Τ. Πασκουάλ: «Τους επιστρέφω την εμπιστοσύνη με έναν τίτλο»

Τ. Πασκουάλ: «Τους επιστρέφω την εμπιστοσύνη με έναν τίτλο»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε αυτό το Κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την πορεία του στη διοργάνωση και ιδιαίτερα στον προπονητή του. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να γιορτάσουμε αυτή τη νίκη με όλους τους οπαδούς και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Παίξαμε καλά και ανταγωνιστικά. Μια διοργάνωση που άρχισε με τον κόουτς Πεδουλάκη κι ένα μέρος της κατάκτησης ανήκει σ’ εκείνον. Κάναμε μια καλή διοργάνωση. Κερδίσαμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας.

Η αρχή του παιχνιδιού ήταν κλασικό ντέρμπι. Με άμυνες κι ελάχιστες ευκαιρίες για δημιουργία και με πολύ υψηλότερο αμυντικό επίπεδο απ’ ότι επιθετικό. Παίξαμε καλύτερα επιθετικά στο 1ο και 3ο δεκάλεπτο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις κι αυτό κάναμε».

Είχατε την ευτυχία να έχετε σήμερα τον Καλάθη και τον Φελντέιν, πιστεύεται ότι έδωσαν απαντήσεις στους επικριτές τους;

«Παντού στον κόσμο υπάρχουν πολλοί προπονητές. Εγώ πάντα προσπαθώ να δω τους παίκτες μου και σε κάθε παιχνίδι να βρίσκω τις λύσεις με διαφορετικούς παίκτες. Τα δύο παιδιά μας βοηθούν πολύ στη διάρκεια της σεζόν, σήμερα όμως αν δεν κάνω λάθος ήταν το παιχνίδι Νο43 ή Νο44 το οποίο δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι παίκτες να παίζουν καλά σε όλα τα παιχνίδια. όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά σήμερα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Πιστεύω για παράδειγμα ότι η απόδοση του Τζεντίλε στο 3ο δεκάλεπτο μας έδωσε τη διαφορά για να κερδίσουμε. Αλλά αν θέλεις να είσαι σε ομάδα που θέλει να κερδίζει πράγματα, οι παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν σε διαφορετικούς ρόλους και ημέρες».

Μετά από τόσα χρόνια συμμετοχών στο Final 8 της Ισπανίας, πώς σας φάνηκε η σημερινή εμπειρία; «Έμαθα πολλά σήμερα. Αυτή την αίσθηση έχω. Περίπου 10 άτομα μου είπαν καλώς ήρθες στην Ελλάδα, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ώστε τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Οι οπαδοί να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους αλλά χωρίς να ξεπερνούν το όριο. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλο τον κόσμο αλλά κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά όταν ζεις έναν τελικό Κυπέλλου στην Ισπανία όπου υπάρχουν 8 διαφορετικοί οπαδοί σε μία πόλη, στο ίδιο χωριό ή στάδιο και χωρίς ζώνες ασφαλείας ή αστυνομικούς είναι πραγματικά πολύ όμορφο».

Φοβόσασταν ότι θα το ζούσατε;

«Πριν έρθω στην Ελλάδα είχα δει πολλά παιχνίδια με επεισόδια και πάνω απ’ όλα είχα προετοιμαστεί πνευματικά γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεν είχα προετοιμαστεί να ξεκινήσει τόσο αργά».

Αν αφιερώνει κάπου το τρόπαιο:

«Πρώτα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Στον Δημήτρη και τον Μάνο που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και είμαι ο λόγος που είμαι εδώ. Τους επιστρέφω την εμπιστοσύνη με έναν τίτλο».

Αν θα άλλαζε το κύπελλο με είσοδο του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ;

«Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε καν το βάζω στο μυαλό μου. Θα δούμε αν μπορέσουμε να πάμε στους 4 της Ευρωλίγκα. Αυτό το Κύπελλο το βάζω στο συρτάρι και γυρίζουμε σελίδα».

Φελντέιν: «Επιβράβευση το Κύπελλο»

Ο ΜVP Τζέιμς Φελντέιν από την πλευρά του:

«Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι κι ένας από τους λόγους που οι επαγγελματίες θέλουν τέτοια παιχνίδια.

Συγχαρητήρια στον Άρη και στους οπαδούς του για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, ήταν ο λόγος που έφτασε στον τελικό. Παίξαμε καλύτερα και πιο σκληρά κάνοντας πράγματα που ήθελε ο προπονητής μας. Ευχαριστούμε θερμά τους οπαδούς μας που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόδοσή μου, το μεγαλύτερο επιβράβευση είναι το κύπελλο και μια χαρά για την οικογένειά μου που είναι μακριά».

Αν αφιερώνει τον τίτλο του πολυτιμότερου:

«Ο αδερφός μου είναι στο αεροπλάνο αυτή τη στιγμή, έρχεται στην Αθήνα οπότε είμαι διπλά χαρούμενος».

Για τα επεισόδια:

«Στην αρχή ήταν δύσκολα να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι θερμοί. Ελπίζω όλοι να είναι καλά στην υγεία τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.