνύεται με τη σωστή άποψη, γιατί η εγκληματική οργάνωση δρα στη Β’ και στη Γ’ Εθνική. Μετά πάει στη Super League. Αυτήν τη στιγμή, ο Μελισσανίδης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν γίνεται να προσπαθεί να διαγράψει το παρελθόν του και να… βουτάει τον Κύρκο! Αν το κάνει τώρα με τον Κύρκο, γιατί να μην το κάνει και με τη Λάρισα»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.