ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καταγγελίες σοκ του Σταύρου Κοντονή για προέδρους εκβιαστές μέσω στρατών των ομάδων

Καταγγελίες σοκ του Σταύρου Κοντονή για προέδρους εκβιαστές μέσω στρατών των ομάδων

Καταγγελίες σοκ έκανε ο Σταύρος Κοντονής μέσω της Κρατικής τηλεόρασης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι πρόεδροι ΠΑΕ, που έχουν παράλληλες δραστηριότητες με το ποδόσφαιρο, εκβιάζουν την Κυβέρνηση μέσω… στρατών των ομάδων. 

Επίσης, μίλησε για το πολύ σοβαρό θέμα που βγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια και αφορά την εγκληματική ομάδα που δρούσε στα γήπεδα, προκαλώντας επεισόδια και τόνισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. 

«Για πρώτη φορά σε εκτεταμένα επεισόδια πιάστηκαν 19 άτομα. Παραπέμφθηκαν και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για: 

-τα προβλήματα γύρω από τον χώρο του ποδοσφαίρου: «Είναι μια παγιωμένη κατάσταση ετών στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν παθογένειες και εκτροπές από τους κανόνες που υπάρχουν και την τήρηση του νόμου. Είναι δύσκολο να το ανατρέψεις όλο αυτό, απαιτεί κόπο και μεγάλη προσπάθεια». 

-την εικόνα των ελληνικών γηπέδων: «Πρέπει να πάει ο κόσμος στα γήπεδα, όμως παράλληλα πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και το θέαμα και να μην κινδυνεύει ο κόσμος. Δεν πρέπει να έχει το νέο παιδί προσλαμβάνουσες καταστάσεις όλο αυτό το άθλιο υβρεολόγιο, αυτή την άθλια εικόνα, την βαρβαρότητα και το αίσχος». 

-το έργο της ΕΠΟ σχετικά με τα «καυτά» ζητήματα: «Ασχολείται συνεχώς η Δικαιοσύνη με ζητήματα ακόμα και κακουργήματα με επίκεντρο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Την συντηρούσαν την παθογένεια και οι διοικήσεις των ομάδων. Εμείς, τους έχουμε καλέσει να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας». 

-τους εκβιασμούς προς την Κυβέρνηση: «Έχουν παράλληλες δραστηριότητες με το ποδόσφαιρο που κερδίζουν πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι από τα εισιτήρια. Εκβιάζουν την κυβέρνηση με στρατούς. Η κυβέρνησή μας δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται. Να το καταλάβουν». 

-τα επεισόδια που γίνονται που γίνονται στα γήπεδα: «Μέσα στον χώρο των φανατικών οπαδών, υπάρχουν πυρήνες που προκαλούν επεισόδια και υποθάλπονται. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου στα γήπεδα». 

-τα επεισόδια που έγιναν πριν το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ: «Είναι η δεύτερη φορά που επιλαμβανόμαστε επεισοδίων για ευρωπαϊκό αγώνα μετά τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τι ευθύνες προκύπτουν». 

– τα διοικητικά πρόστιμα και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε άλλες ΠΑΕ πριν τον Παναθηναϊκό. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από εμένα δεν υπάρχει καμία απολύτως κόντρα με καμία ομάδα. Εμείς απλά εφαρμόζουμε το νόμο. Μπορούν να αποτανθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα όποιες ομάδες θεωρούν ότι αδικούνται. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει πάει στην δικαιοσύνη και ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Όλοι οι άλλοι το έχουν δεχτεί». 

-τη δράση της εγκληματικής ομάδας που μεταξύ άλλων δρούσε και στα γήπεδα, είπε: «Για πρώτη φορά σε εκτεταμένα επεισόδια πιάστηκαν 19 άτομα. Παραπέμφθηκαν και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Πρέπει τα νέα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Μια απερισκεψία τους, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους. Υπάρχουν και εγκληματικές οργανώσεις άλλου τύπου μέσα στους κύκλους των οργανωμένων». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-την ενασχόληση των ανθρώπων με το ποδόσφαιρο που έχουν ανοικτά δικαστικά μέτωπα «Ο νέος αθλητικός νόμος θα προβλέπει όσοι εμπλέκονται, για ένα χρονικό διάστημα να τίθενται εκτός αθλητικής δράσης για όσο κρατά η δικαστική έρευνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.