ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι στόχοι τριετίας για την ΑΕΚ μετά το Κύπελλο

Οι στόχοι τριετίας για την ΑΕΚ μετά το Κύπελλο

Aποκαλύψεις για την ΑΕΚ των επόμενων χρόνων, αλλά και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσωπικά, έκανε στον SportDog ο Κώστας Νικοπολιτίδης, στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ και σύμβουλος διοίκησης της Aegean.

Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αναφέρθηκε στη συγκίνηση του Tίγρη από την υποδοχή – έκπληξη που του έκαναν οι εργαζόμενοι της Aegean, στα γραφεία της εταιρείας, αλλά και στο πώς αισθάνθηκε και τι έκανε χθες το βράδυ, μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Επιβεβαιώσε το ρεπορτάζ που θέλει τη διοίκηση της ΑΕΚ να μοιράζει ένα τεράστιο πριμ στους παίκτες, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην επόμενη ημέρα του συλλόγου, που έχει σχεδιάσει ήδη ο ηγέτης της Ένωσης. Τι περιλαμβάνει αυτή η επόμενη ημέρα; Την ολοκλήρωση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δημιουργία ομάδας που θα είναι πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνωντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

“Από το πρωί σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα, όλων των εταιρειών, είχε δοθεί εντολή να υπάρχει ο ύμνος της ΑΕΚ! Το πρωί οι εργαζόμενοι, χωρίς να το γνωρίζει ο κύριος Μελισσανίδης, ρωτήσαμε τους συνοδούς του ποια ώρα που θα έφταναν στα γραφεία μας. Αυθόρμητα κατέβηκαν στην είσοδο 400 εργαζόμενοι και όταν μπήκε μέσα ο κύριος Μελισσανίδης άρχισαν να τον χειροκροτούν! Συγκινήθηκε. Πήγε προς τη σημαία της ΑΕΚ που υπήρχε στην είσοδο, έβαλε το χέρι στην καρδιά και μας χαιρέτισε όλους”, ήταν τα πρώτα λόγια που μας είπε, με αφορμή την εντυπωσιακή υποδοχή που έκαναν οι εργαζόμενοι της Aegean στον Δημήτρη Μελισσανίδη, το πρωί της Τετάρτης.

Σας αποκάλυψε κάτι από το χθεσινό βράδυ;

“Όταν έφτασε στο γραφείο του και συζητήσαμε, τον ρώτησα πώς κοιμήθηκε. Μου είπε ότι επειδή ήταν κουρασμένος από όλη την ένταση του αγώνα, γύρισε σπίτι και ένιωθε δικαιωμένος για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ξαναέδωσε το χαμόγελο στους φιλάθλους της ΑΕΚ, που τους έλειπε για χρόνια. Δεύτερον, γιατί ένιωσε και ο ίδιος σαν ένας απλός οπαδός και όχι ως κάποιος που ασχολείται χρόνια με το ποδόσφαιρο, γιατί αποδείχθηκε χθες ότι όταν ένας αγώνας παίζεται με ίσους όρους, τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα και μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε. Το χθεσινό αποτέλεσμα δίνει ελπίδα σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι μπορεί να βαδίσει σε καλύτερα μονοπάτια. Να επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα”.

Υποστηρίζεται και την ίδια ομάδα με τον κύριο Μελισσανίδη; Πώς είδατε, ως φίλαθλος πια, το χθεσινό παιχνίδι;

“Είμαι Δικέφαλος! Είμαι ικανοποιημένος από το χθεσινό ματς, γιατί αυτό που κέρδισε χθες στο γήπεδο ήταν η πίστη και ο ενθουσιασμός. Το ρόστερ της άλλης ομάδας είναι σαφώς καλό, είναι χρόνια πρωταγωνιστές, μία μεγάλη ομάδα, αλλά τις τεχνικές δυνατότητες τις νίκησε χθες η πίστη και ο ενθουσιασμός. Κι αυτό νομίζω πως τα λέει όλα”.

