Λίονελ Μέσι: «Δεν έχω καμία κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο»

Λίονελ Μέσι: «Δεν έχω καμία κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Yes, I am famous» του αιγυπτιακού τηλεοπτικού δικτύου MBC TV παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι. 

Ο Αργεντινός επιθετικός μίλησε για τη σύγκρισή του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τους στόχους της Μπαρτσελόνα, ενώ αποκάλυψε πράγματα και για την προσωπική του ζωή. 

– Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη σύγκρισή τους: «Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν ούτε με τον Κριστιάνο ούτε με κανέναν. Είναι κάτι που ούτε εγώ το κάνω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το καλό της ομάδας και σε προσωπικό επίπεδο, να βελτιώνομαι συνεχώς. Δεν έχουμε καμία κόντρα, όλο αυτό είναι εφεύρεση του Τύπου. Γνωριζόμαστε μόνο μέσα από τους αγώνες, δεν έχουμε προσωπική επαφή. Αυτό είναι όλο». 

– Για την περσινή Χρυσή Μπάλα του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όταν κέρδισε, το άξιζε. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν προπονητές, ποδοσφαιριστές, παίκτες και δημοσιογράφοι επιλεγμένοι από τη FIFA, οπότε ο νικητής είναι πάντα αποδεκτός και πάντα άξιος». 

– Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει στις τάξεις της αστέρια του ποδοσφαίρου. Είναι ένας πολύ δυνατός και δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Οι μάχες μας για το πρωτάθλημα είναι πάντα εντυπωσιακές και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος». 

– Για το στιλ του να μη διαμαρτύρεται: «Αυτός ήταν πάντοτε ο τρόπος μου, η αγωνιστική μου φιλοσοφία. Μου αρέσει να συνεχίζω πάντα την προσπάθειά μου και να μην προσπαθώ να παραπλανώ τον διαιτητή. Τα φάουλ είναι μέρη του αθλήματος και μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που να έχω αντιδράσει για μαρκαρίσματα, αλλά η φιλοσοφία μου από πολύ μικρός είναι να παίζω και να μην παραπονιέμαι». 

– Για τους στόχους της ομάδας: «Είναι ένα ομαδικό άθλημα και κάθε χρόνο θέτουμε κοινούς στόχους. Αν ένας ποδοσφαιριστής τα πάει καλά αλλά η ομάδα όχι, τότε ήταν μια κακή χρονιά. Πάντα πρέπει να βάζουμε μπροστά την ομάδα και όχι το “εγώ”. Έτσι σκέφτομαι, έτσι σκέφτονται όλοι στην Μπαρτσελόνα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία το ποιος θα σκοράρει τα γκολ». 

– Για το μέλλον του: «Μου αρέσει το αγγλικό και το ιταλικό ποδόσφαιρο, πάντα παρακολουθώ τα μεγάλα παιχνίδια. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω για πολλά χρόνια στο σύλλογο και να αποσυρθώ εδώ. Ελπίζω τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι και να μη χρειαστεί να αλλάξω γνώμη. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δε ξέρεις, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη». 

– Για το ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής του: «Όλοι οι προπονητές που έχω συνεργαστεί με έχουν διδάξει, αλλά ο σημαντικότερος για μένα, ήταν ο Ράικαρντ. Αν δε με είχε εμπιστευθεί και δε με είχε βάλει στην πρώτη ομάδα, ίσως τώρα να μη βρισκόμουν εδώ που βρίσκομαι. Πάντα έλεγα και θα συνεχίσω να λέω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για εμένα». 

– Για τους συμπαίκτες του: «Έχουμε εξαιρετική σχέση και αυτό νομίζω πως είναι εμφανές. Με τους περισσότερους γνωρίζομαι εδώ και πολλά χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις καταλαβαίνει ο ένας τις προθέσεις του άλλου μόνο με το κοίταγμα». 

– Για τον ρόλο του στην Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής: «Το πώς θα παίξεις, εξαρτάται πάντα από τον προπονητή. Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Σαμπέγια, αγωνίστηκα σε μια διαφορετική θέση από αυτή που αγωνιζόμουν στην Μπαρτσελόνα, έχοντας έναν επιθετικό μπροστά μου. Τώρα, με τον Τάτα, παίζω όπως και στην Μπαρτσελόνα, γιατί είναι ένας προπονητής με την ίδια φιλοσοφία». 

– Για την προσωπική του ζωή: «Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος, μου αρέσει περισσότερο να περνάω το χρόνο μου στο σπίτι, με την οικογένειά μου, παρά έξω. Κάνουμε τόσα πολλά ταξίδια, με αποτέλεσμα όταν δεν έχω υποχρεώσεις να θέλω να εκμεταλλεύομαι το χρόνο με την οικογένειά μου. Έτσι είμαι, αυτή είναι η προσωπικότητά μου. Μεγάλωσα με αρχές. Μου έμαθαν να σέβομαι, να είμαι ταπεινός, να αγαπάω την οικογένειά μου και αυτά προσπαθώ να τα αποδεικνύω καθημερινά». 

– Για τις προτιμήσεις του στο φαγητό: «Στις διακοπές, μου αρέσει να επισκέπτομαι το Μιλάνο και να τρώω εκεί ψητά και ζυμαρικά. Γενικά μου αρέσει το κανονικό, το απλό φαγητό. Σαν παιδί, έτρωγα πολλά γλυκά και καραμέλες». 

– Για την πολυαγαπημένη του γιαγιά: «Ερχόμαστε από μια οικογένεια ποδοσφαιρική. Τα αδέλφια μου παίζουν ποδόσφαιρο, ο πατέρας μου επίσης όταν ήταν νεαρός. Η γιαγιά ήταν αυτή που πάντα μας ακολουθούσε και μας χειροκροτούσε στους αγώνες μας». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Για την ορμονοθεραπεία που έκανε σε νεαρή ηλικία: «Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πολλά, δε καταλάβαινα πολλά. Ήμουν πολύ νέος. Η οικογένειά μου έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Εμένα, σε προσωπικό επίπεδο, δε μου κόστισε, ήταν μια ρουτίνα. Ήξερα ότι κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω μια ένεση, ήταν κάτι που είχα αφομοιώσει. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στη ζωή μου, στο να παίζω με τους φίλους μου, στο σχολείο. Δεν ήταν δύσκολο για εμένα, απλά ακολουθούσα τις συμβουλές του γιατρού που με εξέταζε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.