ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ι. Σαββίδης: Καμία «συμμαχία» με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ι. Σαββίδης: Καμία «συμμαχία» με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Καμία «συμμαχία» με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν αναγνωρίζει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού ο «ισχυρός άνδρας» της ασπρόμαυρης ΠΑΕ είπε πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά τις σχέσεις του με τις δύο αθηναϊκές ΠΑΕ, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ θα πορευτεί μόνος του στις εκλογές της ΕΠΟ.

Αναφερόμενος αρχικά στηγ μεγάλη επιτυχία επί του Ολυμπιακού ο ομογενής επιχειρηματίας τόνισε στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά τους και τους παίκτες μας που ανέδειξαν όλες τις ελπίδες που είχαμε σαν φίλαθλοι.

Έδειξαν χαρακτήρα και αυτό το παιχνίδι το μετέτρεψαν σε ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Δεν χρειάστηκε ούτε πανικός, ούτε τίποτα. Σήμερα πραγματικά συνειδητοποιούμε ότι οι στόχοι που βάζουμε, αν τους αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα, μπορούμε να τους πετύχουμε.

Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία. Ήταν σημαντικό να μην ήταν μόνο 1-0 το σκορ, για να δείξουμε ανωτερότητα. Και στο Καραϊσκάκη κερδίσαμε, εκεί οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Γιατί αποδείξαμε ότι αν υπάρχει μια νορμάλ διαιτησία, μπορούμε να έχουμε κανονικό παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε και βαδίζουμε. Θέλω να τους ξανασυγχαρώ όλους. Κρατάμε τους βαθμούς και προχωράμε, γιατί έχουμε στόχους». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τιμωρία των 3 βαθμών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ και στη διαφορά με τον Ολυμπιακό:

«Έτσι έπρεπε να γίνει. Θυσιαστήκαμε και χάσαμε τρεις βαθμούς όταν δεν συνεχίστηκε το παιχνίδι στο Κύπελλο και λυπάμαι που οι συνεργάτες και συναγωνιστές μας δεν μας στήριξαν, ενώ μας έλεγαν ότι θα προχωρήσουμε μαζί.

Αλλά όταν είπαμε ότι δεν θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Τότε ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του. Τότε κατάλαβα ότι την ιστορία δε μπορείς να την ξαναγράψεις. Ο ΠΑΟΚ είναι 90 χρόνια μόνος του και είναι και τώρα μόνος του». 

Αναφερόμενος στη «συμμαχία» με Μελισσανίδη, Αλαφούζο, είπε:

«Όλοι μαζί, όλοι δυνατοί, δεν χρειαζόμαστε κανέναν και στις εκλογές της ΕΠΟ θα πάμε μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Αν στην θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα τη στήριζα ακόμη και αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι ευτυχής ακόμη και αν χάσουμε την ευκαιρία του πρωταθλήματος. Δεν θα λυπηθώ ότι είναι για αυτούς τους τρεις βαθμούς. Αυτό που κάναμε σήμερα, αξίζει περισσότερα από τρεις βαθμούς. Αυτό το πράγμα το καταλαβαίνουν οι παίκτες και ο κόσμος.

Εγώ συναντήθηκα με παλαίμαχους του ΠΑΟΚ στις 2 τη νύχτα και συζήτησα μαζί τους. Κατάλαβα ότι είναι μαζί μας και όποια απόφαση και αν πάρω, θα ξεκινήσουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου και θα έχω την στήριξη τους. Βεβαίως, αν θα είμαστε πίσω από την 1η θέση δεν θα είναι τραγωδία, αλλά θα λυπόμαστε»

Για την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ:

«Ο Γραμμένος είναι δικός μας. Από την αρχή δηλώσαμε ότι είτε θα είναι ο Γραμμένος ή θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ». 

Τοποθετήθηκε και για το Κύπελλο:

«Αν θέλει ο Θεός θα κερδίσουμε το Κύπελλο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτόν το στόχο. Είναι καλό που προκρίθηκαν τέσσερις μεγάλες ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο.

Εγώ δεν ήξερα ότι τόσο καιρό δεν είχαν περάσει οι 4 μεγάλες ομάδες στα ημιτελικά. Αυτό είναι καλό. Το σημαντικό είναι να μην αρρωστήσει το μυαλό, να μην υπεραξιολογήσουμε δυνατότητες. Πολύ ψύχραιμα να φτάσουμε στο τέλος και η νίκη θα είναι δική μας». 

Για τις καταγγελίες του Σάββα Θεοδωρίδη πριν το ντέρμπι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τον ρώτησα αν είναι όλα καλά, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Σέβομαι την ηλικία του και την αγάπη του για την ομάδα του. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σήμερα έπρεπε κάποιος να στεναχωρηθεί και χαίρομαι που στεναχωρήθηκαν εκείνοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.