Είναι όλοι οι στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη οπαδοί της ΑΕΚ; Έχει ποδοσφαιρικές κουβέντες μαζί τους;

“Ο κύριος Μελισσανίδης δεν ζήτησε ποτέ από τους συνεργάτες του να υποκρίνονται για τα οπαδικά τους αισθήματα. Προφανώς υπάρχουν συνεργάτες που υποστηρίζουν άλλες ομάδες και ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει. Η αλήθεια είναι ότι στη δική μας δουλειά δεν υπάρχει πολύς χρόνος για ποδοσφαιροκουβέντες και δεν ανοίγουν συχνά τέτοιες συζητήσεις”.

Η εικόνα που υπάρχει από τη σημερινή εκδήλωση των εργαζομένων, δείχνει έναν άνθρωπο συγκινημένο και, σαφώς, χαρούμενο. Επηρεάζουν την ψυχολογία του τα αποτελέσματα της ομάδας;

“Ασφαλώς επηρεάζεται σε επίπεδο διάθεσης, αν όχι σε επίπεδο συμπεριφοράς. Αυτό φαίνεται όταν έρχεται στα γραφεία, αλλά αυτές είναι εντυπώσεις της πρώτης ώρας. Όπως σας είπα και προηγουμένως, δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος στη δική μας δουλειά. Οπότε στη συνέχεια σε οδηγεί η καθημερινότητα, με τα άγχη και τα προβλήματά της και ξεπερνιούνται τα άσχημα και τα δύσκολα”.

Μάθατε κάτι περισσότερο για τη διαρροή που υπάρχει, για πριμ που φτάνει το 1 εκ. ευρώ;

“Νομίζω πως ό,τι γράφτηκε είναι ακριβές. Οι παίκτες δικαιούνται κάτι σημαντικό, γιατί στη δεδομένη συγκυρία ήταν πιο σημαντικός αυτός ο τίτλος από ένα και δύο πρωταθλήματα.

Μετά τις χαμηλές κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε η ΑΕΚ, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να φτιαχτεί ομάδα που να είναι πρωταγωνίστρια. Το πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα μίας τέτοια πορείας, που είναι το Κύπελλο, εμπεδώνει την πίστη στους παίκτες, τους διοικούντες, τους οπαδούς. Και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι οι οπαδοί σε μία ομάδα, γιατί είναι εκείνοι που δίνουν ενέργεια και κίνηση στα πόδια των παικτών”.

Είστε στενός συνεργάτης και καθημερινός συνομιλητής του Δημήτρη Μελισσανίδη. Γνωρίζετε κάτι για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ;

“Μιλούσα μέρες πριν από τον αγώνα μαζί του και ψύχραιμα τον είδα ότι σχεδίαζε τα επόμενα βήματα της ομάδας. Είχε στο νου του βέβαια να μην αγχωθούν οι παίκτες ενόψει του τελικού, αλλά και να μείνουν ενθουσιασμένοι. Τελικά το πέτυχε, τα κατάφερε. Τα επόμενα βήματα είναι κάτι που, ίσως, δεν είναι εύκολο να τα αντιληφθεί ο καθένας, αν δεν έχει δει πώς εργάζεται και ενεργεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Όλα τα επόμενα βήματα είναι πολύ καλά σχεδιασμένα, με μεγάλη ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.

Εκεί κάνουμε στην άκρη τον ενθουσιασμό και η εκτίμησή μου είναι ότι όλος ο σχεδιασμός που αφορά το γήπεδο και, παράλληλα, το χτίσιμο ομάδας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα τον δούμε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ολοκληρωμένο. Με δικό μας γήπεδο, που θα το έχουμε ζεστάνει ως έδρα, για να μπορούν και οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί να μην αισθάνονται ξανά πρόσφυγες. Όταν ο χώρος ζεσταθεί με την παρουσία των ΑΕΚτζήδων, μετά τον πρώτο χρόνο δηλαδή, θα αρχίσει να λάμπει δυνατά το άστρο της ΑΕΚ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ θα γίνει μία ομάδα που θα κάνει υπερήφανο κάθε Έλληνα. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ θα καθίσει στο βάθρο των πολύ νοικοκυρεμένων και σημαντικών ομάδων της Ευρώπης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: sportdog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.