ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Κατσικάρης: «Η Ολυμπιακή συμμετοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση» (vid)

Φ.Κατσικάρης: «Η Ολυμπιακή συμμετοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση» (vid)

Μία μέρα πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, ο Φώτης Κατσικάρης ανέλυσε τα όσα περιμένει να δει στο παρκέ από τους παίκτες του, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου διαβλέποντας μια δυσπιστία για τη νέα Εθνική δεν δίστασε να εκφράσει την πίστη του στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

-Σε ποιους τομείς εντοπίζεται  προσοχή της Εθνικής στο παιχνίδι με το Ιράν;

«Έχουμε τις πληροφορίες για το Ιράν. Ο προπονητής τους είναι Ευρωπαίος και έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία στην τακτική του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Πιέζουν πολύ την μπάλα στην άμυνα τους για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, ενώ ο βασικός σέντερ τους έχει τον ρόλο του… τερματοφύλακα για να κερδίσουν το ριμπάουντ και να τρέξουν στην επίθεση. Είναι αποτελεσματικοί στο τρανσίτιον. Το Ιράν αρέσκεται στην άμυνα «ζώνης», αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε με υψηλό ρυθμό στην επίθεση, συνεχή κίνηση και αποτελεσματικότητα».

-Ποιά είναι η αποτίμηση της προετοιμασίας; Τα στοιχεία που χρειάζεται για να έχουμε πειστικές εμφανίσεις; 

«Μπήκαν στην Εθνική πολλά νέα παιδιά και χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να καταλάβουν, αρχικώς, το βάρος της φανέλας, ανεξαρτήτως αν έχουν παίξει σε μικρότερες Εθνικές ομάδες και την σοβαρότητα του συγκεκριμένου τουρνουά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση από την Ολυμπιακή συμμετοχή, είτε παίζεις στο ΝΒΑ, είτε είσαι δισεκατομυριούχος στην ομάδα σου. Στην προετοιμασία προσέξαμε οι παίκτες να εμπεδώσουν την αμυντική φιλοσοφία και την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση.

Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και στο «5 εναντίον 5» να είμαστε πιο αποτελεσματικοί από την εικόνα που δείξαμε στα τρία φιλικά. Έχουμε καταλάβει από το φιλικό με την Σερβία, ότι όταν μας παίζουν δυνατά πρέπει να παίξουμε το ίδιο και να μην χάνουμε την ισορροπία μας. Κυρίως, όμως, είναι πολύ βασικό να αξιοποιήσουμε την αθλητικότητα μας. Να πηδάμε πάνω από την στεφάνη, να έχουμε τα ριμπάουντ, να κάνουμε «βουτιές» για την μπάλα. Τρία στοιχεία χρειάζονται για να πάμε καλά. Να κερδίσουμε τα ριμπάουντ, να έχουμε καλό ποσοστό στα τρίποντα και να μην κάνουμε εύκολα λάθη».

-Υπάρχει άγχος στην ομάδα και τι θα είναι αποτυχία, επειδή η Εθνική δεν είναι φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς;

«Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά πλούσια. Υπάρχει η αποτυχία, υπάρχει και η «μη επιτυχία» ή το φιάσκο. Υπάρχει πίεση, διαχρονικά στην Εθνική ομάδα, γιατί υπάρχει και ευθύνη στην προσπάθεια να πετυχαίνει τους στόχους της».

Περπέρογλου: «Δεν μας πιστεύουν πολλοί, αλλά…»

Ο Στράτος Περπέρογλου από την πλευρά του δήλωσε ότι η Εθνική είναι ικανή να τα καταφέρει στο Προολυμπιακό Τουρνουά, παρότι δεν είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν να φτάσει στο στόχο της. 

«Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Έχουμε μπροστά μας τέσσερις αγώνες και θα πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει ξεκούραση. Όλα τα παιδιά έχουν έρθει κατευθείαν και προσπαθούμε να δώσουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν σε μας, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εμπειρία έχουν αρκετά παιδιά, αλλά είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι τέσσερα ματς, η δυναμικότητα των αντιπάλων διαφέρει». 

Όσο για τη μάχη της Δευτέρας; «Ξεκινάμε με μια άγνωστη ομάδα, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί γιατί έχει αποδειχτεί πως μπορείς να πέσεις θύμα έκπληξης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το Ιράν. Οι προπονητές μας έχουν ήδη πει κάποια πράγματα, έχουμε βίντεο και αύριο το πρωί και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:www. gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.